reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ja już pisałam wcześniej,że siostra mojego S też jest w ciąży- 10 tydzień. On ma liczną rodzinę i już prawie tradycja,że dwie kobiety w rodzinie naraz spodziewają się dziecka.
A poza tym widzę,że dużo moich znajomych teraz w ciąży lub ma maluszka. Chyba nam przyrost naturalny wzrasta.

reklama
Hej dziewczyny:-)

Odnośnie tego USG 3D/4D możecie poczytac tutaj. Pokazane też sa supre fotki.

- badanie w I trymestrze
USG 4D 3D Ciąży - pierwszy trymestr
- badanie w II trymestrze
USG 4D 3D Ciąży - drugi trymestr
- badanie w III trymestrze
USG 4D 3D Ciąży - trzeci trymestr

Tu sa jeszcze dodatkowe fotki http://www.ultramedica.pl/zdjecia_usg_4d_3d/50.html#category

Jak widzicie w kazdym momencie ciązy co innego na takim USG mozna zobaczyć i tak naprawde nie ma jednego okreslonego terminu, najlepszego do tego badania. Wszystko zalezy co nas w takim badaniu interesuje i na jakim etapie ciązy.
Ja zapisałam sie juz na 20 marca czyli pod koniec 25 tyg. 250 zł kosztuje pełna diagnostyka.

Ostatnia edycja:
tricolor dzieki za rozszerzone informacje :)

a z ta glukoza wlasnie sie obawiaam, ze zemdli heh. ja cale zycie tylko slodkie a teraz jak w ciazy to ot do slodkiego sie dotknac nie moge :)

Czy moze ktoras z was wie jak naprawic suwaczek? Bo mi zniknal i nie ma heh ;;]

Hmm... Czy po tej glukozie naprawde jest niedobrze? Az mi sie nie chce isc heh. I mam pytanie a propo moze ktoraś z was robiła ją prywatnie i orientuje się ile kosztuje? :) quote]

ja dzisiaj byłam na tym badaniu, koszt 15 zł...i nic mi nie było, jak i poprzednim razem:) ja tam lubię słodkości:tak:

witajcie czerwcoweczki

cos ja mam dzis lenia okropnego nie dosc ze dlugo spalam to teraz nic mi sie nie chce robic.to chyba przez to ze musze duzo odpoczywac i tak juz sie przyzwyczailam ze nie chce mi sie za nic zabierac.oj niedobrze.
z za okna wydaje mi sie ze dosc wzglednie dzis wiec moze sie skusze na jakis spacerek.
pozdrawiam

Ja posprzątałam troszkę-chyba tylko dlatego,że mam odczyt wodomierzy i mi by było wstyd. Spacerować dzisiaj to będe chyba tylko do lodówki. Oprócz ugotowania obiadu to zamierzam sobie leniuchować. Po wczorajszym dniu z bólem brzucha to nam się chyba to należy. Wkońcu jest sobota...
Jutro może obiadek u teściów-ale się zobaczy,bo mój S idzie do pracy dziś i jutro na noc. I tak nie wiem jak to wyjdzie. On śpi a ja z nudów przed laptopkiem siedzę...

Witajcie kobietki.
Płeć mego dziecka-jeszcze nieznana, jestem po usg, ale bez 3d się nie obejdzie bo na tym sprzęcie, który ma szanowny pan doktor to nie tylko płci nie widać, ale też kształtów człowieka.Przytyłam 4 kg w ciągu niecałego miesiąca -ogólnie od początku ciąży +5, na początku chudłam a teraz jak poszło do przodu- to poszło:szok:

15406844d8.png

dziewczyny odnośnie wagi? ile przybrałyście? ja od początku do teraz to jakieś 7 kg.ale to chyba w normie? tylko przyznam , ze nie odmawiam sobie słodkiego:tak:
m.linijka.i.200.jpg
[/url]

reklama
Witam Dziewczynki,
od wczoraj jakoś nie miałam weny, że coś napisać, ale podczytywałam po cichu :-)

Przytyłam 4 kg w ciągu niecałego miesiąca -ogólnie od początku ciąży +5, na początku chudłam a teraz jak poszło do przodu- to poszło:szok:

dziewczyny odnośnie wagi? ile przybrałyście? ja od początku do teraz to jakieś 7 kg.ale to chyba w normie? tylko przyznam , ze nie odmawiam sobie słodkiego:tak:

Mamy taki specjalny wątek "Rośniemy" - tam są wszystkie wymiarowe zwierzenia :-D

Do góry