reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Tak czy siak, ja nie mam wyjścia, bo do pracy nie wracam w najbliższym czasie!! Mam co robić w domku, myślę, że choćby spanie jest bardzo ważnym zajęciem wartym wszelkich poświęceń zawodowych :cool:

reklama
Ja od samego początku ciąży mam zwolnienie:-) ponieważ mam szkodliwe warunki w pracy :-).I cały czas odpoczywam,uważam że to jedyny czas kiedy możemy naprawdę wypocząć przed tym co nas czeka po porodzie :-)

Musze powiedziec, ze w PL rzeczywiscie jest latwo o zwolnienie nawet do konca ciazy, u nas tak juz sie nie da, tak latwo niestety nie daja zwolnienia:no:

jak sie dodaje suwaczki mam go juz zrobionego ale niewiem jak dodac???
JAk masz juz zrobionego to napewno masz tez kody do wklejenia. Na gorze ekranu jest opcja szybkie menu. Wejdz tam i wybierz opcje edytuj sygnature. I tam wklej ten kod. I masz opcje podglad, wlaczasz ja i sprawdzasz czy sie wkleil - powinien byc widoczny, jesli nie to probuj drugi kod.

Ja pierwsze 2,5 miesiąca byla na zwolnieniu ale to tylko dlatego ze moja babka miala zastepstwo i lekarz który przymowal za nia chetnie dawał zwolnienia. Chociaz ja nie czulam sie wtedy dobrze więc i moja babka może dała by mi zwolnienie. Jednak po 3 miesiącach powiedziala ze mi dac nie może , i dopiero pod koniec 2 trymestru moglaby dać. A tak to trzeba troche popracowac. Nic to ze praca stresujaca, że codziennie musze spedzieć 3 godziny w autobusie zeby do niej dojechac...na dodatek nie za dobrze znosze jazdy i jak nie usiade to moze byc róznie....No ale cóz na razie jest ok i jakos to wytrzymuje no ale po pracy to juz do niczego sie nie nadaje

Moja ginekolog od razu zapytała mnie czy chcę zwolnienie, a pewnie że chętnie bym w domu posiedziała ale niestety nie mam takiej możliwości :no:
Mamy z mężem własną działalność i tak na prawdę nie wiemy jak to wszystko zorganizować, do rozwiązania będę pracować i do końca sierpnia, no może połowy września zostanę w domu, ale dłużej już mąż nie będzie w stanie sam wszystkiego prowadzić..... Opcja zatrudnienia kogoś na jakiś czas odpada zupełnie, mieliśmy kiedyś pracownika i czkawką z pewnych względów odbija nam się to do dzisiaj :oo2:....
Na szczęście jest Mamusia która od października idzie na emeryturę :-)

No wlasnie, czasem sie trafi taki wredniak. A te przychodnie, w ktorych pracodawca oplaca abonament, nieraz sa tak lojalne, ze nie chca dawac zwolnien nawet jak sie jest niezle chorym :dry:

A wiecie dziewczyny, że wg nowej ustawy okres jaki możemy być na zwolnieniu to 270dni, a nie 182 jak było do tej pory. Jest to ważne dla tych, które od poczatku siedzą na L4, bo nie będziemy musiały iść na komisję do ZUS i starać się o zasiłek rechabilitacyjny.
Poza tym wydłuzyli urlop macieżyński i nam 20tyg prysługuje.
Jest jeszcze jedna ważna zmiana. Becikowe będzie wypłacane tylko tym kobietom, które od 10TC są pod opieką lekarza i robią wszystkie obowiazkowe badania (wizyta co 3/4 tyg, morfologia i mocz co miesiąc, minimum 3USG). Nas to jeszcze nie dotyczy, bo zacznir obowiązywać dla dzieci urodzonych w listopadzie 2009, ale i tak uważam, że to bardzo dobra zmiana. Może mniej kobiet będzie "zarabiało" na rodzeniu dzieci.

reklama
Do góry