reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Cześć wszystkim!
Ell gratuluję synusia.
KasiaIrlandka gratuluję dziewczynki.

Byłam dzisiaj u gin i słyszałam bicie serduszka mojego maleństwa. USG nie miałam dzisiaj robionego i muszę poczekać co najmniej do 6 lutego- mam wtedy znowu wiztę.

Co do zapinania pasów to zapinam, bo jak byłam w poprzedniej ciąży to dostałam za to mandat. bo nie posiadałam zaświadczenia.

Na tym kończę na dzisiaj, bo żle się czuję od samego rana i na dodatek mam potworne wzdęcia.
Poza tym może ktoś wie co najlepiej pomaga na wzdęcia?

reklama
-Ja to jestem spostrzegawcza- dopiero zauwazylam ze pod naszymi Avatarami nie pojawia sie juz - wzdrazona, poczatkujaca itd tylko Mama Czerwcowa 2009- ach jak to dumnie brzmi:-)

Dzieeeeki za wszystkie gratulacje. Mam nadzieje ze prognoza z usg sie potwierdzi po porodzie.
Dziewczyny na emigracji, gdzie planujecie chrzcić dzieciaczki?
Hmm, jeszcze do konca nie wiemy, ale byc moze w Polsce. Stasiu byl chrzczony tu, bo nie wybieralismy sie do PL, pojechalismy dopiero jak mial pol roku. A teraz w miare mozliwosci chcemy jechac na pocz lipca na jakis miesiac i wtedy to prawdopodobnie odbeda sie chrzciny.

ja mowie dobry wieczor i zarazem dobranoc masakrycznie zle sie czuje jeszcze nam mała tak marudzi ze szok

Martusia czekamy na decyzje dzis zrobilam stopa na benefity dzieci ..

A ja sie znow dzisiaj strasznie zdenerwowalam bo zadzwonili mi z kliniki gdzie mialam miec usg,ze musza skanselowac,bo mi zrobili zla wizyte na poczatek ciazy a nie na 20tydz.a na to potrzeba kolo godziny no i nie maja mnie gdzie teraz wsadzic, to ja nie po to robie wizyte3 tyg wczesniej zeby uslyszec ze cos moze dla mnie znajda w przyszlym tygodniu a to badanie moge zrobic tylko do konca nastepnego tyg,A tak juz mialam nadzieje ze moze jutro cos podejrze...no ale czekam juz tyle miesiecy to poczekam jeszcze tych pare dni
Alejedno to pewne,,opieka medyczna tutaj jst tragiczna,nawet prywatnie nie pojdziesz bo nie ma gdzie:wściekła/y:
No ponarzekalam ulzylo mi troche i uciekam spac choc cos czuje ze dzidzi udzielil sie moj nastroj bo cos nerwowo pokopuje wiec na jakis czas spanie mam z glowy...

Dziewczyny poczytajcie sobie watek Porod Na Wesolo normalnie chyba zaraz umre ze smiechu...

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki,
ech ale dużo piszecie :-)

u mnie dobrze, duuuzo pracuję, budowa, wiki..i na nic czasu nie ma....

jak bede już na L4 to bede znowu z wami częściej :-)..no ale pod koniec stycznia czeka nas upojny weekend w gorach, a pod koniec lutego aż tydzień m bedzie na nartach a my z wiki bedziemy wdychać świeże powietrze i spacerować....

pozdrawiam wszystkie brzuchatki...

Hej dziewczynki,

Ja nie dawno wstalam :) Uwielbiam to sobotnie lenistwo.

Beatko - wspolczuje Ci ja tez bym sie dobrze zdenerwowala ale system nie jest genialny tez tutaj wiec laczymy sie z toba;-)

|Pixella- Dobrej zabawy w gorach

Dziendobry :D

przyszly mi wyniki testu na Downa i ryzyko jest jak 1:1200 to duzo czy mało ?
Osobiscie wyspałam sie chyba we wtorek jedziemy do londynu juz nie moge sie doczekac -mam nadzieje ze mij maz niewymysli czegos nowego ostatanio z nim to gorzej jak z dzieckiem a i padl mi komp stacjonarny wiec musze sie prosic zeby mnie wpuscili na chwilke ;(

Kasia Irlandka dobrze wyłapałam ze to u Ciebie dziewczynka??

Pozostale które znaja date porodu w/g usg prosze i PW

Agatka z tego co wyczytalam to 1:1200 to niskie ryzyko, do tego robi sie jeszcze badania krwi jesli wyszlo to z USG lub na odwrot jesli z badania krwi. Pozniej to jakos sumuja i wychodzi nowa skala ale ja juz nie wiem jak to robia:no:
Wiem tylko, ze wysokie ryzyko zaczyna sie od wyniku 1:250.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry