reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Witam się i ja.
U nas wszystko dobrze, a raczej nic złego nie wiem. Gdy czytam o waszych wizytach u gina moje wydają się praktycznie bez informacji:-( Ale już chyba nie ma sensu zmieniać lekarza tym bardziej, że w swojej okolicy nie mam za dużego wyboru. Trzeba być dobrej myśli...
W weekend wyjeżdżam do Warszawy na ostatnie zakupy wyprawkowe, głównie dla siebie, a później pakuję torbę i czekam, tak jak wy:-)
Wtedy chyba będę spokojniejsza

reklama
Witajcie przyszłe mamusie.

Tak Was dzisiaj podczytuję, ale nie chciało mi się pisać, a teraz mój chłop zabrał się i poszedł na trening a ja nudzę się to skrobne co nieco.

Wiecie co.... mój organizm ma już chyba dość tego obciążenia. Do tej pory wszystko było w miarę oki, a teraz widzę ze chyba zaczyna się poddawać. Wylazły mi jakieś dziwaczne plamki na buzi, na rękach też jakieś dziwne czerwone kropki (mini pajączki), alergia już mnie przerasta i do tego ostatnio zauważyłam, że zaczyna "skakać" mi oko i jakiś nerw w lewej dłoni.
Aaaaaaaaaa zapomniałabym..... może wyda Wam się to dziwne, ale przez całą ciąże mój biust urosł nieznacznie. Do tej pory nie zmieniałam staników na większe, a teraz z dnia na dzień tak mnie "napompowało", że piersi mam jakby z sylikonem w środku. :-D:-D:-D:-D No i już nie wszystkie staniki dają radę. Mój mąż oszalał na ich punkcie hehehehe i chodzi i powtarza "żeby Ci takie zostały na zawsze":-D:-D:-D

:-D tez to czytalam...i stwierdzilam, ze w takim razie moj Alex zapowiada sie, ze bedzie tepy jak but z lewej nogi bo ja nie wiem, co to mdlosci w ciazy..:baffled:
Hej Misia, fajnie ze wpadlas. Moja dzidzia tez sie na tepa zapowiada , bo u mnie mdloscie toze niet.. :)

Kami - ja juz tez czasem wysiadam... ale juz niedlugo...

Dziewczyny, powiedzcie me czy pod koniec ciazy mozliwe jest ze przy chodzeniu i staniu powstanie wrazenie ze zaraz dzidzia wyskoczy? Takie parcie na pecherz ale troszke inaczej. Nie mam skurczy ale ciezko tak sie funkcjonuje. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Czy to tylko dlatego ze dzidzia sie obniza ??:confused::confused::confused:

No, ja słyszałam, że takie odczucie może być jak się poród zbliża.:tak:

Cholera, to wygląda na to, że moja Niunia też do geniuszy się nie będzie zaliczać, bo bo ja już nie pamiętam co to mdłości :sorry2: Ale to chyba nie możliwe, skoro rodzice tacy genialni :-D:-D:-D

Ja dzisiaj też jakiś ciężki dzień mam. Rano było ok, ale potem to nie mogłam z pracy dojść do przystanku. Tak mnie ciągnęło w dole, że szok. I cały dzień brzuch mi twardnieje. Powinnam jeszcze tydzień pracować, ale się zastanawiam, czy nie dać sobie siana i zakończyć pracę na tym tygodniu. W piątek idę na kontrolę, zrobię usg i zobaczymy co mi ginka powie. W każdym razie przez całą ciążę , można powiedzieć, że czułam się wyśmienicie, nie miałam powodów do narzekań. A teraz z dnia na dzień jest coraz gorzej. :no::no::no: Ech, ciężkie jest życie ciężarówki :-D
Miłego wieczorku!

Dziewczyny a macie takie bole krzyza, ktore przychodza falami? Raz boli jak cholera,a zaraz potem zupelnie przestaje..takie jakies to dziwne. Nigdy tak nie mialam wczesniej a dzis caly dzien!! Zawsze bolal mnie po prostu jednostajnie a dzis takimi skurczami przychodzi...mam nadzieje,ze to nie zadne oznaki!!:szok: Ja jeszcze nie chce!

witam Was serdecznie wieczorkiem

dziekuje agatka za wiadomosc
milo ze jeszcze o mnie pamietacie

od jakiegos czasu poddalam sie, juz nie pracuje, jestem na zwolnieniu i z wielkim uporem probuje nadrobic moje zaleglosci w czytaniu (mam przed soba jeszcze jakies 120 str na watku glownym :p pozostalych chyba nie dam rady nadrobic) ale nie poddaje sie

wszystkie dolegliwosci cizowe o ktorych czytam u was wystepuja tez u mnie
bol w plecach twrdy brzuch kompletny brac sily i ogolne poczucie posiadania ciala 80 babci a nie 25 letniej laseczki itd

chodze na zajecia szkoly rodzenia (niestyt sama teoria)
torbe do szpitala juz spakoalam bo wciaz mam wrazenie ze w kazdej chile moge zaczac rodzic

poza tym mam kiebskie wyniki, glownie hemoglobinka mi spadla
ale to ponoc norma w III trymestrze

to tak w skrocie u mnie slychac

dla uzupelnienia danych na liste czerwcowek podaje:
termin wg om 29 czerwca
termin wg ostatniego usg 24 czerwca
bedzoe coreczka na 90% Majeczka

ps moje malejstwo w 33 tygodniu wazy 2kg

Witam wieczorową porą. :happy2:

Jak ta Was czytam, to się trochę zaczynam zastanawiać, ja prawie nie czuję, że jestem w ciąży, a już na pewno nie, że niedługo mam rodzić, ciekawe...

Cześć wieczorkiem:-)

A ja się wczoraj nabawiłam się zakwasów w łydkach, po tym jak mnie M. przegonił dwa razy na parking i z powrotem do domu, bo mu się zachciało fotelik montować natychmiast. Dodam tylko, że mieszkam aż na drugim piętrze - normalnie nie ma to jak ciężarówka ze świetną kondycją:-D:-D:-D

reklama
Witam wieczorową porą. :happy2:

Jak ta Was czytam, to się trochę zaczynam zastanawiać, ja prawie nie czuję, że jestem w ciąży, a już na pewno nie, że niedługo mam rodzić, ciekawe...

ja mam tak samo :)wyprawka skompletowana i tylko czekać kiedy małej zechce się wyjść :)
jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać :D
pozdrowionka i sorki,że się nie udzielam na wątku często,ale czytam was prawie codziennie ;)

Do góry