reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

Hej !:-)

No i sie doigrałam:wściekła/y: Zgubiłam kartę bankomatową :dry: Juz ją zablokowałam, ale teraz jestem odcieta od kasy, mogę robic tylko przelewy:baffled: Ale zaraz wyrobie sobie nową i znowu będę szczęśliwa :-D

Pogoda u nas dzisiaj słoneczna, ale bardzo wietrznie było mimo to prawie cały dzień spędziłam z moja Mama poza domem :-)

Nie uwierzycie ... znowu mialam kontrolę z ZUSu. To jakas paranoja. Dodatkowo jelenie pomylili adres i pojechali do moich rodziców tam gdzie jestem zameldowana no i pewnie teraz w najblizszym czasie zrobia jeszcze jeden nalot juz pod właściwy adres:baffled: Ale jakos sie nie przejmuję. Nie mam zamiaru być uziemiona i siedzieć na tyłku tylko dlatego, że może mnie panowie z ZUSu odwiedzą :wściekła/y:

Zapisałam sie za tydzień wieczorem,do gabinetu na Katowickiej. Bo mi tu najbliżej no i pora kiedy Misiek wraca z pracy.
Ceny praktycznie porównywalne we wszystkich gabinetach, ok 250 pln
Ale w Lux Medzie robili badania tylko od rana 7:20 i dopiero w kwietniu.Odpadło.
Na Cienistej z kolei robią badania tylko w pon i czwartki popołudniu i tez musiałabym czekac na termin.Dodatkowo recepcjonistka juz w rozmowie mnie zniechęciła :( tw że nie będę mogła posłuchać serducha, bo to jest tylko oglądanie, taki bajer dla przyszłych rodziców...

A Ty gdzie robisz 3d?

Ja w piatek idę do dr Puacza na Szamarzewskiego. Chodze do Bruszewskiego, a Puacz to jego kumpel więc polecaja się na wzajem :-) Puacz jest na oddziale u prof. Drewsa na Polnej i ta babka co robi samo badanie też tam pracuje ( nie znam jej nazwiska ). USG kosztuje tak jak piszesz 250 zł.

Witajcie mamuśki:-)
Pozdrawiam wszystkie:-) i proszę trzymajcie za mnie kciuki jutro,mam o 15.30 wizytę-od kilku dni mam juz takie nerwy,że o niczym innym nie myślę żeby tylko było wszystko w porzadku z tym krążkiem:-(no i oczywiście najważniejsze z Małym:-)

No to ja dzisiaj chyba pierwsza wiec...dzien doberek z rana:-D
Gumisia 3mam kciuki...ja tez ide do lekarza dzisiaj (na 15.15), mam lekkiego stresa ale zakladam ze wszystko jest ok...musi byc:-)
Srednio dzisiaj spalam bo tak wiatr hulal (zreszta nadal hula) ze spac sie nie dalo....ciezki dzien przede mna:-(
ALe po 13 zmykam juz z pracy wiec jakos zleci:-)
Mam warzenie ze przez noc brzuch mi urosl....taka sie czuje dzisiaj ociezala ze cos strasznego...no ale koniec marudzenia z rana:-)
Milego dnia mamuski

Trzymam kciuki, będzie dobrze :tak::-)

Emili78 chodzi mi o takie rolety wewnętrzne i przez nie niestety wpada światło, chyba że wezmę jakiś ciemny kolor rolet, ale nie chcialabym żeby pokój był jeszcze ciemniejszy, bo mam ciemne meble i kanapę, ściany są żółte. A jednak żaluzję mogą być np. żółte a światło i tak przez nie nie przejdzie. Sama już nie wiem co wybrać. Rolety są estetyczniejsze,ale żaluzje bardziej funkcjonalne.

Ja mam rolety rzymskie i takie tradycyjne ( na oknach dachowych ), ale do pokoiku dzieciecego mam zamiar kupić najzwyklejsze żaluzje ( kolorowe ) bo mając doświadczenie i z roletami i z żaluzjami uwazam, że żaluzje lepiej sie sprawdzą akurat w tym pokoiku. Mam też na wszystkich oknach rolety antywłamaniowe i one spełniaja główna rolę zaciemniająco :-)

reklama
Emili78 chodzi mi o takie rolety wewnętrzne i przez nie niestety wpada światło, chyba że wezmę jakiś ciemny kolor rolet, ale nie chcialabym żeby pokój był jeszcze ciemniejszy, bo mam ciemne meble i kanapę, ściany są żółte. A jednak żaluzję mogą być np. żółte a światło i tak przez nie nie przejdzie. Sama już nie wiem co wybrać. Rolety są estetyczniejsze,ale żaluzje bardziej funkcjonalne.

Są dostępne w sprzedaży rolety, które od spodu są gumowane. Dosłownie, z jednej strony masz materiał, a z drugiej gumę. Są oczywiście droższe od zwykłych rolet, ale dostępna jest cała gama kolorów (nawet bardzo jaśniutkie - po prostu guma jest w tym samym kolorze co materiał) i rozwiązują one problem wpadania światła z zewnątrz.
Nie wiem, jakie Wy tam macie firmy, ale w Polsce produkuje takie firma D&D i ta seria gumowana nazywa się bodajże Oliwia.
Wiem, bo sprzedawałam :-)

O widzę, że koleżanka Cypisia (nie ma jak to fachowiec :-)) bardzo mocna w temacie rolet, ja dokładnie o takich pisałam (podgumowane) i faktycznie super się sprawdzają.

tricolor ja od początku ciąży jestem na zwolnieniu i jak na razie żadnej kontroli nie miałam:tak: współczuję Ci ...moim zdaniem to głupota kontrolowac kobiety w ciązy:no::no:

Witam Was wieczorową porą!

