reklama
Dzień doberek!
Znów spałam ok 4 h w nocy,ale jakoś funkcjonuje. Od rana dręczę mojego S, aby udać się gdzieś w teren. Zgodził się, ale narazie nie umiem go odczepić od Playstation( kiedy on wkońcu spoważnieje?)
Wczoraj mimo tak fatalnego samopoczucia wzięłam się za porządki- naprawdę wiele udało mi się zrobic-aż jestem dumna
Także dziś spędzamy niedzielę w ogarniętym wkońcu mieszkanku.
Poproszę dziś mojego Lubego o sesję jakomś. Muszę Wam coś wkleić póki mieszczę się w kadrze
Witaj Minutka!
Znów spałam ok 4 h w nocy,ale jakoś funkcjonuje. Od rana dręczę mojego S, aby udać się gdzieś w teren. Zgodził się, ale narazie nie umiem go odczepić od Playstation( kiedy on wkońcu spoważnieje?)
Wczoraj mimo tak fatalnego samopoczucia wzięłam się za porządki- naprawdę wiele udało mi się zrobic-aż jestem dumna
Także dziś spędzamy niedzielę w ogarniętym wkońcu mieszkanku.
Poproszę dziś mojego Lubego o sesję jakomś. Muszę Wam coś wkleić póki mieszczę się w kadrze
Witaj Minutka!
blumetka29
Wdrożona(y)
Witam jestem nowa I dopisuje sie termin mam na 16 czerwca powoli zaczynam sie bac tego co mnie czeka na porodowce (to moj pierwszy bobas) Pozdrawiam cieplo )
Witaj cieplutko:-)
U nas dzis niby ciepło ale pochmurane wiec ze spacerku nici nie chce mi sie wychodzic posiedzimy sobie w domku z moim S a wieczorem on juz wyjezdza do pracki i znów za tydzien bedzie.;-)
Obiadek juz zjedlismy znaczy rosołek ziemniaczki beda za jakas godzinke bo kto pomiesci dwa dania na raz ja napewno nie....:-):-)
Troche sie martwie bo brzuch mi twardnieje coraz czesciej .....dzis wyjatkowo ale to chyba dlatego ze mielismy bardzo ale to bardzo gorąca nocke ha ha ha ale super....zreszta jak co tydzien....fajnie tak czekac na sobotni wieczór...
Miłego dnia kochane dziewuszki prosze wypoczywac i nie przemeczac sie chociaz przy niedzieli.....Buziolki ;-)))):-):-)
witajcie brzucholki!!! u mnie powtórka z rozrywki, dokuczliwe skurcze, problemy ze snem i zgaga jak cholera... ale jak to sie mawia : cierp ciało jak żeś chciało Julinka śpi, więc mam chwilkę luzu. przeszczęśliwa jestem bo mała bardzo polubiła swoją spacerówkę ja też powoli zaczynam mysleć o pakowaniu torby do szpitala... tak czasami mi te skurcze dokuczają że szok... moj A mówi, że robię z igły widły, ale ja wolę dmuchać na zimne. w końcu chodzi o naszą niunię i na tym punkcie będę chyba zawsze przewrażliwiona... muszę zrobić czyszczenie w ubraniach po Julii i zacząć kompletować pakiet startowy dla drugiej bździągwy... i kupować to czego nie ma...
a właśnie, niektóre są już dawno spakowane... laseczki, co powinno się wziąć do tego szpitala??? błagam, przypomnijcie!!!!
Agatko, za rok prawie zapomniałam jak to się rodzi może któraś chce za mnie? jakoś dam radę, bo jak nie ja to kto??? hihihihi
Minutka, witaj serdecznie!!! czuj się jak u siebie!!!
pozdrawiam was misiaczki i udanej niedzielki :-)
a właśnie, niektóre są już dawno spakowane... laseczki, co powinno się wziąć do tego szpitala??? błagam, przypomnijcie!!!!
Agatko, za rok prawie zapomniałam jak to się rodzi może któraś chce za mnie? jakoś dam radę, bo jak nie ja to kto??? hihihihi
Minutka, witaj serdecznie!!! czuj się jak u siebie!!!
pozdrawiam was misiaczki i udanej niedzielki :-)
Milusioo tu
Ja w ogole nie mam pojecia co wziasc do szpitala... lista, ktora znalazlam w internecie wydaje sie nie miec konca i nie wiem czy taka waliza do szpitala to koniecznosc czy pisal to ktos kto chcial poczuc sie jak na wczasach...hmmm... fajnie bylo by gdyby doswiadczone mamy doradzily co wziasc na pewno )))
Ja w ogole nie mam pojecia co wziasc do szpitala... lista, ktora znalazlam w internecie wydaje sie nie miec konca i nie wiem czy taka waliza do szpitala to koniecznosc czy pisal to ktos kto chcial poczuc sie jak na wczasach...hmmm... fajnie bylo by gdyby doswiadczone mamy doradzily co wziasc na pewno )))
madziumba
czerwcowa mama 2009
Witam jestem nowa I dopisuje sie termin mam na 16 czerwca powoli zaczynam sie bac tego co mnie czeka na porodowce (to moj pierwszy bobas) Pozdrawiam cieplo )
Witam :-).
Witam cieplutko :-).
A co do torby do szpitala,to podaję listę :-):
-koszulka do porodu
-dwie koszule do karmienia
-klapki (najlepiej takie co dają się łatwo myć lub zdezynfekować)
-szlafroczek
-majtki siateczkowe 4-6 szt
-podpaski maxi bella poporodowe 2-3 paczki
-wkładki laktacyjne
-biustonosz do karmienia
-dwa ręczniki jeden większy pod prysznic drugi do podmywania się
-gumka do włosów
-przybory toaletowe nieperfumowane
-tantum rosa + mały spryskiwacz
-pomadka ochronna do ust
-2 wody niegazowane z dozownikiem w małej butelce
-chusteczki
-mp3
-ręcznik lub pielucha - do położenia na piłce do skakania
-laktator
A no i dokumenty : grupa krwi,legitymacja ubezpieczeniowa, karta przebiegu ciązy, dowód osobisty,ostatnie wyniki:-)
Ostatnia edycja:
Panegiryka
Fanka BB :)
Jestem lipcówka, ale jak mogę jeszcze coś dodać do listy milkady (pozdrawiam!).. to sobie pozwolę to zrobić:
Warto mieć jeszcze:
- papierowy ręcznik do osuszania krocza (przynajmniej nie będziecie brudziły tych zwykłych ręczników i położna mówiła, że jest to wygodne),
- bardzo dobre do podmywania się (zwłaszcza do ran) jest szare mydło - biały jeleń (najlepiej w płynie)
A co do grupy krwi, weźcie oryginał, koniecznie )
Pozdrawiam i mam nadzieję, że na coś się to przyda.
Warto mieć jeszcze:
- papierowy ręcznik do osuszania krocza (przynajmniej nie będziecie brudziły tych zwykłych ręczników i położna mówiła, że jest to wygodne),
- bardzo dobre do podmywania się (zwłaszcza do ran) jest szare mydło - biały jeleń (najlepiej w płynie)
A co do grupy krwi, weźcie oryginał, koniecznie )
Pozdrawiam i mam nadzieję, że na coś się to przyda.
reklama