reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Wiam wszystkie opakowania i ich zawartości . Niezaglądałam na BB ponad tydzień - dużo do nadrobienia ale powiem szczerze że niemam siły . przez ostatni tydzień chodze jak struta i niemoge sobie miejsca znaleść . Sąsiadom moich teściów przydazyła sie straszna tragedja ich 1,5 miesięczny wnusio zakrztusił sie i leży nieprzytomny już 2 tydzień , respiratorek za niego oddycha , tak mi żal tego maluszka , strasznie to przeżywam choć to dla mnie obcy ludzie. Takie maleństwo a tyle musi wycierpieć podobno jest z nim bardzo żle ale mam nadzieje że wyjdzie z tego bez uszczerbku na zdrówku. Niewiem czy dobrze robie gadając o tym brzuchatm ale musiałam sie komuś wygadać

reklama
ale dyskusje dzisiaj:szok::szok::szok: ja bym z chęcia wrzuciła swoje fotki na zamknięty...ale niestety zdjęcia mogę sobie zrobić tylko telefonem...a nie posiadam kabla do kompa..i d... przez to nie mogę pooglądać waszych brzuszków:baffled:

nadrabiam watek, wiec byc moza ktoras z dziewczyn juz o zaproponowala, ale moze po prostu wyslij mmsem ktorejs swoja fotke, to ja wrzuci za Ciebie :-)
Ja mam komorke starszej generacji, nie wiem czy mmsy moge zwyczajnie otwierac, ale jak chcesz to moge podeslac numer i moze dam rade wrzucic za Ciebie i wtedy do nas dolaczysz ;-)

Dzien doberek...nie uwierzycie...wstalam pol godziny temu dopiero...ehhh. Jak tak dalej pojdzie to te dwa ostatnie miesiace ciazy to przespie:wściekła/y: Ale jestem troche usprawiedliwiona bo w nocy taki klaszel mnie zlapal ze z 2 godziny walczylam (taka jestem madra ze przed samym snem wzielam syrop no i zadzialal w nocy wykrztusnie...ehh:wściekła/y:) A teraz jakos nie wiem za co mam sie wziasc....pogoda sliczna ze najchetniej na spacer bym poszla ale raczej to nie wskazane wiec chyba za sprzatanie sie wezme:-D

Tricolor....ale masz fajowych gosci z rana....wiosne na calego juz widac skoro nawet zwierzaczki sie pokazuja:-)

a jeszcze mam pytanko, ktoras wspomniala o walce z celluitem, co dziewczyny stosujecie,? ja uzywa tego Garniera zóltego, ale tak sie zastanawiam, czy to wogole mozna?
Tacjana ja mysle ze lepiej jakbys uzywala na cellulit jakis srodkow dla kobiet w ciazy bo one sa przebadane odpowiednio i wiadomo ze Maluszkom nie szkodza. Chociaz nie wiem czy sa jakies specjalne na cellulit bo z reguly to sa na rozstepy. Musialabys sprawdzic w drogerii lub w aptece. jJ kupuje tylko krem na rozstepy:-)

Milego dnia, biore sie za jakas robote bo dzien ucieka:-D

o rany, ja chyba sie jeszcze nie obudzilam!!!! Przeciez Moni juz juz przeslala zdjecie do Tricolor, nawet je ogladalam, niewazne, prosze zapomiec :sorry:myslenie nie jest dzis moim atutem :baffled:

Kluseczko polecam Ci uzupelnienie magnezu i w czasie skurczu pomaga mi nie tyle rozmasowanie co mocne wyprostowanie nogi z podciagnieciem stopy ku gorze (hmm chodzi o to aby miedzy stopa a noga byl kat 90st)

Tau dziekuje! Powiedz mi jeszcze kochana w czym jest magnez? Widzisz mnie wlasnie lapie ten skurcz jak wyprosuje stope i wygne palce:baffled:

Tau dziekuje! Powiedz mi jeszcze kochana w czym jest magnez? Widzisz mnie wlasnie lapie ten skurcz jak wyprosuje stope i wygne palce:baffled:
Kluseczko ja brałam SLOW MAG przez jakiś czas, ale potem jak to ja zapomninałam brać i teraz stoi na szafce. Ale muszę powrócić do zażywania bo tak jak ty mam straszne skurcze w nogach takie że czasami wolałabym żeby mi je amputowali:wściekła/y: A te proszki są naprawdę tanie i działają :tak:

Hmmm nie wiem, w czekoladzie ;-). Ja kupilam sobie multiwitamine pluszza z dodatkowym magnezem i daje rade.
A co do wyprostowania nogi, to robisz to jak juz Cie zlapie skurcz, a nie profilaktycznie wczesniej. Pewnie gdybym zrobila to teraz to tez by mnie zlapal...
Nie wiem, mi pomaga, aczkolwiek licze sie z tym ze nie kazdemu moze ten sposob pomoc!

