reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ja wróciałam niedawno od lekarza, miałam pobieraną krew i jak nigdy mi się to nie zdarzało dziś zemdlałam:eek:
Potem ledwo do domu doszłam, było mi tak niedobrze, że wracałam bocznymi uliczkami bo czułam, że zachwilę zwymiotuje
Teraz już jest lepiej, ale dlaczego pobrali mi ąz 4 fiolki krwi to nie wiem

reklama
wsumie to nie wiem co miałam, napewno była różyczka , glukoza i jeszcze jakies 2 badania ale nie wiem po było jakie 3 literowe coś a nie wiem jak to sie tutaj bo ja w ie jestem wiec wszystko po angielsku
a wyniki też dziwnie bo w pl to na drugi dzien juz zawsze miałam a tu dopiero w nast piatek
A i udało mi się i jutro mam usg, bardzo się cieszę z tego powodu, a z drugiej strony znowu się zaczynam bać

jejku ale mnie nastraszyłyście
ja wybieram się na pierwsze badania w następnym tygodniu tzn ze za jednym podejściem tyle razy mnie będą kłóć?
masakra jakaś ja tak nie lubię pobierania krwi

właśnie zjadłam pół paczki chipsów nażarłam się jak głupia i teraz się meczę zdycham:baffled:

Hej Laseczki :-) Alez Wy macie tempo.....ja usiłuje przetrwać do USG do 15. Wczoraj mężuś robił kopytka.....pyyyyyyyyyyyyycha!! Co do znikających objawów, to ja też mam takie fazy. Dzisiaj np obudziłam sie po 9 i poczułam, że ......zgrozo!! Nie mam mdłości!! I oczywiście jak psycholka zaczęłam sprawdzać czy mnie piersi bolą :eek: BOLAŁY. A potem jak wstałam, to dostałam nagle takich mdłości, że myslałam, że sie przewrócę. I stwierdziłam, że wszystkie jesteśmy w mniejszym lub większym stopniu stukniete :tak: ale pozytywnie oczywiście hehehe.

Śpie jak dziecko, o 21:30 padam i nie wiem, jak sie nazywam, a o 6 jak dzwoni budzik męża, to od razu na siku i najlepiej cos małego na ząb, bo mi głód nie daje zasnąć, a jak jestem głodna, to mnie od razu mdli :baffled: Najgorzej jest w pracy (pracuje na nocna zmianę). Po 2 wszyscy pytaja czy chora jestem ;-) a do 5 to normalnie na czworakach.....kurczę, mam nadzieję że uda mi się tu trochę ściemnić na zwolnienie
Buziaki!!

No to mnie kochaniutkie postraszyłyście. Ja jutro idę na pierwsze badanie i już się zastanawiam jak wytrzymam, panicznie boje się zastrzyków:zawstydzona/y:. Ciekawe ile krwi mi utoczą, zlecone mam tylko 3 badania i grupa krwi tez już oznaczona, dobrze ze mężuś am wolne i pójdzie zemną, jak zawsze z resztą. Może mu nie fiknę po drodze ;-)

Witam

Dziewczyny czy macie zamiar isc na USG 3D lub 4D :confused::confused:
W pierwszej ciazy bardzo chcialam, ale jak sie zorientowalam to bylo juz za pozno. Tak sie zastanawiam czy teraz nie isc.

Co do spania to chodze spac okolo polnocy a wstaje o 11 ;-):-)

Kluseczka S jak narazie mialam robione tylko standardowe badania krwi, moczu i za tydzien maam dokladniejsze USG niz ostatnio. Pytalam czy beda badania prenatalne czy na jekies syndromy to mi powiedzieli ze jezeli kobeta jest przed 43 rokim zycia i jezeli w rodzinie nie bylo chorob ani zadnych takich przypadkow to nie robia takich badan. W styczniu lece do Polski i pojde do mojej ginki i zapytam czy zrobia mi jakies dodatkowe badania.
Wpoprzednie ciazy tez mialam tylko badania krwi i moczu i USG.
W kazdym badz razie jestem optymistka i napewno wszysko ejst dobrze i dzidzia jest zdrowa i silna :tak::-)

Irka252 gratuluje duzego bobaskka :tak::-)
I jak dzieci i rodzinka juz wiedza :confused::confused:
Powiedz jak tam maz teraz zadowolony juz z nowego czlonka rodziny:confused::confused:

Kamirszel witam serdecznie :tak:

Irka252 gratuluje duzego bobaskka :tak::-)
I jak dzieci i rodzinka juz wiedza :confused::confused:
Powiedz jak tam maz teraz zadowolony juz z nowego czlonka rodziny:confused::confused:

Rodzinka (poza szwagierka ,ktora mnie wspiera) i dzieci nic jeszcze nie wiedza moze w swieta im powiemy, choc ja jestem za tym zeby sie dowiedzieli jak najpozniej. Co do meza to juz sie z tym pogodzil i nawet chyba zaczyna sie troche cieszyc, pyta sie mi o samopoczucie , po wizycie zaraz dzwonił zeby sie dowiedziec czy wszystko ok:-). I nazywa mnie juz korbolkiem ,choc nic nie przytłam:angry:.

Ufffff jedno ukłucie wytrzymam - dzięki Tau
będę dzielna - niestety idę sama na to pobranie.

MałaM miło mi że znasz kogoś podobnego do mnie hihihi chociaż na tym zdjęciu za dobrze nie widać mnie.:-)

reklama
Do góry