reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Megan Super, że Piotrus juz zdrowy! A uczulenie może faktycznie od królik,a chociaz to najłagodniejsze mięsko dla niemowląt. Trzeba pewnie odstawic i sprawdzić.
Aletko Laurki przesliczne! Dobrze, że badania wyszły ok. :)

reklama
Hejka

Dziękuję za tak mile słowa skierowane pod adresem Mateuszka. Oczywiście to dzięki autorce zdjęć wyszedł na nich tak fajnie. Cieszę się, że bardzo, ze Wam się podobają bo cioteczka naya zaprojektowała dla nas kartki na dzień babci i dziadka i właśnie kilka zdjęć z tymi kwiatkami znajdą się na tych karteczkach.

Aletko – super, ze USG nic nie wykazało
Beatusku – brawo dla Igorka za poprawę w jedzeniu. Trzymam kciuki żeby już tak zostało i żebyś nie musiała się już martwić
Nenyah – witaj po latach i fajnie, ze jesteś. Ojej jak się ładnie synuś na zdjeciach uśmiecha…super. Mateusz jak tylko zobaczy aparat to się ciagle dziwi…zero uśmiechu. Trzeba się nieźle napracować, żeby pokazał te swoje zębolke hi hi
Szkrabikowski – kurka zazdroszczę Ci tych przespanych nocek. Ja też chcę!!!!Tylko, ze ja mam w planie pokarmic jeszcze z 2 miesiące a potem będę walczyć. Wiem natomiast, ze jeżeli teraz nie podejmę decyzji o odstawieniu i nie odstawie Mateusza za te 2 lub 3 miesiace  (ale raczej 2) to już go chyba nigdy nie dostawię. Ryczeć mi się chce na samą myśl o tym ale wiem, ze tak będzie lepiej i dla mnie i dla niego bo jak się zrobi bardziej kumajacy to może tą cała odstawkę jeszcze gorzej znosić. No i ja też rzecz jasna

Kurka wstałam i zaczęłam szukać jakichś zdjęć, coby dla babć były i co? I lipa... Normalnie nie ma co wywołać. I jeszcze email od Aletki zupełnie mnie dobił - laurki śliczne, ale dlaczego ja zawsze wszystko w ostatniej chwili? Mam wysłać Michałowi coś do pracy, a on potem ma z tym pojechać do M1. Hm... nie mam żadnego bezzdjęciowego pomysłu na prezent, a Tymcio średnio atrakcyjny z tym zakatarzonym noskiem... No nic... Czasu coraz mniej... A on ziewa... Muszę mu jakiegoś kwiatka zapodać... Ale chyba dopiero jak się wyśpi... Ratunku....

Wiolinko, Agast, dziękuję za kukurydzianą odpowiedź. Może znajdę mrożoną... A jak nie to kto wie czy na puszkowej się nie skończy...

A Basia przestała z nami pisać...

Tymek pokaszluje i nie wiem czy iść do lekarza czy przeczekać wekend... Minka, pisała, że kaszel przy katarze jest normalny, więc kiedy jest "niehalo"?

Megan, do Krakowa powiadasz. A do Wieliczki nie? Może Tymek nie będzie już zaraźliwy :)

Mondzi To chyba nie ja pisałam o tym kaszlu, że przy katarze normalny ::) U nas owszem jest i to i to, ale dlatego, ze Wiki ma zmiany w oskrzelach, a kaszel przy katarze może o tyle normalny, że dziecku spływa katarek do gardełka i dlatego kaszle, a Tymek gorączkuje? Bo Wiki miała tylko na samym poczatku raz wyższa temp. A potem juz normalną.

Minka, Tymek ma stan podgorączkowy, najwyższa odnotowana temperatura to było 37,2. Katar pojawił się wieczorem w środę, a dzisiaj dołączył kaszel. Wszystko nie jakieś bardzo nasilone. A że ja raz o mało nie przeoczyłam zapalenia oskrzeli, to teraz mam stresa przy każdym jego kichaniu.

Kurcze, mama mi mówi że Hania ma wysypkę. Wczoraj dałam jej biszkopta bezglutenowego i rosołek z ryżem, który w składzie miał chyba seler i teraz nie wiem co ją uczuliło :(
Aletko ja też proszę o laurkę

Megan do Krakowa jedziesz? To dlaczego ja dopiero teraz się o tym dowiaduję? ;)
Cieszę się że się odezwałaś. Mam nadzieję, że znowu wrócisz na forum.

Megan, Mondzi a może zorganizujemy jakieś Krakowskie spotkanko?

Mondzi zdrówka dla Tymka życzę. Szymek też dzisiaj jakiś nieywraźny. Obudził się z zatkanym noskiem i pokasłuje.

Evik ja też myślę, że to może być od selera uczulenie.

Aletko śliczne laurki. Powodzenia w łapaniu siuśków.

Beatko karteczki śliczne.

Frotko gratuluję dialogu Totulka z cysiami.

Nasza nocka mogłaby być lepsza, ale chyba pobudki były katarem spowodowane.
W każdym bądź razie były 3, a to i tak nie najgorzej.

Aletko taka mysl przemkneła mi przez myśl ale trudno mi było uwierzyć że nic nie powiedziałaś. A laurki na 100% sie spodobają, nawet na 200% bym powiedziała:)

Evik tez stawiam na seler

Mondzi spokojnie, coś wymyslisz. Ja też dopiero dzisiaj kombinuję chociaz pomysł miałam kilka miesięcy wczesniej. Jesli się uda to dziadkowie dostana po kubeczku ze zdjęciem wnuków

reklama
Do góry