reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
widze że dziś mało kto tu zagląda - pewnie wszystkie rodzą :-D:-D:-D.
Przepis wkleiła Kami wkońcu to ona wszystkim smaka narobiła;-);-);-)

A ja męża wypędziłam na piwo z kumplami , niech idzie bo niedługo wszystko sie mu ukruci:-D:-D:-D a ja ogarniam trochu chatke .
Jutro mam gości , niemogę sie doczekać jak zobaczę córcie mojej psiapsiółki , jest taka słodka ,i pulchniutka :-):-):-) ma dopiero miesiąc a waży 5kilo! słodziaczek jeden:-):-)

Czesc dziewczynki!!

Ja tez co dopiero skonczylam sprzatac,cos we mnie wstapilo tak od paru dni,ze przewracamdom do gory nogami,moja mama jest z nami juz tydzien i co mi chce pomoc,to wypedzam je z Viki na spacer a ja szaleje,no chyba ten wielki dzien juz blisko..:-D:-D
Od paru dni mam nieregolrne skorcze,no ale jeszcze niewiadomojak dlogo mala kaze nam na nia czekac:-)
Zycze Wam pieknego slonecznego popoludnia i codownej niedzieli...Uciekam wyjac ciasto z piekarnika bo tez mam dzisiaj gosci:happy2::happy2:

Od paru dni mam nieregolrne skorcze,no ale jeszcze niewiadomojak dlogo mala kaze nam na nia czekac:-)

No własnie z tymi skurczami to tak róznie bywa, ja tez mam od kilku dni cały czas skurcze ale bezbolesne i nieregularne a jak w piatek byłam u gina to mówił ze głowa jeszcze wysoko...wiec moze to skurcze przepowiadajace na tydzien przed porodem.....chciałabym troche wczesniej urodzic niz w terminie no ale mała sama zdecyduje kiedy ma wyjsc.....:-)

Czy Wam sie dziewczyny tez tak chce spac?? Tak jak jeszcze niedawno nie moglam wogole spac, ta teraz najchetniej spalabym caly czas. Ciekawa bylam czy to normalne dla tego stadium..?;-)

No właśnie coś umilkła dziś MINUTKA - miała skurcze więc może naprawdę pojechała do szpitala......
A ja miałam już dzis gości -zrobiłam na tą okazję pyszny deser na zimno (śmietankowo-czekoladowy)- taki z paczki- ale wszystkim smakował!
Teraz odpoczywamy z mężem.

Czesc dziewczyny :-) Widze ze ktos wspomnial o skurczach przepowiadajacych ale ja nie mam pojecia jak sie je odczowa :no: To moja pierwsza ciaza i juz tak sie niecierpliwie.Mam termin na 30 maja ale jak bylam u lekarza pare dni temu to powiedzial ze sie nie zapowiada na porod bo jak to okreslil "pani lozysko jeszcze nie jest do porodu" i jesli nie urodze do konca maja to mam byc u niego 4 czerwca.Juz tak sie denerwuje... czasem wydaje mi sie ze przez krotka chwile mam jakby maly skurcz w dole brzucha ale nie wiem czy to cos ze strony jelit czy wlasnie macica daje jakies znaki,gdyz nie mam pojecia jak to sie objawia.Moze moglybyscie cos napisac :szok:

Witaj Natimove niestety co do skurczy to ci niepomoge bo sama niemam pojęcia jak wyglądają , podbno te przepowiadające to takie jak przy okresie . myśle że jak przyjdą te właściwe to napewno ich nieprzegapimy:-D:-D:-D

Co znaczy że łożysko nie jest do porodu? Że w sensie nie osiągnęło III stopnia?
Zna się któraś na tym? Bo jeśli o to chodzi, to ja mam już łożysko do porodu i w zasadzie bym się nie obraziła, jakby za tydzień było po sprawie :-)

Spakowałam torbę do szpitala właśnie przed chwilą. Stoi już sobie koło łóżeczka i czeka. Do tego latam po domu, jak szalona i co rusz coś sprzątam, układam, prasuję, piorę... W zasadzie muszę jeszcze popełnić pranie zmiany pościeli, którą babcia kupiła Małemu, wyprasować to i wszystko będzie gotowe.
A mówią, że jak wszystko gotowe, to Dzidzia wtedy wyłazi. Fajnie by było :tak:

reklama
Co znaczy że łożysko nie jest do porodu? Że w sensie nie osiągnęło III stopnia?
Zna się któraś na tym? Bo jeśli o to chodzi, to ja mam już łożysko do porodu i w zasadzie bym się nie obraziła, jakby za tydzień było po sprawie :-):tak:

Właśnie o to chodzi 3 stopień to już łożysko dojrzałe i można rodzić ale cypisiu poczekaj jeszce troche bo twój suwaczek 34 tydzień dopiero pokazuje :tak:

Do góry