reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Aletko - mój mąż podziwiał wczoraj zdobywanie sprawności taternika przez Kornelię i nie mogło mu się to w głowie pomieścić, że ten szkrab ma niecałe 11 miesięcy..Poczekamy i zobaczymy, jak będzie biegał za Julkiem i zdejmował go z mebli ;D

reklama
Witam sie weekendowo :)

NAJLEPSZE ŻYCZONKA MIESIECZNICOWE DLA OLIWII I HUBERCIKA!!!SAMYCH RADOśCI MALUSZKI :-))

Aletko,AgastNo to i ja dołączam się do grona niewyspanych... :( Dzis w nocy Miki budził się kilka razy z krzykiem,musialam go potulić,polulać a i tak zanim zasnął sam w łóżeczku to przez pół godziny się wiercił,kwękał,jęczał...Bida mała. Dla nas to szok,bo Mikołaj nigdy dotąd nie miał takich pobudek.Zawsze spał ładnie a budził się tylko na amciu. Tak więc teraz już wiem co to znaczy marudzenie dziecka w nocy ;)

Paulo mój Mikulec jest także całkowicie bezzębny ;D Także głowa do góry,nie zostaliście sami z Szymkiem na placu boju 8) Ale ta dzisiejsza noc i dzionek też pod znakiem MEGA MARUDY daje mi do myslenia..Czyżby wkońcu zaczęło sie ząbkowanie??

Junonko serdecznie współczuję przeżyć szpitalnych i też wierzę że nigdy nie będziecie musiały już tam wracać :) A Oli na fotkach śliczna,wydaje się taka krucha i filigranowa,jak z bajki ;D

Beatko miłej impry na ślubie życzę ;) I nie moge napatrzec sie jaki Mati już duzy chłop :) I super wygląda z tymi ząbkami,już tak "dorosło" ;D

Co do ubierania na spacery,to u nas jest tak zimnawo i wietrznie ostatnio,że o lżejszym ubieraniu nie ma mowy. Co najwyżej ściągam okrycie z wózka. A tak to Miki ma rajstopki, butki,spodnie,body kr. rękaw,bluze,no i kurtka ciepła i czapka. A czy waszym dzieciom też tak marzną łapki?? Bo Mikołaj ma zawsze rączki zimne na spacerku,pomimo że ciepło ubrany ::) I zastanawiam sie czy nie ubierać mu rękawiczek ::)

Mondzi jeśli chodzi o twoje "kupkowe" pytanie to często widzę marchęwkę niestrawioną do końca,ale nie widzę w tym nic nienormalnego ;)

Juciu jejku,juz nie mogę doczekać się twojego rozdwojenia :) Za każdym razem jak wchodze na forum to zastanawiam sie czy to juz ;D I pamiętam to ciśnięcie na dole,a najbardziej na pęcherz moczowy i to ciągłe wrażenie że chce się siusiu ;D Bo to już finisz...Ale zleciało..Trzymam teraz już na poważnie kciukasy za szybkie jak najmniej bolesne przyjście na świat Juleczka :) :) :)

Dziekujemy ślicznie za wszystkie maile ze zdjęciami i filmikami :) Są boskie :)

Aha,pochwalę się jeszcze że dziś dostałam wiadomość od bardzo bliskiej kuzynki że zafasolkowała ;D Cała moja rodzinka sie baardzo cieszy,bo ona ma już 34 lata i jakoś ciągle niepodrodze jej było do macierzyństwa. Ma fajnego męża,dobrze im się zyje razem tzn. bez limitów,dostatnio itd. Więc bali się że dziecko ich ograniczy(skończy się latanie do Mediolanu czy Paryża na ciuchowe zakupy 8) ) lub imprezowanie w L.A. ALe chyba wkńcu zmądrzeli i wzięli z nas przykład ;D Bo byli teraz na święta i Mikołaj ich zauroczył 8) I z jednej strony jej zazdroszczę bo ona już teraz nie musi się przejmować np samym porodem. Już dziś wie że będzie miała cesarkę na życzenie+plastyka brzycha i bioder(jak trza będzie) Także po wyjściu z klinki będzie wyglądać lepiej jak przed O0 No ale takie cuda wianki,to na zachodzie norma,a my bidulki nic tylko jak natura rozkaże :-[ i personel szpitala :mad:

O raju,ale se wykrakałam :(
Zapowiada się powtórka z rozrywki..,Miki już jęczy przez sen,czeka mnie chyba dłuuga i męcząca noc,a mężyka jak na złóść niema :mad: To spadam foremki,pokukam troche w tv i ide lulu.Jak mi kochany synek pozwoli ::)
Dobranoc :)

O niespaniu mogę duuuużo poopowiadać.
Kubuś wprawdzie nie płacze i ładnie śpi,ale od jakiegoś czasu robi sobie bardzo wczesne pobudki.Wstaje ok 4 rano i nie chce więcej spać - chce się bawić.Był jeszcze moment,że po godzinie-dwóch zabawy usypiał od nowa (a ja z nim),niestety teraz zasypia dopiero ok.10 - marudny do niemożliwości...

