reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

jejku,ale Ci zazdroszcze :tak: chciałabym,żeby moja też była takim śpioszkiem...
najdłużej mi przespała kilka razy 5godz :baffled:
a dzisiaj dała mi popalić bo w ciągu dnia przespała łącznie 2 godziny tylko :eek: wzięło ją na gadanie,oglądanie domku,jedzonko co 30min po 60ml :baffled: i oczywiście marudzenie :rofl2:
wiem,że już coraz mniej będzie mi spała,ale bez przesady-nie cały dzień :szok:

Mnie nie przeraża to, że Młody będzie coraz mniej spał. Mnie przeraża to, że jak on nie śpi, to drze się o jedzenie... Jakby wykazywał zainteresowanie czymkolwiek poza butlą, to mógłby nie spać cały dzień, jak dla mnie :happy:

reklama
widze ze nie tylko moj cyculinek cierpi na bezsennosc Dzis pobil rekord spal przez caly dzien zaledwie 25 min calutki dzien ryczal normalnie juz mam dosc padl z placzu o 23 nie mam pojecia co mu jest najedzony ma sucho a on dalej histerie ma swoja stala pore od 18 jest tak jakby go ktos ze skory obdzieral Wystarczylo mi poltorej godzinki zeby ugotowac kopytka na jutro upiec ciasto(pieklam na raty od czwartku) i posprzatac salon zostaly okna do umycia i zmiana firanek (szkoda ze ciemno za oknem)Kuchni dzis nie rusze bo bedzie glosno ale wierzcie mi ze normalnie moj dom przypominal juz typowy angielski dom brud smrod i ubostwo

Na nic nie mam czasu nawet niewiem co u was slychac Rece mi odpadaja od noszenia do tego stopnia ze dostalam jakis skurczy lamia mnie masakrycznie jakbym miala je polamane Mam juz dosc niech to sie wreszcie skonczy bo wysiadam ...

a mnie nawala kreosłup , normalnie gorzej niż wciąży :tak: niemam siły już na noszenie a młody wciąż sie domaga a jak sobie pomysle ze będzie coraz cięższy to beczeć mi sie chce:baffled::baffled::baffled::baffled:

ps. pogoda dziś do dupy a tak chciałam wyjść na spacer bo na dworze mały śpi jak zabity

czesc dziewczyny
bylam wczoraj z mala u lekarza i nie wiadomo o co jej chodzi-przyczyną maze byc porod wywolany farmakologicznie, denerwowanie sie w ciazy i milion innych powodow jak i to ze taka poprostu jest, bede jej robic badanie moczu i karmic kiedy chce a nie jak dotychczas co 2-3 godz.za 2 tyg spowrotem do lekarza:-(
a moje dziecko wczoraj anioł byl od popoludnia do wieczora-robilam z mezem imieninowego grila dla rodziny i cala impreze od18 do 22 przespala:biggrin2: dzisiaj chcielismy robic taka imprezke dla znajomych ale ze wzgledu na nadusie zrezygnowalismy-bo co to za relaks kiedy bedzie plakac
pozdrawiami lece po juz placze ap

cypisia/B] czasem właśnie niczym jej nie można zająć...wszystko jest na 5min (melodyjki,rozmowy z mamą,oczywiście mama robi z siebie pajacyka :rofl2: ,noszenie na rękach,siedzenie w leżaczku,itp,itd...)-to wszystko jest na chwile fajne.nie powiem bo butelka i jazda samochodem jej odpowiada najbardziej to czyli ma jakieś zainteresowanie :laugh2:

agata077/B] może ma kolki :confused: :confused:
co do prac domowych to wole się nie udzielać :baffled: :no:
dla mnie jest sukces jak do południa cokolwiek koło siebie zrobie (w te dni co Sara postanawia dać mamie wycisk :tak: )

witam powiedzcie dziewczyny czy to normalne zeby 8 tyg.dziecko co pół godziny domagało się cyca ,spanie w dzień też jest wtedy kiedy leży przy cycu ,wszyscy mowią że ja tak ją nauczyłam ale co robić dalej przecież ona ma prawie 2 m-ce,

A probowałyscie kłasc spac maluszki na brzuszku? Moja to uwielbia.

mój niuniek nienawidzi brzuszkowania , poleży ze 2 minuty a potem drze jape jakby go ze skóry obdzierali :confused2:

witam powiedzcie dziewczyny czy to normalne zeby 8 tyg.dziecko co pół godziny domagało się cyca ,spanie w dzień też jest wtedy kiedy leży przy cycu ,wszyscy mowią że ja tak ją nauczyłam ale co robić dalej przecież ona ma prawie 2 m-ce,

oj nauczyłaś :-p:-D a co robić ....hmmm czekać aż jej cyc zbrzydnie :laugh2::laugh2:

reklama
Mój Fifi też nie lubi leżeć na brzuchu, po paru minutach jest krzyk i wraca z powrotem na plecki, a zamiast podnosić główkę podnosi tyłek :-D Ech a na dodatek już tydzień czasu walczymy z katarem, już jest mniejszy ale dalej małemu nos zatyka a ja szaleję tylko z aspiratorem czym wywołuję u malucha ataki histerii :wściekła/y: kurcze kiedy ten katar w końcu minie? Ja już zdążyłam się od niego zarazić i wyzdrowieć a jego dalej męczy :wściekła/y:

Do góry