reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

jestem wściekła i chętnie sie rozładuję stukając w klawisze.
Właśnie wróciłam od lekarza, chciałam się dowiedzieć czy mam tą cukrzycę czy nie.
Powiedział że to nie jego problem, mam szukać wyników w szpitalu w którym będę rodzić i czekać do spotkania z położną.
W szpitalu w zeszłym tygodniu powiedzieli że bedą dzwonić jezeli cukrzycę stwierdzą - nie zadzwonili.
Myślę że jej nie mam ale wyniki dalej mam złe - dziś znów cukier w moczu, we krwi prawidłowo.

Muszę czekać do poniedziałku i iść do położnej, która przecież lekarzem nie jest.
Zmieniam lekarza - choć tu to problem bo za zmianę się płaci, ale mam go dość.
Wybrałam go bo jest Polakiem więc łatwiej sie dogadać, ale mam wrażenie że jakbym była Dunką to zostałabym obsłużona na dużo wyższym poziomie.
Ten lekarz wstydzi się mówić po polsku publicznie i nie słucha co do niego mówię.
Uff, chyba starczy.

reklama
Meva zmień tego lekarza i przestaniesz w końcu być nie mile traktowana. Nie potrzebny stres. Często wydaje nam się że z rodakiem się człowiek lepiej dogada a tu d*** Trzymaj się!!!

Meva nie denerwuj sie tylko zmien tego lekarza ja tez w szpitalu rozmawialam z pl rezydentem i jakos tak dziwnie no ale coz ;(

Kwiatek głowa do góry ja swoich wyników tez na oczy nie widzialam powiedzieli ze jak bedzie cos zle to beda dzwonic i oczywiscie nie zdzwonili ;(

Dominika brzuch mnie dołem pobolewa dalej ale moge miec naderwane miesnie brzucha od kaszlu wymiotów i biegunki oczywiscie na to lekarstwa nie ma podobno :(

moja córeczka dzis ma urodziny wiec ja tylko z doskoku Ona dzis rzadzi w domu wiec same rozumiecie ;D

Hej ;-)

Wczoraj przyszly upragnine przesylki na mikolajki dla rodzicow :tak:
Juz zrobilam sobie soczek domowej roboty z marchewki i jablek mmmmm pycha :tak::-):-)

Sandrusia dalej zasmarkana, mnie tez cos troche zaczyna brac, ale nie dajemy sie i kurujemy domowymi sposobami.

Wszystkim chorym zyczymy duuuuuzo zdroweczka :-)

kwiatek 84 balagan balaganem ale jak teraz fajnie macie w domku :tak::-)

Co do grupy krwi to wszytsko w porzadku jak macie taka sama i to dodatnia. Moi rodzice maja dokladnie taka sama 0RH+ i u mnie wszytskio w porzadku :-)

Agata007 i jak tam zgodzil sie landlord na pieska ??
U nas odpada. Nasz landlord nie lubi psow i ostatnio poprosil o wyprowadzenie sie 4 lokatorow z psami. Po pierwsze to kupili psy nie pytajac go o zdanie, a po drugie psy robily gdzie chcialy, a wlasciciele nie sprzatali wiec mial gosciu prawo sie zdenerwowac. Ja mam 2 psy w Wojkowicach, a tutaj rybki i chomika i to nam wystarczy :tak:

Wszystkiego najlepszego dla solenizantki :tak::*:*

Karmiszel super wiesci :tak:
Gratuluje :-):tak:
Dzidzia sliczna :tak::-):-):-)

Trzeba cos zaczac w domku robic. Zabrac sie za jakies porzadki swiateczne czy cos ;-) a tak mi sie nie chce :-p

milego dnia zycze :tak:

Dziendoberek,

Ach to dopiero Wtorek a ja juz nie moge sie doczekac piatku.

Martusia_78 a nas mikolaj omminal. usiy cekac do gwiazdki.

Agata077- jak tam zdrowko?

Meva- wspolczuje Ci lekarza

Sylwia28- moze i przesada ale w Dublinie nie znajdziesz miesa wieprzowego w zadnym sklepie- chyba ze w Polskim- to prawda nie jest to szkodliwe w takim stopniu bo dosyc wczesnie zostalo wykryte ale tutaj nie ma mowy o konkurencji bo wszystko zostalo wycofane ze sklepow. Poprostu jakis koles popelnil blad i dolal oleju przeyslowego. A tutaj to katastrofa i dla producentow i dla konsuentow.

Mam pytanko dotyczace morfologii- wczoraj dostalam wyniki i mam ponad norme poziom krwinek bialych- tzw Neutrophils- czy ktoras wie co to znaczy. Po za tym mieszcze sie w normach.

Meva..moja kolężanka miała cukierw moczu a we krwi było wszystko ok..urodziła zdrowego pieknego dzidziusia i cukrzycy nie miała....nie wiadomo skąd ten cukier u niej był, po ciazy wróciło do normy....trzymam kciuki by jednak i u cienbie dkonczyło sie tak dobrze jak i u niej....a co do lekarza to straszny palant ech...jesli możesz to zmień bo chyba nie jest to dobry człowiek.....ani lekarz....

jeśli chodzi o wyniki badań krwi to chyba nigdy nie mieściłam się w zadnych normach od poczatku obu wczesniejszych ciaż, leukocyty mialam 11 w 7tc a pod koniec 16 a norma do 10 chyba ...

a poatem wszystko się rozjezdżało, zjeżdzało i tak w kółko...ale bardzo od norm nie odbiegałam więc mnie nie meczyli tylko musiałam brac więcej witamin....czasem magnez, żelazo...bioferfolic,

Meva..moja kolężanka miała cukierw moczu a we krwi było wszystko ok..urodziła zdrowego pieknego dzidziusia i cukrzycy nie miała....nie wiadomo skąd ten cukier u niej był, po ciazy wróciło do normy....trzymam kciuki by jednak i u cienbie dkonczyło sie tak dobrze jak i u niej....a co do lekarza to straszny palant ech...jesli możesz to zmień bo chyba nie jest to dobry człowiek.....ani lekarz....

Nie wiesz czy to były wyniki jednorazowe? Ja mam takie od pierwszego badania - w 7t.c.:(

Nie wiesz czy to były wyniki jednorazowe? Ja mam takie od pierwszego badania - w 7t.c.:(

nie miała je przez całą ciążę, badała wiele razy....i nie wiadomo skąd cukier się brał, w razie czego ograniczyła słodkie owoce, słodycze...nawet w jakiejs specjalnej poradni u jakiegos extra speca była i nic nie stwierdzili....

reklama
Do góry