reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Witajcie kochane, u na nocka ładnie przespana. U nas leje i jest okropnie aż się nic nie chce. Anusia już pojadła i sobie drzemie a Julka szaleje z dziadkiem. Już po śniadanku, a ja siedzę z kawunią. Kto mi potowarzyszy, bo samej tak smutno ;-)

Która ma słonko? przyznawać się! proszę o troszkę ;-)

udanego dnia kobitki

Ja dziewczęta 3 dzień z rzędu siedzę na kanapie i nogą kołyszę leżaczek. :-D Piję sobie kawę, K. poszedł z psem bo od dziś ma urlop :tak:, Pani sprząta mieszkanko.
A jutro wyjeżdżamy :happy2::happy2::happy2::happy2: na urlopik

Witam,
A u mnie mała jeszcze śpi (oczywiście z przerwami na zmianę pieluszki i cyca). Ja jak kładę się koło 23 - ciej z małą to wstaję koło 10 -tej dnia następnego, mała przeważnie jeszcze śpi...
Wczoraj mi dała bobu, przez cały dzień na rękach, ale nie na innych tylko na moich bo inaczej strasznie się denerwowała, to nawet nie był płacz tylko taka wściekłość, włącznie z machaniem rączkami i nóżkami. Jak wieczorem kładłam ją spać to musiałam jej trzymać rączki i nóżki bo wyglądało to tak, że sama się nakręcała do złości... Ciekawe jak będzie dzisiaj...

U nas słonko było rano a teraz chyba zacznie lać tak się ciemno zrobiło.
Mała jeszcze dosypia więc mam chwile dla siebie i psiaka.
Tak się zastanawiam - czy te zachowania to typowe dla bliźniaków?
Moja mała to straszny nerwus.
Czasem wiem czego chce, ale jak się nakręci to muszę ją najpierw uspokoić, żeby zrozumiała że chce to co jej daje....
I do uspakajania jest tylko LE (czytać mama albo cyc) a jak nie ma tego to jest straszna histeria.
Znam tylko jednego bliźniaka (moja szwagierke). Do tej pory w rodzinie krąży opowieść o kilkuletniej dziewczynce która nie poszła nad Morskie Oko ponieważ kolor majteczek nie pasował do skarpetek :-D

dobrze gadasz andzia :tak::tak:jak ja bym tego Twojego A w swoje ręce Ewunia dorwała to chodziłby jak w zegarku. Kurcze zawsze mówiłam wszystkim, że profilaktyczny wpierdol raz w miesiącu facetowi nie zaszkodzi. :sorry:
Ha Ha dobre! ale w 100% popieram!:-)

Witajcie kochane, u na nocka ładnie przespana. U nas leje i jest okropnie aż się nic nie chce. Anusia już pojadła i sobie drzemie a Julka szaleje z dziadkiem. Już po śniadanku, a ja siedzę z kawunią. Kto mi potowarzyszy, bo samej tak smutno ;-)

Która ma słonko? przyznawać się! proszę o troszkę ;-)

udanego dnia kobitki
Ewcia ale ty ranny ptaszek, u nas chmury wiec nie mam czym sie dzielic...mam nadzieje ze kawusia smakowala :)

Witam,
A u mnie mała jeszcze śpi (oczywiście z przerwami na zmianę pieluszki i cyca). Ja jak kładę się koło 23 - ciej z małą to wstaję koło 10 -tej dnia następnego, mała przeważnie jeszcze śpi...
Wczoraj mi dała bobu, przez cały dzień na rękach, ale nie na innych tylko na moich bo inaczej strasznie się denerwowała, to nawet nie był płacz tylko taka wściekłość, włącznie z machaniem rączkami i nóżkami. Jak wieczorem kładłam ją spać to musiałam jej trzymać rączki i nóżki bo wyglądało to tak, że sama się nakręcała do złości... Ciekawe jak będzie dzisiaj...
Kaska- ojj w dzien daje Ci czadu ale za to nocke masz super!pozazdroscic.

tak Was czytam dziewczynki i widze ze nie tylko moja mala taki nerwus, macha tymi raczkami, nozkami i sama sie nakreca. Jak sie tylko obudzi to jest w miare spokojna, cos zje, moze zmienimy pieluszke pare minut mija i zaczyna sie robic nerwowa, wyma****e raczkami, nozkami i sama nie wie czego chce, najgorzej jest jak chciemy klasc ja spac to az trzeba jej te raczki rzytrzymywac albo mocniej kocykiem zawinac, ale i tak sie wscieka ze jest unieruchomiona...ahhh i to z tym malym wariatem robic.
a nie mowilam ze przy takich rodzicach to dziecko na adhd jest skazane heheh
my dzis srednio popsalismy dwie pobudki i ostateczne wstanie ok 8.30 oczywiscie nie dospana, niunka troche poszalala a teraz spi juz ponad dwie godzinki.Zaraz wybierzemy sie na spacerek i odwiedzic przyszla opiekunke- kumpelke :)

hej

u mnie raz slonce raz chmury.niunia spi jak narazie nawet kopytka udalo mi sie zrobic az sie zdziwilam ze niunka mi nie przerwala.moze pozniej na spacerek pojdziemy jak sie nie rozpada bo wczoraj zdazylysmy wyjsc i lunelo.noc przespana ja wyspana.jest ok:-)

reklama
Witam

Martusia- to prawda ze rezydentura nie wystarcza, troche sie nadzwonilam by uzyskac wlasciwe informacje, bo roznie mowia wiec wersja ostateczna wyglada tak ze przynajmniej jeden z rodzicow musi przebywac w UK minimum 5 lat w chwili narodzin dziecka i musi byc w stanie to udowodnic tzn przedstawic payslipy, P45 i P60 czyli rozliczenia zatrudnien i rozliczenia roczne podatkowe (nie wiem czy te dokumenty maja ta sama nazwe w Irl) Musze wypelnic fomularz, potrzebuje podpis kogos kto zna mnie min 2 lata i jest albo managerem firmy ltd albo lekarza albo prawnika albo nauczyciela itp by potwierdzil dane dziecka, do tego fotki, oplata 46 funtow, pare tygodni i paszport gotowy, Paszport jest wazny 5 lat i moge na spokojnie zrobic w tym czasie polski paszport dla malutkiej. Ulatwia mi to sprawe bo zrobie wszytsko listownie a do Polskiego konsulatu musialabym jechac do Manchesteru dwa razy by zaapelowac i odebrac i paszport bylby tylko 1 rok wazny
Dzieki goniap.
W takim razie u nas nie ma szans na taki paszport bo jestesmy tutaj 2 lata tylko.

Ewunia dziewczyny dobrze mowia.
Pomysl o wyprowadzeniu sie do ,a pana A o alimenty podaj.

Do góry