reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

Dominika- mysle ze nie potrwa dluzej niz 3 tyg, ja ich zawalilam sterta swoich papierow i naprawde bylo co przegladac i sie ladnie wyrobili, nawet przy tych strajkach Royal Mail, z tym ze doplacilam za bezpieczne odeslanie dokumentow, bo troche sie martwilam ze moga sie zgubic moje 5 letnie wypociny wraz z paszportem.

Martusia- ty to masz dobrze z Sandrusia, ze tak ladnie sie zaklimatyzowala:-)
My jeszcze jumperoo nie kupilismy ze na dniach kupimy, jutro chyba podjade do mothercare. Patrzalam na ebuy'u bo myslalam ze moze uda sie tanszy uzywany ale licytacje dochodzily nawet do 70 funtow a srednio to ok 50, wiec jesli w mothercare nowy kosztuje 85 to nie oplaca sie uzywanego, ewentualnie jak mala z niego wyrosnie to moze wlasnie sprzedam na ebuy'u i moze uda sie wycisnac te 50 funtow :)
a zastanawialas sie czy w mothercare nie mozna wyprobowac? ja bym wyprobowala, bo mojej kumpelki synkowi wcale sie nie podobalo, kupila i odsprzedawala od razu.
A z paszportem to obywatelstwo jest przyznane z chwila dostania paszportu, nasza Inusia ma w paszporcie napisane ze jest british citizen.
Nocanka- nasza niunia tez ma takie perfekcyjnie wyczucie chwili, jak sa goscie to maly ptworek sie w niej odzywa, nie chce spac i kiepskim humorem tryska...oczywiscie ze zmeczenia, wiec skad to znam, szczegolnie jak mezus sobie imprezuje a ja z mala walcze :)
a tak w ogole to mielismy dzies fantastyczna pogode!!! jestem w szoku bo nie zbyt czesto sie to zdarza, bylismy na lunchu z moja kumpelka ze studiow i z jej rodzicami a pozniej grilowalismy i leniuchowalismy :)

reklama
Czesc!!

A ja znow na pare dni wyladowalam w szpitalu i moj P. musial zajac sie moimi malenstwami,dostalam ataku kamieni na woreczku zolciowym i maz musial wezwac pogotowie bo myslalam ze sie z bolu przekrece:baffled::wściekła/y::rofl2: To samo przezylam w 35 tyg. ciazy z Gabi i usuneli mi troche tych kamieni a 23 pazdz. mialam miec wyciety woreczek,no ale nie doczekalam,:no:a co dziwne to uwazam na to co jem,a to nie zabardzo pomaga,a bol chyba byl gorszy niz bole porodowe bez znieczulenia.No ale juz dzisiaj wyszlam no i jeszcze czeka mnie tylko wyciecie woreczka z.no asle nie mam co nzrzekac mok P. dzielnie sie spisal:-):-).

Czesc

U nas wszystko ok. Wczorajszy dzien spędziliśmy na poszukiwaniach ubranka do chrztu, ale większość rzeczy była za duża, tak więc nic nie kupiliśmy.
Mała sobie odsypia a ja mam chwile dla siebie.

Beata, Twoj P musi być dzielnym facetem, poradzić sobie z 2ma dzieciaczkami.:tak:
Martusia, super masz że Sandra ta się zaklimatyzowała. Też bym chciała żeby w przyszłości u nas tak bezstresowo poszło

Dominika- mysle ze nie potrwa dluzej niz 3 tyg, ja ich zawalilam sterta swoich papierow i naprawde bylo co przegladac i sie ladnie wyrobili, nawet przy tych strajkach Royal Mail, z tym ze doplacilam za bezpieczne odeslanie dokumentow, bo troche sie martwilam ze moga sie zgubic moje 5 letnie wypociny wraz z paszportem.

U nas tez sterta dokumentow z pieciu lat i paszporty wiec konieczna byla bezpieczna przesylka. Powiedz mi tylko czy wasze dokumenty odeslali osobno czy z paszportem Niuni??

Czesc!!

A ja znow na pare dni wyladowalam w szpitalu i moj P. musial zajac sie moimi malenstwami,dostalam ataku kamieni na woreczku zolciowym i maz musial wezwac pogotowie bo myslalam ze sie z bolu przekrece:baffled::wściekła/y::rofl2: To samo przezylam w 35 tyg. ciazy z Gabi i usuneli mi troche tych kamieni a 23 pazdz. mialam miec wyciety woreczek,no ale nie doczekalam,:no:a co dziwne to uwazam na to co jem,a to nie zabardzo pomaga,a bol chyba byl gorszy niz bole porodowe bez znieczulenia.No ale juz dzisiaj wyszlam no i jeszcze czeka mnie tylko wyciecie woreczka z.no asle nie mam co nzrzekac mok P. dzielnie sie spisal:-):-).

