reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Hej babeczki,

Ja juz po USG= niunia jest zdrowa ale kruszynka- 1803g w 32.4 tyg. Powiedzieli ze po prostu bedzie drobniutka ale po za tym wsio ok.
No jeszcze tylko jedna rzecz ze chyba czeka nas cesarka :wściekła/y:bo niunia siedzi na pupie z nogami wyprostowanymi i glowa w gorze wiec pewnie ciezko bedzie sie jej przekrecic. No ale zobaczymy

reklama
Hej babeczki,

Ja juz po USG= niunia jest zdrowa ale kruszynka- 1803g w 32.4 tyg. Powiedzieli ze po prostu bedzie drobniutka ale po za tym wsio ok.
No jeszcze tylko jedna rzecz ze chyba czeka nas cesarka :wściekła/y:bo niunia siedzi na pupie z nogami wyprostowanymi i glowa w gorze wiec pewnie ciezko bedzie sie jej przekrecic. No ale zobaczymy

Może jeszcze się przekręci, trzymam kciuki:-), a jak nie to przynajmniej szybciej ja przytulisz po tej stronie brzuszka:-)

Ewunia moje zdanie jest takie, że im wczesniej tym lepiej. Jak sie pojawi dzidzia to juz wogóle będziesz narzekala na brak czasu, a poza tym niedaj Boże jakaś "depresja poporodowa", a tak swoja drogą ja własnie boję sie że mnie ta "depresja poporodowa" dopadnie :sorry:

Tricolor, a mnie się wydaje, że jak Martita się urodzi, to nie będę miała czasu na takie coś jak baby blues...
Kluseczko, nie martw się może się jeszcze dzidziol przekręci... wcale nie taka mała dzidzia jeszcze do ponad "trójki" może dobić :-) Julka za 4 tyg przybrała kilo!!! od 35 do 40 tyg... więc luzik, nie martw się i nie stresuj na zapas :-D

cholerka nabazgrałam się jak głupia i mi posta wcięło:wściekła/y:

W każdym bądź razie chciałam tylko napisać - Ewunia weź się za to jak najszybciej, bo może trochę potrwać zanim trafisz pod dobrą profesjonalną opiekę, no i na pewno potrwa wychodzenie z depresji. Jeśli chcesz podeślę Ci namiar na poradnictwo psychologiczne online.

Hej babeczki,

Bardzo się cieszę, że po wizycie zadowolona jesteś :-), Tak trzymać!!!

Kluseczko, wiem, ze polozne znaja bezpieczne sposoby na przekrecenie sie dziecka, uzywaja homeopatii lub specjalnych cwiczen. Moja kumpelka jest co prawda w 31 tygodniu ciazy, ale jej dzidzia od poczatku byla ulozona posladkowo. Bardzo nie chce cesarki, wiec zglosila naszej wspolnej poloznej, ze chcialaby sie poddac tym zabiegom przekrecania:tak: Wiem, ze wiele dziewczyn dzieki temu nie musialo rodzic przez cc, bo sie zabiegi powiodly:tak: Moze spytaj poloznej, czy jest taka mozliwosc:tak:

My po spacerku caly dzien na świeżym powiertzu :)
Wiece co moj lekarz powiedzial ze juz nie bede miala USG.... a ostatnie w 22 tyg jak mialam to malenstwo lezalo jak chcialo skad ja mam wiedziec czy dobrze lezy??? a on nie chce mi dac skierowania na USG !!! Powinnam pojsc zrobic je prywatnie jak tak to w ktorym tyg???
Pozdrawiam

Kochane jezeli znacie płeć a nie jest wpisana w liste prosze o info na chwile obecna 20 z was nie podała Jezeli nie znacie czy zgadzacie sie na wpisanie niespodzianka?

Witajcie!
Przepraszam, że się tak rzadko odzywam, ale ciężko mi siedzieć przy kompie. Zaraz mi się stawia brzuch i kręgosłup mnie boli. Chciałam wam tylko napisać, że u mnie (odpukać!) na razie wszystko w porządku. Byłam w ten poniedziałek na wizycie u mojej gin. Ujście otwarte na 1 palec, szyjka skrócona i główka tak nisko, że w zasadzie mogłabym już rodzić :-( Łykam więc tabletki hamujące skurcze i staram się jak najwięcej odpoczywać. Gin powiedziała, że odstawimy je jak skończy się 37 tydzień i prawdopodobnie niedługo po odstawieniu urodzę, więc chyba się nie załapię na czerwiec :baffled::baffled::baffled: Mam tylko nadzieję, że wytrzymam do tego 37 tygodnia...
Witam wszystkie nowe czerwcówki i pozdrawiam "staruchy" :-)

Dobranoc!!!

reklama
My po spacerku caly dzien na świeżym powiertzu :)
Wiece co moj lekarz powiedzial ze juz nie bede miala USG.... a ostatnie w 22 tyg jak mialam to malenstwo lezalo jak chcialo skad ja mam wiedziec czy dobrze lezy??? a on nie chce mi dac skierowania na USG !!! Powinnam pojsc zrobic je prywatnie jak tak to w ktorym tyg???
Pozdrawiam

:tak:Jak najbardziej !!!:tak:

Nanya nawet jak urodzisz w maju to duchem i sercem z czerwcówkami chyba pozostaniesz ?:-) Trzymam kciuki, żebyś jednak do tego czerwca wytrzymala.
Dokladnie tak samo z ułożeniem, skrócona szyjka i rozwarciem miałam w pierwszej ciązy i wiem jakie to uciązliwe. Wytrzymaj ! :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry