reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

cześć słonka...

wiecie co, z tym ząbkwoaniem to różnie, Julka się zaczęła ślinić jak miała 3 mce, a wyszła jej pierwsza dolna lewa jedynka dopiero w 9 mcu. Ale Ania będzie szybciej ząbkować, bo już widzę zarysy dwóch jedynek na dole! :-D

u nas nocka ładnie przespana, Anusia spała do 7 a Juluś do 9. Byliśmy wczoraj na zakupkach, kupiliśmy Julce łóżeczko turystyczne, bo Ania już się kisiła w tym wózku :tak: kupiliśmy farbę, więc będzie malowanko i remoncik.

Anula już śpi, Julka mam nadzieję że zaśnie niebawem, a ja mykam do kuchni zrobić obiadek. Zrobię rosołku :-p

udanego dnia babeczki :-)

reklama
A my właśnie nabyliśmy karuzelę na allegro, czekam aż przyjdzie
karuzella.jpg

CZeść.

U Filipa też się chyba już zaczeło bo jest marudny jak jasna cholerka, kupy robi zielone i strasznie luźne strasznie się ślini i pcha całe łapochy do buzi. Nocy już też nie przesypia, budzi się co 3 godziny jak w zegarku-normalnie padam już. Dobrze że chociaż w dzień śpi.
Dobra idę obciąc małemu pazurki bo strasznie szybko mu rosną :-D
MONIKA
jak to czytam to jakby dokładnie o mojej córce!
Ja mam z nią identycznie.:tak::tak:

hej
dzis znowu zmacalam Inusi buzke...to chyba jednak zabek, kupilam dzis gryzaczki...chociaz mala ma trudnosci z ich trzymaniem i wsadzeniem do buzki, lepiej jej wychodzi z piąstkami, ale kupilam tez taka silikonowa nakladke na palec do masazu dziaselek i mycia pierwszych zabkow....pomasowalam Inusi dziaselka i zdecydowanie jej sie podobalo :)
kurcze mowicie ze pierw jedynka powinna wyskakiwac....powinnam zaczac sie martwic ze u nas trojka sie wybija?
chyba musze sie podedukowac z tematu
a tak w ogole to zrobilysmy dzis troche shopingowanie :) chyba 4h po sklepach lazilysmy, na szczescie w mothercare mozna spokojnie przebrac i nakarmic malucha...Inusia dostala dzis gryzaczki, zestaw do mycia zabkow i masazu dziaselek i pojemniczki, lyzeczki i kubeczek ... jeszcze nam miesiac zostaw do wprowadzania stalych pokarmow ale wyposazenie juz mamy :-)
a ja sobie kurtke sprawilam...ahhhh zaszalalam heheh :-):-):-)

Witajcie po długiej przerwie...
Znowu was opuściłam, większość tego czasu spędziłam leżąc w szpitalach i obchodząc lekarzy :-(

Od 9 miesiąca ciąży miałam silne ataki bólów brzucha (tak 2-3 w tygodniu). Poszłam z tym do mojego lekarza rodzinnego, skierował mnie na usg, które nic nie wykryło, powiedział mi więc, że po prostu to są takie bóle spowodowane obniżaniem się narządów po ciąży i że wkrótce miną, ale.. nie minęły. Ataki były coraz silniejsze i coraz częstsze. W końcu wylądowałam na ratunkowym w szpitalu, porobili mi wszystkie badania - usg nadal czyste, za to próby wątrobowe wyszły mi 10-krotnie podwyższone. Dostałam skierowanie do innego szpitala, w innym mieście na oddział chorób wątroby (w naszym szpitalu takiego nie ma, więc pojechałam do Makowa Podhalańskiego). Leżałam tam 2 tygodnie, przy okazji dowiadując się, że nie mogę do końca życia stosować żadnych preparatów zawierających hormony płciowe (tabletek anty, spiral hormonalnych, plastrów, kuracji w trakcie menopauzy), bo moja wątroba ich nie toleruje. Porobili mi mnóstwo badań, bo choć uporali się z wątrobą, nadal nie wiedzieli skąd te ataki (przy chorobach wątroby nie ma ataków bólu). W końcu wzięli mnie na kolejne usg i wyszła.. kamica żółciowa :wściekła/y: 3 małe kamyczki (3mm każdy) - to stąd te bóle.
Teraz jestem na specjalnej diecie, biorę leki i czekam aż moja wątroba się ustabilizuje, żebym mogła mieć zabieg usunięcia tych kamyczków. Na szczęście jestem już w domu. Jak sobie pomyślę, że znowu trafię do szpitala (na szczęście zabieg będzie w moim mieście), to aż mi się słabo robi. Straszliwie tęskniłam za dziećmi i mężem. To były najgorsze dni w całym moim życiu :-(

Ale się rozpisałam. Mam nadzieję, że was nie zanudziłam.
W każdym razie witam ponownie :-)

A ja nie potrafię sobie nic kupić, nawet w moim ulubionym orsayu, wszystko wolę wydać w coccodrillo i na allegro....
Nocanka mam to samo :-D ostatnio jakiś ciuch kupiłam sobie jak byłam w ciąży :-D ale ja szaleję ostatnio za ubrankami Next :tak: Wczoraj napadłam na osiedlowy ciuchland i kupiłam małemu extra błękitne spodenki ala bojówki (za 3 zł) - wyglądają jak nowe i dwie bluzki po 2 zł (w tym jedna NEXT).
A wczoraj Fifi chyba przestraszył się kaszki bo poszedł spać o 19.00 i wstał o 7.10 :-D zjadł usnął o 7.45 i śpi do tej pory :-D
Nanya dobrze że już jesteś w domu. Rozstanie z dziećmi jest straszne. Ja nie widziałam małego jeden dzień i strasznie za nim tęskniłam. Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia, będziemy trzymać za ciebie kciuki i napewno wszystko będzie ok.

Ostatnia edycja:
reklama
NEXT też ma fajne ciuchy, kupiłam Małej na allegro używaną sukienusie z NEXTU :-)
next_kiecka.jpg

Po prosu nie mogłam się powstrzymać :zawstydzona/y:

Do góry