Oj dobrze znam te bóle :-( Jak tylko moja wątroba wyjdzie na prostą, to idę na usunięcie kamieni. To jeśli ten zabieg u mnie nie poskutkuje i nadal będę miała ataki, to też mi wytną woreczek?? To pewnie będę musiała być na specjalnej diecie do końca życia :baffled::baffled:

witajcie

u mnie zimnica dzis padala caly dzien nawet na dworzu nie bylysmy.mala dzis troche marudna,spala doslownie po 15-30min i tylko do cyca by chciala a i przy nim sie denerwowala.teraz juz wykapana i spi ale cos pomrukuje przez sen wiec moze zaraz sie obudzi.

Hej....
Moja Niunia poza tym jednym małym piątkowo - sobotnim wyskokiem była grzeczna, wczoraj to mój Kochany Mąż został z Niunią a ja sobie wyskoczyłam trochę potańczyć, bałam się że jakiś sms zaraz ściągnie mnie do domu w trybie natychmiastowym, ale udało mi się trochę pobawić, mam nadzieję, że takie wieczory będą teraz częściej ....

Oj dobrze znam te bóle :-( Jak tylko moja wątroba wyjdzie na prostą, to idę na usunięcie kamieni. To jeśli ten zabieg u mnie nie poskutkuje i nadal będę miała ataki, to też mi wytną woreczek?? To pewnie będę musiała być na specjalnej diecie do końca życia :baffled::baffled:

No wlasnie u nas zaraz kieruja jak masz atak pozniej na wyciecie woreczka,mnie pierwszy raz zlapalo 4 m. temu ale w ciazy usuneli tylko troche tych kamieni,a we wtorek dostalam takich boli ze zemdlalami zaraz znow mi zrobili endoskopie i
usuneli juz wszystkie te kamienie,a zabieg wyciecia woreczka z. mam 23 wrz.lekarz mi powiedzial ze pozniej nic mnie juz nie bedzie bolalo a i diety takiej strasznej terz nie trzeba trzymac,mozna jesc praktycznie wszystko,:happy:oczywiscie z umiarem,a teraz po wycieciu tych kamieni to jem praktycznie suchy chleb,tak musze uwazac. Moja siostra miala wyciety woreczek w wieku 14. lat,dzisiaj ma 35 i je praktycznie wszystko.

Beata- wspolczucia bolu i wizyty w szpitalu.Mam nadzieje ze szybko sie wszytsko pouklada :)
Dominika- mi wyslali osobno dokumenty i paszport...co najsmieszniejsze dokumenty przyszly przesylka wymagajaca podpis a paszport do skrzynki normalnie wrzucili....ale mnie to zszokowalo.
A wyscie obydwoje dokumenty wysylali?U nas tylko ja mimo iz z mezulkiem mamy taki sam staz w UK, tylko mi sie az tyle dokumentow przygotowywac nie chcialo po tym jak powiedzieli ze wystarczy jak jeden z rodzicow przesle :-)
a Tak w ogole to kupilismy dzisiaj jumperoo :-):-):-)
tylko najsmieszniejsze jest to ze niunka nozkami nie siega do podlogi, jak przymierzylismy w mothercare i u kumpeli to siegala, ale przypuszczam ze dlatego ze byly juz troche zurzyte i wyrobione, my jej poduche podkladamy i tez jest fajnie. Pierwsze zabawy ma juz za soba, nie do konca kmini tego poskakiwania ale leciutko sie giba i ma niesamowita zajawke :) i te wszytskie kolorowe zabawki dokola, zanim zaczela sie gibac dokladnie wszytsko poogladala, super sprawa. A tak w ogole to w salonie graciarnie mamy, wozek, lezaczek, takie kolo do posadzenia niunki w srodku plus teraz jumperoo no i te zabawki wow a ona ma dopiero 3 m-ce.
A dzis takze niunka ma za soba pierwsza kapiel z mama, pewnie wiele z Was juz od dawna kapie sie z maluchami... ja sie jednak troche balam szczegolnie ze Inusia jest troche strachliwa jesli chodzi o nowe miejsca i sytuacje, ale udalo sie, bylo naprawde super. Pierw ja trzymalam blisko siebie z czasem jak sie oswoila to zmienialismy pozycje, a jaka radoche z tego miala, naprawde polecam i ja tez sie niecieszylam ja bo tak ja lubie sciskac jak jest taki golasek, sama slodycz :):-):-):-)

reklama
Goniap - ja wyslalam swoje i meza bo jak dzwonilam to koles powiedzial im wiecej papierow tym lepiej, no to wyslalam. Taka gruba i wielko ta koperta byla, ze hej.
U nas w salonie tez juz przejsc nie idzie, tez jest kolo, chustawka starszej corki stoliczek do rysowania a jeszcze troche i sciagniemy Lilce ze strychu baby einstein activity i tez podstawie poduszke :tak::tak::tak::tak:

baby einstein activity
12175354970.jpg

Do góry