U mnie dziś słonko świeciło, że aż miło - niestety ja skorzystałam z pięknej pogody tylko w ten sposób, że pootwierałam wszystkie okna na oścież. Poza tym to wysprzątałam cały dom (z pominięciem mycia okien i pokoju naszego współlokatora). Zajęło mi to cały dzień, bo musiałam sobie przerwy robić - taka słaba kondycha. A teraz to już mi kręgosłup wysiada, no i ogólnie czuję się jakbym po jakiejś ogólnorozwojówce była:szok: Ale jestem z siebie dumna - głównie dlatego, że pokonałam swojego przyjaciela lenia, który we mnie drzemie;-) Ciekawa tylko jestem, czy moi Chłopacy w ogóle zauważą, że jest porządek:confused::baffled:

No a teraz wreszcie zasłużony relaksik - najpierw nadrobię tu zaległości, a potem to już jakaś herbatka i owoc i spróbuję poczytać książkę - wczoraj mi to jakoś marnie szło - rozkojarzona jestem ostatnio... Ciąża to, czy wiosna:confused:

U nas dzisiaj super słonko świeci i mam pewien problem, bo nie wiem czy lepiej zainstalować rolety czy żaluzje na oknach?:confused:

Rolety praktyczniejsze :tak:, miałam żaluzję a teraz mam rolety i za nic nie wróciłabym do żaluzji:no:

Cześć, już jestem po wizycie, dzięki wszystkim za wsparcie:tak:, wszystko ok:-):-):-),pare słów więcej opisze na stosownym wątku.Jeszcze raz wielkie dzięki:-)

hi hi już tylko głowa się zmieściła:-D

Świetnie, że wszystko dobrze :tak:

Są dostępne w sprzedaży rolety, które od spodu są gumowane. Dosłownie, z jednej strony masz materiał, a z drugiej gumę. Są oczywiście droższe od zwykłych rolet, ale dostępna jest cała gama kolorów (nawet bardzo jaśniutkie - po prostu guma jest w tym samym kolorze co materiał) i rozwiązują one problem wpadania światła z zewnątrz.
\/
W Polsce też są takie :-) mam takie na oknach :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No w koncu mam chwile zeby napisac....ledwo juz dzisiaj zyje ze zmeczenia.
Dziekuski dla tych, ktore trzymaly kciuki bo...wszystko w najlepszym porzadku:-D Iga rosnie (wg obwodu glowki to juz 29 tydzien czyli jest o tydzien wieksza), wyniki mam bardzo dobre i ogolnie okaz zdrowia ze mnie:-D Lekarz powiedzial ze w trakcie USG Mala siedziala na pupie...wyobrazacie sobie:-D No i oczywiscie ziewala ze znudzenia...hehe. Boskie to jest:-D

Zielona ja mam zaluzje w pokoju i jak na razie jestem zadowolona....w sypialni mam rolete i tez jestem zadowolona:-) Tak wiectrudny wybor...ale faktycznie rolety robione sa teraz z takich materialow ze nie przepuszczaja swiatla, wiec moze warto postawic na rolety;-)

Zmykam spacku...milego wieczorku

witam z samego rana :-)

Gumisia, Nika super, że badania pokazały, że wszystko w porzadku, oby tak dalej :-D

Zielonna - zdecydowanie rolety !!! ale odradzałabym rzymskie - te klasyczne jaknajbardziej - mam rzymską roletę w kuchni i strasznie się materiał kurzy w zgięciach a ponieważ one sa materiałowe to ciężko je utrzymać w czystości

Czesc dziewuszki:-)

U nas dzis niby ciepło bo słonko swieci znaczy tak sie tylko wydaje jak przez okno patrze a na dworze wieje no ale moze jeszcze sie wyklaruje ta pogoda.
Dzis znów spac nie mogłam i pierwszy raz boli mnie kregosłup kurcze masakra nawet jak siedze nie jest mi za wygodnie nie bolało mnie wczesniej.Dokucza mi tylko ból pachwiny prawej coraz bardziej nawet ciezko sie obrócic a jeszce kilka tygodni z brzuszkiem przed nami jakos trzeba wytrzymac.
Koncze pic poranna kawusie, dzieci wysłałam do szkoły i siedze samiutenka trzeba wziasc sie za jakas robote i rozruszac troszke moze wszystkie bolączki mina.A w sobote jak mój mezulek przyjedzie to juz napewno nic bolało nie bedzie.Ech....ze człowiek tez tak tesknic musi prawie całe zycie.

Gumisia, Nika bardzo sie ciesze ze badania wyszły ok tez zawsze sie stresuje przed wizyta a swoja mam dopiero 31 marca,
Miłego dnia wam zycze....:-)

reklama
Cześć dziewczyny ! :-)

Ja dzisiaj w "malym" stresie bo wyniki amniopunkcji bede prawdopodobnie znala. Zadzwonilam z samego rana, ale babka powiedziala, że mam dowiadywać sie po 12.00 bo teraz preparaty sa ogladane :baffled: Tyle godzin czekania ... No ale w koncu czekalam 3 tyg to jeszcze ta chwilka mnie nie zbawi, a co ma byc to i tak będzie.
Dam znać poźniej ...

Milego dnia mamuski :-)

Do góry