Pogoda u nas niestety nieciekawa,pada,jest pochmurno i popaduje.Mam nadzieję,że jutro będzie tak ładnie jak u was...

Nooo,Basiu u nas w Kwidzynkowie pogoda do bani :( Byłam coprawda dziś z Mikim na spacerze,ale ostro nas wypiździło :mad: I po godzince nawróciłam do domku. A odnośnie, jak dla mnie nocnych, pobudek Kubusia to szczerze współczuję i niewyobrażam sobie zaczynania dnia o tej porze :-[ Bidulko a ty jeszcze przecież Michałka w brzusiu masz i powinnaś się duuuzo wysypiać ::) Przytulam :)

Oj lece spać bo nie wiadomo co w planach na dzisiejszą noc ma moja córka. Mam nadzieje ze nie 2 godzinne wycie ::) Źle mi osatnio, nawet nie umiem powiedziec dlaczego. A moze i umiem ale nie na forum :( Sama w sumie nie wiem czego chce. Dobra ide spac, nie bede psuła atmosfery. Dobranoc.

Aletko, kobieto sklerotyczna, jak mogłaś zdjątek nie dostać, skoro mi odpisałaś mailem, że wreszcie widać ciążę ??? Wrzucę to na karb amnezji poporodowej ;D

Agast, to przytulki ode mnie przyjmij!

A mnie coś brzucho zabolało przed chwilką. Powiedziałam lokatorowi, żeby nie robił jaj. Mam nadzieję, że mnie posłucha...
Dobranoc :)

witam niedzielnie :)
sorry ze nie poodpisuję,ale wczoraj tu poczytałam a dziś mam zaniki pamięci ;)

co do nocek to napiszę tyle ze obecnie nie narzekam,tzn zdarza się przechlapana noc,ze co godzine sie budzi lub wcale nie spi kilka godzin(np 2-4 rano) ale tak ogolnie się poprawilo
zasypia Karolka ok 20 tej potem przez sen z dwie butle-100-150 mleka badz wody z sokiem badz herbatki
potem dopiero pije przez sen 5:30 alepo 6 tej to juz normalna pobudka,czasem ciut przed 7-ma no i sie bawimy ::) ;) ale ja juz wtedy tez wstaje ,u mnie ta zabawa musi byc kontrolowana,bo czesto wklada sobie rozne rzeczy do buzi i potem slysze jak pokasluje
w ogole mam obsesje -obawiam sie by Karolka niczego nie polknęła

mignely mi superfajne dziewczece buciki ,ktore pokazywala Czarnulka-wszystkie mi sie podobaja

aaa i Sesja Matiego Beatki super ,na huśtawce fajowe zdjatko,Mateusz super rosnie-widac ze duzy chlopczyk juz jest,a sama Beatka ma piekne włosy ;)

JUnonko zyczę zdrówka Oliwce,
fluidkow nie przesle bo my kolo zdrowia to ostatnio jakos obok chodzimy,Karolka tydzien temu skonczyla antybiotyk,i bylo ok ale we wtorek zajmowala sie nia moja Mama ,ktora nie czula sie szczegolnie,no i od srody znow mi Karolka goraczkuje -ale niewysoko do 38,3 ,natomiast Mama jest powaznie chora i lezy w szpitalu z zapaleniem płuc :(

w ogole to mnie dzis wkurzyl ten net,nie mam fachowej ksiazki i chcialam sie cos dowiedziec z kardiologii,odpalam więc google a tam na 20 wybranych stron,na kazdej wyslij sms a jedna wcale nie na temat
bardzo fajnie ...... :mad:i jak tu sie czegos dowiedziec,chyba do biblioteki jak za dawnych lat przyjdzie mi póść....

dobra juz nie smęce ;)
życzę wszystkim udanej niedzieli!!!! :)

reklama
Do góry