reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

tak_b_d__siedzie__o.jpg

siedz_.jpg

CO do niekapka, to WIki umiała i w sumie jakos piła z niego mleko, ale podczas choroby jej sie odwidziało i teraz namiętnie gryzie ustnik i nic poza tym, ale próbowac nadal będziemy, może własnie z kapkiem ;) a nie niekapkiem.

reklama
Serdeczne życzenia dla Jubilatów! :)

Wikusia jak zawsze ślicznotka :) Szkoda, że już zajęta... ;)

A ja do Was z błaganiem o pomoc - wiem, że to ostatnio był temat na topie i już pewnie dużo pisałyście, ale wybaczcie Shirleyce-która-ma-sesję i poradźcie jeszcze raz, co pomaga na katarek? Bo mi właśnie dziecko siąpi i chrumka :/

Z góry dziękuję

Shirleyko- wczoraj pediatra kazała psikac wodą morską na katar, ale ja to robie od zawsze. Mozna tez zakraplac sól fizjologiczna.

Shirleyko, nam pediatra poleciła homeopatyczny aerozol Euphorbium compositum, a na duży obrzęk śluzówki i dużo wodnistej wydzieliny ja samowolnie kupiłam jeszcze Nasivin 0.01%. :p

Paula, dzięki za odpowiedź! A suwaczek ładniutki! :)

Minko, Wiki pięknie siedzi! Brawo! :)

pewnie agast ma rację. wtrącę się tylko z uwagą, bo dosłownie w tej właśnie chwili usłyszałam w radiu wypowiedź pediatry,żeby z tym zakraplaniem nie przesadzać i nie robić tego profilaktycznie, bo to może spowodować chroniczne obrzmienie śluzówki i bez takiego stałego zakraplanie nosek w ogóle nie będzie funkcjonował jak należy.

śliczna Wiki! i siedzi całkiem profesjonalnie :)

jeju dziewczyny jak wy te rzeczy zakraplacie dzieciaczkom?Wczoraj próbowaliśmy małej zakroplić sól fizjologiczną to wiła się jak piskorz.normalnie nie dało się!!A na widok gruszki do nosa, to spazmów dostaje :(

Shirleyko Ja na katarek dawałm syrop z cebuli 1 łyżeczkę, rozcieńczałam go z wodą, pół na pół. :) Zdrówka dla Łukaszka!

reklama
Mamomisi ja psikam po prostu Disnemarem dla niemowlat, ma specjalna końcówkę. Psikam raz dziennie lub dwa w celu oczyszczenia noska, a jak mała miała katarek, to częściej a do tego psikałam Tetrisalem. Gruszki nie uzywam, wg mojej teściowej nie powinno sie, bo może uszkodzic śluzówke noska.

Do góry