reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

Monika to masz aktywnego maluszka:tak: Moje male jest raczej spokojniejsze niz pierwsze:tak:. Dokazuje wlasciwie o dogodnych porach, wieczorkiem i rankiem:tak:, a tak chyba sobie odpoczywa:-D;-). A ja tez mam przymusowy odpoczynek, nie mam sily sie ruszac taka jestem slaba, wszystkie miesnie mnie bola, jak nigdy nie mialam grypy, tak teraz wiem na wlasnej skorze jakie to tragiczne chorobsko:wściekła/y:. My mamy jutro wizyte u gina, fajnie, ciekawe, czy male sie odkryje:tak:, jestem juz z lekka podekscytowana:tak::tak:

Patusia
zdrowka zycze!

reklama
Czesc dziewczynki,
dawno nie pisałam bo nie mam co :-)...

pracuję, a po pracy w domku z wiki wariuje i nie mam na nic czasu...

pozatym mamy ekipe na budowie i wykańczam nową lazienke i mam na głowie multum szczegulów, a tu kibelek, a tu baterie a tu sztukaterie...a tu teownik...można zwariować...

Moja dzidzia jest łasuszkiem, reaguje na słodycze więc dla dziewczynek nie czujacych jeszcze ruchów polecam 2 czekoladki i po 5 minutkach napewno bedzie efekt :-)

dzis powiemy tesciom o ciaży :-) ciekawe jaka bedzie reakcja hehe

buziaki i miłego dnia

GRATULACJE !!!:-)

Dziewczyny widzę, że naprawde szczęściary z nas i mamy wyjatkowych facetów. Z opowiadań moich kolezanek wiem, że ich faceci nie za bardzo interesowali się wizytami u gina. Doceniajmy co mamy, a mamy naprawdę skarby, a nie zwyczajnych facetów :-)

Tricolor, moj maz nie chodzi ze mna na kazda wizyte, ale mimo to nie uwazam, ze mam zwyczajnego faceta :)
Obecny lekarz robi usg jakos bez emocji. Na dodatek monitor jest ustawiony tak, ze z miejsca dla partnera niewiele widac, a lekarzowi nad glowa stac nie wypada.
Poza tym maz pracuje codziennie, a wolne dni za 2009 wole by oszczedzal, jak juz corcia bedzie na swiecie.
Byl ze mna na moim drugim usg (na pierwsze go pomocnica lekarza nie zawolala :wściekła/y:) i to byl dla nas szczegolny moment i byl na dwoch ostatnich, bo mial akurat na pozniej do pracy, ale to juz nic tak wielkiego nie bylo, a na pozostale badania nie widze powodu go ciagac, bo i tak siedzi wtedy samotnie w poczekalni.
Koniecznie pojdziemy razem na 3d za 7 tygodni, ale na zwykle usg nie bede oczekiwala zwalniania sie jego z pracy, bo nie daj boze, w jego w firmie sie to nie spodoba, a teraz stresow dodatkowych nie potrzebujemy.

Troszczy sie za to o mnie ogolnie, ale w sumie, to on sie od poczatku zawsze o mnie mocno troszczyl, nie wazne czy chora czy zdrowa i choc nie jest wylewny w uczuciach, to jak juz powie, co czuje, to wiem, ze to nie puste slowa i ze cieszy sie przeogromnie na dzidziusia.

