reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

hej laski
musze sie Wam pochwalic ze moja niunka z okazji swych ukoncznych 3 m-cy dostala swoj paszport, ale mieli wyczucie ze dzis akurat przyszedl. Poszlam za Waszymi radami i zaapelowalam o brytyjski i sie udalo mam malego brytyjskiego citizenka :) heheh ale wogole rzecz biora to zachodu o wiele mniej niz z polskim, trwalo to ok 3 tygodnie choc spodziewalam sie ze moze potrwac nieco dluzej bo sprawdzanie tych wszytkich moich dokumentow, ale wszytsko poszlo gladko i sprawnie. Paszport mamy na 5 lat teraz spokojnie wyrobimy polski.
A tak to jak przy piatku caly dzien zakupowania prowiantu na kolejny tydzien, jestem mega zmeczona, niunka chyba tez bo wlasnie odsypia :)

reklama
witam:-)
u mnie ostatnio krucho z pisaniem, bo mały śpi w ciągu dnia kilka razy po pół godziny i zawsze jestem z czymś w połowie zrobionym-po prostu sajgon:szok::-D, jedynie spacer mnie trochę ratuje bo inaczej juz mialabym rece jak goryl:baffled::-D,
co do spania to Jas spi w nocy w pajcyku i cienkim spiworku na szelkach dzieki temu nie musze go niczym przykrywać-jak dla mni super wynalazek:tak:

nie nie mamy.... tyle ze polega to na tym ze jesli przynamniej jeden z rodzicow jest w anglii przynajmiej 5 lat przed narodzinami dziecka wowczas mozna sie starac o obywatelstwo brytyjskie dla dziecka, musialam tylko udowodnic to payslipamii rozliczeniami podatkwymi :)

My juz czekamy tydzien ale mam nadzieje, ze tez nie potrwa to wiecej niz 3 tygodnie :-):-)

Hej hej.
Ja właśnie wróciłam z pierwszej lekcji angielskiego, bałam się jak cholercia ale nie było najgorzej :-D
Z Filipkiem został tata i mieli mieć taki swój męski wieczór, ale skończyło się ciężką szkołą życia dla tatusia :-D Mały podobno wył jak nie wiem i nawet noszenie na rękach nie pomagało. Nie wiem dlaczego tak się stało w każdym razie mój A powiedział że sam już z nim nie zostanie i mam problem :wściekła/y: Będę musiała ściągać do siebie moją mamę dwa razy w tygodniu póki mały nie podrośnie :wściekła/y: :wściekła/y:A to dopiero pierwsza lekcja była.
Ech idę się położyć bo głowa mnie straszie boli.
No to bye bye :-D

Czesc

Ale leci ten czas dzis moj maly szkrabik konczy 3 miesiace :-D
A pamietam jeszcze niedawno jak w ciazy chodzilam i sie stresowalam zetermin juz a maly nie chce wyjsc :-)

U nas rewelacyjna pogoda normalnie lato :-D lepiej pozno niz wcale :-p

Calymi dnaimi siedzimy na dworze.
Wstajemy przed 8 Sandrusie zawoze na 9 do przedskzola, wracam ogarniam chate, wieszam pranie, zabieram chlopakow i przed 11 idziemy po niuniepotem razem na spacerek, zakupy, plac zabaw i przewaznie kolo 16 jestesmy w domu :tak:jemy spozniony obiad i albo odpoczywamy albo siedzimy za domkiem i gramy w pilke :-) wieczorem (kolo 20) maluchy ida spac a my sie relaksujemy :tak: I tak mija nam ostatnio akzdy dzien :-)

Dzis bylismy kupic prezent bo Sandrusia idzie jutro do kolezanki na urodzinki. Mala lubi Hanne Montane wiec musialo byc koniecznie cos z tej serii zabawek. Wszystkiebo pelno ale jak przyjdzie co do czego to nie wiadomo co kupic, niby wszytsko jest a nic nie ma. No ale kupilsmy torebke a w srodku kosmetyki :-) mysle ze sie spodoba malej solenizantce.

Sandrusia w przdszkolu super, starsznie szybko sie zaklimatyzowala, daje mi buziaczki wysciska mnie i mge juz isc a ona sie w najlepsze bawi z kolezanka Lucy albo z paniami opiekunkami. O dziwio wszytsko rozumie, kolezanka mowi po angielsku choc sie napi a sandra idzie i bierze wlapke kubek i udaje ze pije, kolezanka mowi wez konika i pobiegamy Sandra to robi. NMie mam pojecia jak sie rozumieja ale najwazniejsze ze sie dogaduja i swietnie sia bawia. Panie mowia ze bardzo ladnie bawi sie ze wszytskimi dziecmi ale nie chce nic jesc :sorry2:z ledwoscia pije mleko.

goniap i co kupujecie to jumpero ??
Zastanawialam sie nad tym i nawet rozmawialismyz mezem,a le po pierwsze troche za drogie, bo neidawno przeciez hustawke kupowalismy a po drugie starcza tylo do 11 kg.wiec wydaje mi sie ze szybko wyrosnie. No i cholerka nie mamy znajomych z takim czyms wiec nawet nie mam gdie sprawdzic czy niunkowi by sie podobalo.

fajnie ze paszport przyszedl :-)
A czy obywatelstwo a paszport to nie sa dwie rozne rzeczy??
Tez mialam ochote na ten brytyjski ale jestesmy tutaj tylko 2 lata wiec sie nie staramy i zlozylismy wniosek o roczny polski.

milego weekendu

My wczoraj mieliśmy gości, bo mój Mąż niedawno urodzinki miał, popili sobie zdrowo, a nasza Mała zamiast być grzeczną jak zawsze darła się w prawie cały czas (kolka?) więc miałam średnio sympatyczny wieczór. Chata wygląda jak po przejściu tornada...... nie chce mi się sprzątać....

reklama
witam

u nas dzis ladna pogoda bynajmniej zza okna bo na dworzu jeszcze nie bylam.niunia spi sobie teraz.ja wstawilam zupe na obiad bo nic mi nie przychodzi do glowy co by tu zrobic.no i nie chce mi sie stac dzis w kuchni.mam wogole kiepskie dni ostatnio z moim sie porzarlam i mamy ciche dni.dobrze ze mam malego skarba to chociaz do niej pogadam :-)

Do góry