reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Shirleyko gratuluje !!!! Super decyzja !!!!! :)
agast a dlaczego musisz jeszcze poczekać ???????

Agast karmię, a co? :) Tylko dwa razy w tygodniu jak wychodzę na studia to Smok dostaje bebilona, bo mam dość użerania się z laktatorem.
No a co do drugiego maluszka - wcale nie musisz czekać, chcieć to móc ;) Oczywiście żartuję, bo zdaję sobie sprawę, że ja jestem w wyjątkowo dobrej sytuacji - nie pracuję, nie wykorzystałam jeszcze dziekanki, moja mama sama mnie prosi o drugiego wnuka, a Mąż o niczym innym nie mówi, poza tym pojawiają mu się nowe perspektywy w pracy. Żyć nie umierać ;D

Dziękuję wszystkim za gratulacje - ja też jestem w siódmym niebie, tylko boję się, że teraz już się nie uda tak jak wtedy, za pierwszym razem :/ No ale nic to. Przynajmniej trochę się doseksię po poporodowej pół-abstynencji ;D

I zgadzam się, że to my, a nie serwis, tworzymy nasze forum :)
Ale co do zapraszania nowych mam, to byłabym ostrożna, chyba...

Shirleyko- no jak karmisz to moze nie byc tak łatwo zajsc, bo wydziela sie prolaktyna, która utrudnia zajście w ciążę. Ponadto dodatkowo oksytocyna która skurcza macicę i moze " niechcący" usunąć z niej zarodek. Ale oczywiście nie ma rzeczy niemożliwych i znam przypadek ze panna karmiła 3 letnią córkę, zaszła w ciążę i potem karmiła dwoje naraz!!!!
A ja chce skończyć studia zani zajdę w drugą ciążę, po za tym moja mama chyba nie da sobie rady z trójką wnuków jednocześnie, tym bardziej ze i Hania i Patrycja ( siostrzenica moja) nie należą do najspokojniejszych dzieci.

shirleyko łał ! - że sie tak elokwentnie wypowiem.
a powiedz mi jeszcze, złotko, czy ty nie posiadasz czasem czerwongo wózka mutsy (lub b. podobnego) i czarnych oficerek. bo jesli nie, to widziałam dziś na spacerze twojego sobowtóra!! czy tam sobowtórkę.

i jeszcze pytanie do bardziej oblatanych na tym forum: mozna tu tapetkować tło naszymi maluchami?

Jestem. Z Mary na kolanach, więc na chwilkę ;)
agast dziękuję Ci za "poradę" :-*
Shirleyko trzymam kciuki za powodzenie "misji" ;D

Mad nie można niestety wstawiać tapet :(
Próbowałam Ci odpisać na noworodku, ale się zepsuł więc napiszę tu, że Szymka rehabilitowaliśmy metodą Bobath od 4 miesiąca jego życia.
Co do termosów to ja mam zwykły Canpola.

Witaj Easy! :)

reklama
Do góry