No, ale moje drogiw wyobraźcie sobie, że ... miałam dzisiaj kontrole z ZUS'u
Dziewczyny, podpytałam mamę jak to jest z tymi kontrolami i co jeśli nas nie będzie w domu jak przyjdą. I jest tak. Wszystko zależy jaki rodzaj zwolnienia mamy. Jeżeli w punkcie 12 na zwolnieniu jest 1 - znaczy musi leżeć. I wtedy jak nas nie ma w domu, mogą mieć jakieś ale. Zawsze można powiedzieć, że się leży u rodziców np. Jak mamy w zwolnieniu napisane 2 - znaczy może chodzić. I wtedy nie ma problemu, nie musimy cały czas w domu siedzieć :tak:

Witam.
...On podszedł do tego bardzo sceptycznie, ale jak go małe kopneło i to tak zdrowo to wywołało to uśmiech na jego twarzy. No ale facet się nie przyzna że się wzruszył więc stwierdził że to burczy mi w brzuchu i pewnie mam rewolucję jelitową:-D:-D:-D:-D:-D. No litości........... rozumiecie coś takiego??? :-)
Dzisiaj od samego rana maleństwo też tak dokazuje. Swoją drogą to strasznie wcześnie. Dopiero się zaczął 20 tydzień a ruchy czuje już nawet mój mąż. Dziwne to jakieś ale jakie słodkie:-D:-D

Mój mąż wzrusza się za każdym razem jak czuje ruchy albo widzi Niunię na USG, i nie stara się tego ukryć. Za to mój teść i szwagier to jakby sie boją patrzeć na brzuch... bo nie wypada? Zerkną kątem oka, zrobią głupi uśmiech który zaraz ukrywają - strasznie to śmieszne.

Witam,
miałam dzisiaj wizytę kontrolną.
Z dzidzią i mamą wszytsko dobrze.
Niestety mój wstydliwy maluszek nie chciał ujawnić kim jest...kolejna próba w piatek na USG anatomicznym...może tym razem sie dowiemy :-)
no a jak nie wtedy to 4 lutego kolej kontrolna wizyta ;-)

O ile sie nie mylę DO trzeba odebrac osobiscie

Mieszkam w maleńkim miasteczku i mam nadzieję, że nie będą robili mi wielkich problemów-może znajomości wystarczą;-) a jak nie to napisze im na miejscu upoważnienie do odebrania przez inną osobę np. mama. Będę próbować na wszelkie sposoby- musi się udać :-)

Tricolor, moj maz nie chodzi ze mna na kazda wizyte, ale mimo to nie uwazam, ze mam zwyczajnego faceta :)
(...)
Koniecznie pojdziemy razem na 3d za 7 tygodni, ale na zwykle usg nie bede oczekiwala zwalniania sie jego z pracy, bo nie daj boze, w jego w firmie sie to nie spodoba, a teraz stresow dodatkowych nie potrzebujemy.
U mnie jest taka sama sytuacja. Oszczędzamy urlop na czerwiec. Jutro mam wizytę i dopiero pierwszy raz ze mną pójdzie i najprawdopodobniej ostatni. W pierwszej ciąży też był tylko raz, właśnie w 5 miesiącu, bo wtedy podobno najlepiej widać maleństwo na usg.
Już się nie mogę doczekać. To będzie drugie usg potwierdzające płeć. Mam nadzieję, że naszej dziewczynce nie wyrosło coś między nogami :szok:

pixella, moja też mocno reaguje na słodkości :-)

Mieszkam w maleńkim miasteczku i mam nadzieję, że nie będą robili mi wielkich problemów-może znajomości wystarczą;-) a jak nie to napisze im na miejscu upoważnienie do odebrania przez inną osobę np. mama. Będę próbować na wszelkie sposoby- musi się udać :-)

Dasz rade. Ja nawet nie bylam przy skaldaniu wnosku o dowod dla dziecka a co dopiero po odbior. ;-)

reklama
Cześć Dziewczynki!

Cypisia, ostatnio też miałam taką refleksję :-D

Kochane, dziś Dzień Babci - chyba trzeba w imieniu naszych Maluszków złożyć Babciom (a jutro - Dziadkom) życzenia :-D

Moi Rodzice zostaną Dziadkami po raz pierwszy i bardzo to przeżywają, zaprosili nas na kolację z tej okazji i kupiliśmy im małe prezenty:
1. Mamusia dostanie grzechotkę :-D
2. Tatuś kaczuszkę do kąpieli :-)

Do góry