Hmm wyprubuje i dam odpowiedz. :tak:Czekolady to raczej mam za wiele wiec chyba odpuszze ale moze zaopatrze sie w ten magnez w tabletkach. CO prawa biore zestaw witain ale moze to nie wystarcza. Teraz caly czas bola mnie lyd:-(ki

Hmm wyprubuje i dam odpowiedz. :tak:Czekolady to raczej mam za wiele wiec chyba odpuszze ale moze zaopatrze sie w ten magnez w tabletkach. CO prawa biore zestaw witain ale moze to nie wystarcza. Teraz caly czas bola mnie lyd:-(ki

Kluseczka ja biorę magneB6+aspargin+pranatal bo miałam drętwienia i skurcze! Zalecenie lekarza!!!

Moni
oglądałam burzucholek na zamkniętym :tak: jest super!:-)

Na kawe powiadasz....a skąd jestes z tej opolszczyzny?? Bo ja tez z opolszczyzny:-)

Zdzieszowice

Witajcie

a jeszcze mam pytanko, ktoras wspomniala o walce z celluitem, co dziewczyny stosujecie,? ja uzywa tego Garniera zóltego, ale tak sie zastanawiam, czy to wogole mozna?

ja używam seii pharmaceris dla kobiet w ciąży i jak narazie nic mi się nie pojawiło :-D

Aha czy wy macie skurcze w nogach. Ja w nocy czasmi sie budze z takim bolem lydek ze mam ochote krzyczec- na wpol przytona musze rozmasowywac lydki:no: i nie wiem co z tym robic a lekarz w szpitalu powiezial tylko ze to normalne w ciazy.

z tego co wiem to najlepiej mocno podciągnąć stopę do siebie

ehhh coś dziś nie mam natchnienia na pracę ... a samo się nie chce zrobić ...

Ostatnia edycja:
reklama
Ojojoj jakie mam zaległości :-D
Byłam na szkole rodzenia i spałam.... przesypiam dzień i noc, to normalnie niesamowite...budzę się na jedzenie tylko :szok:
...
I czy w ogóle jest tu ktoś jeszcze z Wawy, poza Madziumbą, kto chce się spotkać?
Ja się chętnie spotkam, jeśli nie macie nic na przeciw :-)

Zielona poruszyła ciekawy temat dla mnie, na który ktoś tu ładnie odpowiedział, przepraszam, że nie wymienię nika, ale nadrabiałam szybciorem i mi uleciało...., jeśli ktoś nie ma ochoty dawać swoich zdjęć to nie ogląda i innych... taka polityka moim zdaniem jest fair.
A jeśli nie ma ochoty się nakręcać na zwolnienia, finanse, rodzaj Pana Parówy, truskawki i i inne "dziwactwa" ciężarówek, to nie musi czytać, jest mnóstwo miejsc dla kobiet w ciąży, w necie, i z pewnością można sobie coś dopasować do swojego "poziomu potrzeb". :-D

jak ja miałam podwyższony cukier to strasznie senna byłam..mogłam spać dzień i noc:zawstydzona/y::zawstydzona/y: jak przeszłam na dietkę to mi przeszło:tak::tak: chociaż ostatnio zdarxyło mi sie zgrzeszyc kilka razy( biały chlebek i cukierki :angry::angry:) ale trzeba przystopowac bo już plus 12 :angry:

...ja śpię dzień i noc, ale cukier mam w normie raczej :zawstydzona/y:

Dziewczyny ... mój mąz własnie zachaczył o brame garażowa i zbił przednia szybę w naszym aucie :wściekła/y: Juz kiedyś zostawił go na podjeździe bez zaciągnietwego ręcznego i był cały tył do klepania jak walnął w bramę, a teraz to. Przeciez mnie krew zaleje ! Same straty ten cholerny wóz przynosi. Nie dośc, że ubezpieczenie kolosalne to jeszcze te naprawy ! Ciagle prawie grat stoi w garażu, a ma więcej usterek niż niejeden jeżdżący non stop po drogach.:wściekła/y:
To ja Ci powiem, że jakiś baran, na parkingu pod blokiem, urwał mi lusterko, to jest dopiero irytujące... :wściekła/y:

...
Zobaczcie kogo przyłapalam na wyżerce z rana przed domem :-)...
Ależ przyjemnie przed tym Twoim domem :tak:

Witajcie
...
...
Ja w ramach walki z cellulitem codziennie podchodzę do lustra i mówię: "Precz tłuszczowe kuleczki". :tak:
...ale wciąż są ...przytyłam ogółem koło 15 kg :rofl2:...ale że byłam szczupła przed ciążą, to tak nie widać, ...choć trochę może widać, na moim 159cm wzrostu :oo2:

P.S.
....co ciekawe sprawdziłam profil publiczny zielona2909 - przy okazji pozdrawiam :) i widzę, że masz tam zdjęcie właśnie twarzy, więc nie wiem w czym rzecz... :-|

Ostatnia edycja:
Do góry