reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Jeżeli chodzi o łóżeczka to chyba trzeba będzie kupić "zamykane od góry" mój 16 miesięczny chrześniak dzisiaj nad ranem koło 5tej podskoczył w łóżeczku i wyleciał górą z niego.... Nic mu się nie stało tylko potłuczony i straszny ryk w domu był.......

Naprawde?
Biedaczek :no: Co to za lozeczko bylo? Normalne czy turystyczne?
Straszne :-(

Naprawde?
Biedaczek :no: Co to za lozeczko bylo? Normalne czy turystyczne?
Straszne :-(

Normalne łóżeczko o standardowej wysokości, On nie jest jakiś tam wyjątkowo wysoki ( ciuszki na 92 są jeszcze na niego minimalnie za duże )
Dokładnie jak to zrobił to nikt nie wie bo wszyscy spali, ale wypadł :szok:
I ma takie słodkie limo na czole ;-)

A tak na poważnie do jego rodzice byli u stolarza i będą kombinować aby jakoś podwyższyć łóżko - a dzisiaj Adaś będzie spał w kojcu bo Kuzynka zmierzyła i jest kilka centymetrów wyższy :cool:

witam
moje dziecko juz spi jakas godz mam czas dla siebie mykam zaraz do wanny na relaksik.dzionek nam minal na spacerowaniu moj mial wolne wiec polazilismy po meblowych szukamy jakiegos wypoczynku bo niestety moj stary panienski naroznik juz w fatalnym stanie do tego ostatnio pekla jakas decha w nim i jest dziura ze jak usiade to sie zapadam.cora spokojna nie moge narzekac.
a co do wagi to mi zostalo 3 kg do wagi sprzed ciazy.ale ciuchy wchodza elegancko.takze nie jest zle.;-)

hej dziewczynki

Nocanka-ten wylot to brzmi prznajmiej niesamowicie wow na szczescie maluchowi nic strasznego sie nie stalo
U nas dzis dziwne odkrycie...ale chyba naszemu maluchowi zabek sie wyrzyna...tylko jakos tak dziwnie, bo strasznie sie slinic zaczela, wiec jej mala inspekcje buzki zrobilam i odkrylam ze po lewej stronie na dole w okolicach miejsca trojki od strony policzka jest cos bialego, pomacalam i jest twarde...to chyba nie plesniawka, bo jest twardawe, ale tak szybko zabki?i to slinienie sie..kurcze ja jeszcze nie gotowa na to zabkowanie jestem...chyba zaczynam panikowac, czy jedynki sie pierwsze wyrzynac nie powinny? a jak u Was zaczela sie ktorejs z Was przygoda z zabkami juz? i czy mozliwe ze u nas to zabek?

Nocanka-ten wylot to brzmi prznajmiej niesamowicie wow na szczescie maluchowi nic strasznego sie nie stalo

a jak u Was zaczela sie ktorejs z Was przygoda z zabkami juz? i czy mozliwe ze u nas to zabek?

Czy to możliwe ? Chyba tak, ja podobno miałam 6 miesięcy i 6 zębów - tak mówi moja Mama.

I u nas też chyba po mału się zaczyna.... rączki cały czas do buzi - nawet po jedzeniu i dużo śliny, do tego takie marudzenie kilka razy dziennie, niestety Mała dziąsła nie dała sobie dzisiaj dotknąć - sprawdzę jutro jak się obudzi....
Qrcze tak mi trochę przykro, Klaudia coraz więcej czasu spędza z moją Mamą a ja najchętniej to bym się z nią nie rozstawała.....

U nas też piąstki cały czas w buzi i śliniawki pracują na potegę :szok::szok:

Ewcia no za duża to ja nie jestem :-p:-p 156, a mój stary 196 i 80 kg także trochę śmiesznie wyglądamy :-D:-D:-D
Kiedyś we Włoszech pan zapytał czy napewno chcemy mieć razem zdjęcie:-D:-D:-D :szok:

CZeść.
Gonia może się mylę ale najpierw powinny wyjść dziecku dolne jedynki.
Ja podobno miałam 4,5 miesiąca jak wyszły mi dwa zębole, a potem długo był spokój. U Filipa też się chyba już zaczeło bo jest marudny jak jasna cholerka, kupy robi zielone i strasznie luźne strasznie się ślini i pcha całe łapochy do buzi. Nocy już też nie przesypia, budzi się co 3 godziny jak w zegarku-normalnie padam już. Dobrze że chociaż w dzień śpi.
Dobra idę obciąc małemu pazurki bo strasznie szybko mu rosną :-D

Hej,

Ja już z tym slinieniem byłam nawet u lekarza :-p
Powiedział że teraz dzieci się dużo szybciej rozwijają i pierwsze zęby pojawić się mogą już w 3cim miesiącu.
U nas też widać coś białego na dole, a mała kilka ostatnich dni jest straszliwie niespokojna. I do tego zagryzie chyba smoczek na śmierć, nie wiem czy ją to swędzi czy co. W czwartek znów szczepienie woęc pewnie dowiem się czegoś noweg...

reklama
witam

u nas dzis ladna pogoda wiec babcia wziela Oliwke na spacer.ja zrobilam obiadek i teraz wlasnie jem.noc przespana.
moja cora tez od dluzszego czasu sie slini a ma dopiero 2 miesiace.raczki tez sobie pcha do buzi ale smoka nie chce sobie wcisnac.znajoma mowila ze jej maly zanim wyszedl mu zabek slinil sie 3 miesiace

Do góry