reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Kasiu...gratuluje corci!!
Ja pasy zapinam, czytalam gdzies ze bezpieczniej jest zapinac wiec na razie zapinam...jakos mi nie przeszkadzają :-) O nakladce myslalam, tym bardziej ze ja duzo jezdze ale cena nie jest zachecajaca i nie wiem czy jest to az takie niezbedne...w sumie jest na co pieniazki wydawac :-)
Zmykam zaraz do domku.....w koncu weekend:-D Moze potem sie jeszcze odezwe:rofl2:

Też miałam podobnie, ale dopiero od 7 miesiąca. Miałam skurcze w obu pośladkach i w pachwinach. Czasem szłam ulicą i nagle mnie taki skurcz złapał, to masakra była. Zginałam się w pół i prawie na chodniku lądowałam. Większość ludzi reagowała przerażeniem i pytaniem, czy rodzę? :-) To dziecko naciskało na sploty nerwowe. Poza tym miałam lekkie niedobory magnezu i potasu. Jak zaczęłam brać Aspargin, to skurcze były o wiele rzadsze i mniej bolesne.

Gratulacje dla Kamireszel, Dilajli i Ell z powodu syneczków!

Mam te same bóle. BAŁAM się,że to coś poważniejszego. Wcześniej próbowałam coś znaleźć na forum,ale we wszystkich postach,które czytałam nikt się nie żalił na takie dolegliwości, wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu,ale troszkę się uspokoiłam.Może ja także mam jakieś niedobory. Skonsultuje to z lekarzem.

Tau - mysle, ze to zalezy tylko od lin lotniczych ktorymi bedziecie leciec, bo hotele nie maja nic przeciwko. Dysponuja tez lozeczkami dla maluszkow.
Dzieci ponizej 2 lat wycieczkuja za darmo ;-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny!
Czy orientuje sie ktoras z was, czy biura podrozy organizuja wycieczki uwzgledniajace ok3mczne malenstwo? Chcielibysmy sie wybrac we wrzesniu na wakacje i tak sie wlasnie zastanawiamy, czy bylaby mozliwosc wykupienia wycieczki, czy musielibysmy jechac indywidualnie.

Samolotem ta wycieczka? Myślę że nie powinno byc problemu bo brałam udzial w takowych, gdzie leciały mamy z dzieciaczkami ale zanim zarezerwujesz to się upewnij. Byłam też na wycieczce samolotowo - objazdowej gdzie jedna para wzięła miesięcznego bobasa, ale to był ich czwarty więc pewnie mieli doświadczenie.Ja chce leciec z maleństwem w lipcu do Polski, ale bedę załatwiać na ostatnią chwilę, jak uda mi sie zdążyć z wyrobieniem paszportu dla malucha i jak będzie zdrowy. Może warto się zastanowic nad jakims last minute z tego wzgledu?

Gratuluje córci Kasiu, aj czekam do poniedzialku na USG i czekam na córcię:)

Ja też o tym marzę, może to niegłupi pomysł wyjechać we wrześniu... W lipcu mnie czeka wesele siostry, prawdopodobnie pierwsze spotkanie z babciami, dziadkami ciociami i wujkami oraz załatwianie polskich dokumentów - o wypoczynku nie ma mowy. We wrześniu planowałam chrzciny, ale może je przeloże na sierpień, bo jak się zwali rodzinka to na pewno zbyt szybko się nie zabierze spowrotem.

Dziewczyny na emigracji, gdzie planujecie chrzcić dzieciaczki?

reklama
Kasiu gratuluję córeczki!!!:-)

A ja właśnie wracam od ginka i już jesem spokojna o maluszka bo słyszałam jego serduszko:-):-)

Do góry