reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Nenyah- Kompromis to dobre rozwiązanie bo już wystarczająco podniosłaś mi ciśnienie co nie jest zbyt zdrowe przy tej pogodzie.

Frotko- udanego wyjazdu zatem.

reklama
Nenyah, pewnie, o ile trafię na Rynek ;) A na serio - poproszę męża, żeby mnie zawiózł w drodze na spotkanie, będzie prościej. Nawet nie wiem jeszcze gdzie jest hotel  :-[ Z tego co wiem, to to będzie w okolicach południa lub wczesnych godzin popołudniowych - pasuje Ci tak?

Byłoby super, bo tak to się zanudzę sama, tylko z Totulkiem i Smokiem ;)

Agast, dzięki :)

Nenyah, jeśli mi mąż nie sprecyzuje w krótkim czasie, gdzie jest hotel i jakie godziny mam wolne itp, to najwyżej wyślę Ci smsa albo zadzwonię wieczorkiem, dobrze? Super ;D O, właśnie się dowiedziałam, że mam samochód, czyli spoko, jakoś dojadę.

Aletko, pewnie, że się cieszę. Nie byłam tam całe wieki, w ogóle nie znam Krakowa  :-[ a to przecież żywa historia. No i jeszcze jak spacerek wypali to w ogóle bomba  ;D

Ale męża mam narwanego...

O jessu, a tu znowu nerwowo...
ale ale ja mam do Was pytanko kachane,
czy słyszałyścia o jakichś specyfikach na wrozst apetytu, kropelki jakieś czy syropki????

Frotko- kurcze z tymi niby pieprzykami nie pomoge niestety ale przeszłabym sie do dermatologo jak radzi Agast.. Tyle, ze chyba niestety prywatnie będziesz musiała iść bo panstwowe terminy sa strasznie odległe zazwyczaj.

Krakowianki - czy możecie polecić jakiś hotel w Krakowie lub bliskiej okolicy o przyzwoitym stadardzie i cenie

Rito, ja nie słyszałam o takich kropelkach ale jakbyś je znalazła, to zamawiam hurtem :) Do lekarza pójdziemy, na regularną kontrolę, i do prywatnego jak zawsze ::) Na szczęście Wojtuś ma abonament w jednej z klinik. Terminy do państowych to temat, którego nie poruszę, bo się tylko denerwuję...

Z hotelem nie pomogę w tej chwili, ale jadę dzisiaj do Krakowa i będziemy spać w jakimś hotelu, jak chcesz, to po powrocie i sprawdzeniu czy jest ok, podeślę Ci namiary.

Rito - ja też nie pomogę :( bo temat nas na szczęście nie dotyczy :)
Natko - mam nadzieję że ostatni dzień Twojej pracy był przyjemny i na dywaniku z szefem rozmawialiście jak to będzie za Tobą tęsknił ;D Powtórzę może małą czcioneczką, co ? Maja waży 11.500 :) Udanego wypoczynku!
Asiu - powodzenia ze spodniami! Ależ musisz być podekscytowana ! Lubię to uczucie :) Na obrzęk zaproponowałabym Altacet w żelu. No i zdjęcia proszę niezwłocznie bo uczę się dopiero cierpliwości :))
Tilli - czy rozpoczął się u Mikiego urodzaj na zęby? ;D pytam bo skoro ruszył z Szymkiem Pauli jednocześnie to byłby teraz 'w plecy' :)

Ja na razie zostaję w domu poniekąd przez dzisiejszą wizytę o której zobowiązałyście mnie bym powiedziała :)
Lekarka wysłała mnie jednak dla swojego spokojnego sumienia do chirurga, chirurg założyła opatrunek - bomba jak u Totulka Frotki - i wysłała na rentgena. Z rengenem który na moje amatorskie oko wygląda ok mam wrócić w poniedziałek. Cieszę się, że w sytuacji kryzysu (w której znalazłam się pierwszy raz) okazuje się, że mam szczęście obcować z rzetelnymi lekarzami :)
Na rozległe potówki-odparzenie dostalam maść do zrobienia - będzie jutro rano- póki co mam wykąpać (-stópka z opatrunkiem) w rumianku z krochmalem.

Frotko - byłabym bardzo wdzięczna za namiary hotelowe w Krakowie. I kupiłam w aptece syropek o nazie citropepsin - skałda się z pepsyny - naturalengo enzymu trawiennego i kwsu cytrynowego, ma właściwości wzmagające łakienie i ułatwiające trawienie. Przynajmniej tak pisza na ulotce, koszt 13 zł,. No zobaczymy, może pomoże. Ah i udanego wyjazdu życzę, pozdrówcie od nas smoka :)

reklama
Asiu Nie biędzie mnie jutro ani przez najbliższe dni na forum, zatem przyjmij gorące życznia z okazji ślubu!

Paula SUper wiadomości!! U nas  generalnie ok, mamy kilka nowych zaleceń dot. chodzenia małej, bo ... Wiki stawia pierwsze kroczki samodzielnie!!!!  Oczywiście sa to początki, ale potrafi już nawet cały pokój przejść :)  Na dworze puszcza sie i idzie do mnie, w domu woli w razie awarii przejść na raczki  Widać, że sie jeszcze bardzo boi, ale pokonuje strach i sie z tego cieszy  A jak się zapomni to, hulaj dusza   ;D
Anka Iga sliczna blondyneczka, ma juz takie dorosłe rysy :) Widze, że u was tez nowa era sie zaczęła - chodzenie :)
Mag W Rany, ale wypadek z tym paznokciem, współczuję, ja bym chyba spanikowała ::)

Wszystkim wyjeżdżającym na urlop życzę dużo słonka i miłego wypoczynku! :)

Do góry