reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ta wątróbka jest niewskazana nie tylko z powodu zawartości witaminy A, lecz również z powodu dużej zawartości toksyn.

A szpinak polecam w postaci zupy:).

reklama
A ja przeczytałam w bardzo mądrej książce - JAK ZDROWO SIE ODRZYWIAĆ WCIĄŻY że wątróbka jest zdrowa i wrecz powinno sie ją konsumować raz w tygodniu , ma sporo żelaza a wiadomo że ciężarówki mają tendencje do anemi. Na necie przeczytałam tosamo.

Widzę, że trwa dyskusja na temat wątróbki. Jak byłam u lekarza na początku ciąży on sam o nic nie pytany zabronił mi jedzenia wątróbek i pasztetów. Podczas ostatniej wizyty na moje pytanie o wątróbkę (sporadycznie ale jednak lubię :tak:) powiedział, że teraz już jak najbardziej mogę jeść na zdrowie.

aha a buraki uwielbiam, to mój faworyt wśród surówek, zupka też pyszna mniam, co do szpinaku to zaczął mi bardzo smakować z makaronem, piersią z kurczaka i sosem śmietanowym polecam a potem można znowu zjeść buraczka ;-)

Hej dziewczyny u mnie dziś pięknie pogoda byłam na USG i jednak dziewczynka:tak: od jutra zaczynam 26 tydzień mała waży 850g.A co do wątróbki to zdrowa i można jeść ,ale na pewno nie powinno się jeść serów pleśniowych.Pozdrawiam;-)

No mi tez mój gin kazał watróbke jeść ( uwielbiam ją, ale tylko drobiowa ) na ta moją niska hemoglobinę :-)

Co do mgr, to ja robiłam ja dopiero 3 lata po zakonczeniu studiów magisterskich. Załapalam sie w ostatniej chwili. Jesli mineło by więcej czasu musiala bym zaliczac wszstko od nowa ( np eksternistycznie ) no i placić.

aha a buraki uwielbiam, to mój faworyt wśród surówek, zupka też pyszna mniam, co do szpinaku to zaczął mi bardzo smakować z makaronem, piersią z kurczaka i sosem śmietanowym polecam a potem można znowu zjeść buraczka
Makaronik w tej postaci uwielbiam, dobrze że wspomniałaś to może jutro zrobię, jak mi się szpinak świeży uda kupić , to już w ogóle danie jest niesamowite... jeszcze czasem dodaję pomidorki suszone w oliwie. :tak:

emili78 gratuluję dużej małej !:-)

Co do mgr, to ja robiłam ja dopiero 3 lata po zakonczeniu studiów magisterskich. Załapalam sie w ostatniej chwili. Jesli mineło by więcej czasu musiala bym zaliczac wszstko od nowa ( np eksternistycznie ) no i placić.

Na wszelki wypadek chyba się dowiem jeszcze raz jak to jest u mnie :-p

reklama
Do góry