reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Witam!
Ja już jestem w PL. Całe szczęście , że rano było całkiem znośnie, bo jak teraz patrzę za okno, to zgroza:szok: !
Mam dzisiaj wizytę u gina i usg3D/4D. Wreszcie zobaczę mojego szkraba z bliska:-) Już się nie mogę doczekać. Trzymajcie kciuki, aby było wszystko ok!

annya witaj w Legnicy:-):-) Szkoda, że taka paskudna pogoda bo byśmy mogły się jakoś spotkać, ale z drugiej strony pewnie chcesz się nacieszyć rodzinką itd. i pewnie nie miałabyś za wiele czasu:blink: A na jak długo przyjechałaś?
Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze USG na pewno wszystko będzie dobrze:tak::-)

Ollutka - gratuluję Syneczka, Nocanka - gratuluję Córeńki, Basia - gratuluję tytułów :-D:-D:-D

Gumisiu, Ty się nic nie martw, w domku jesteś, odpoczywaj, jak Ci każą i luzik. Moja znajoma, która dziś akurat urodziła, miała z kolei skracającą się szyjkę - też jej zaaplikowano leżenie i jakieś leki. Nie jesteś odosobnionym przypadkiem, a dla lekarzy to bułka z masłem :-D No, wcinaj pączka, tylko się nie uprapraj marmoladką :tak::tak::tak::tak:

Annya, witam w Polandzie, trzymam kciuki i opowiadaj wrażenia - ja swoje usg mam jutro :-)

czesc dziewczyny:)) jestem tu nowa i mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona..;)) jestem w 22 tyg, termin na 23 czerwca - wg usg, mieszkam w irlandii i chetnie poklikam z mamuskami:)) pzdr:)*

Gumisia bedzie dobrze, donosisz napewno do terminu. Slyszalam, ze w nastepnych ciazach czesto sie zdarza, ze szyjka sie wczesniej otwiera, wiec trzymaj sie kobietko i oszczedzaj! o

W Polsce tlusty czwartek, a u nas sie go nie obchodzi:no:, ale ja i tak juz jestem "tlusciutka";-), wiec brak poczusiow mi chyba nie zaszkodzi:-D

tlusty czwartek..:)) szkoda, ze u mnie nie obchodza takich pysznych okazji ale ja tez nie odmowilam sobie dzis paczka:)
dziewczyny mam pytanko- to 22 tydz.. czy to normalne ze jak naciskam na brzuchol to boli.. czy mam sie martwic..? ciagnie mnie tak dziwnie brzuch juz od kilku dni..:/
bede wdzieczna za odp.. pzdr:)*

malutka ja w pierwszej ciąży takie bóle miałam bardzo często, lekarz tłumaczył mi, że to ze względu na rozciaganie się macicy, teraz w drugiej ciąży nie odczuwam żadnych bóli poza kopaniem dzidziusia, i lekarka tłumaczy mi, że takie dobre samopoczucie to efekt rozciągniętej już macicy, moją drugą ciąże prowadzi inna lekarka niż pierwszą, dlatego skoro oboje powiązali te sprawy z tym samym, to chyba jest to normalne. A i powiem, że w pierwszej ciązy mialam problemy z łózyskiem i wtedy myslalam, że może one są z tego powodu, teraz bóli nie mam, a problemy niestety podobne, czego zupełnie się nie spodziewałam, patrząc iż zupełnie niczego niepokojącego nie odczuwam.

reklama
tlusty czwartek..:)) szkoda, ze u mnie nie obchodza takich pysznych okazji ale ja tez nie odmowilam sobie dzis paczka:)
dziewczyny mam pytanko- to 22 tydz.. czy to normalne ze jak naciskam na brzuchol to boli.. czy mam sie martwic..? ciagnie mnie tak dziwnie brzuch juz od kilku dni..:/
bede wdzieczna za odp.. pzdr:)*

Mnie ciągnie w dole brzucha w sumie od 3 miesiąca zwłaszcza jak gwałtownie zmieniam pozycję.Lekarz powiedział że to na skutek rozciągania się narządów i kazał brać MagneB6.
Uważam, że powinnaś się skonsultować ze swoim lekarzem:tak: ale powodów do paniki chyba nie ma.

Do góry