reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Moj Fifi 5go skończył 7 mieś i chwile po tym bylismy na kontroli i wazył 8300. Pani dr powiedziala ze troche ponizej sredniej ale ok. (waga urodzeniowa 2800):tak:

reklama
kurcze jak to zrobiłyście,ze Wasze dzieci tak mało ważyły przy porodzie?? Tymek urodził sie w dniu terminu i 3845! 54cm...ciezko wycisnac taką kulkę a sprzeżenie miałam 18.:szok:

Mój Fifi 1 kończy 9 miesięcy a waży coś ponad 10,5 kg. Jak miał 6,5 miesiąca ważył 9500 g. Pani doktor powiedziała że jest ponadnormatywny :-D
Jak się urodził ważył 3100 i miał 57 cm. (jest wcześniakiem).

Moja Viki i Gabi obie przy porodzie mialy 3 kg. ,Viktoria na 6 m. miala 9 kg. Gabi na 7 m 8 5. tak ze dzieci sa rozne ,maja rozne apetyty...i ja mysle ze nie ma sie co martwic,,,jak tylko zdrowo rosna:-D:-D:-D

kurcze jak to zrobiłyście,ze Wasze dzieci tak mało ważyły przy porodzie?? Tymek urodził sie w dniu terminu i 3845! 54cm...ciezko wycisnac taką kulkę a sprzeżenie miałam 18.:szok:
Mój Fifi urodził sie w 38tyg +2 dni i tak jak mowilam 2800 i 51cm.
Jak pielegniarka powiedziala nam wage małego to ja razem z mężem 3 razy poprawiliśmy ją ze chyba 3800 sądząc ze ona sie pomyliła:-D:-D:-D a ona 3 razy nam powtarzała ze 2800:-D
Nie mogliśmy uwierzyć bo moja mama urodziła nas 3 i wszycy wazylismy okolo 4kg i mierzylismy prawie 60cm a tu taka niespodzianka. Nie wiemy jakie dzieci rodziła mojego męża mama bo od dawna nie żyje....
aaaa zapomnialabym dodac, ze dla mnie fajnie sie rodziło....hehe w 6 minut.... nie nacierpialam sie za bardzo hehe ale podobno mialo to zwiazek z tym ze 8 lat uprawialam sport dlatego tak gladko poszlo

Ostatnia edycja:
Kamireszel ja tez nie wspominam cięzko porodu, nie mialam znieczulenia ale tez nie mialam bóli krzyzowych tylko słabiutka byłam i dopiero na 3 skurczu wypchnełam kulkę :) dlatego 2 faza porodu trwała jakoś 30 min...

Ja też nie mam złych wspomnień z porodu ,miałam cesarkę Te pierwsze porody takie nienajgorsze, żebyśmy na następne się zdecydowały:-D pozdrawiam:-)

reklama
Hej mamunie moja Julcia urodziła się 3400kg wzrost 56cm po jutrze ma 7miesięcy ma 7900kg i 72cm rośnie mi modelka haha:-D siedzie sama śmiga w chodziku i zaczyna pełzać .Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry