reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Czesc,
Ochlonelam, bardzo Wam dziewczynki dziekuje, kochane jestescie ja nie wiem, wielka buzka!!!!W poniedzialek zrobie jeszcze jeden test. Nawet nie wiem na kiedy mam termin,no chyba na 15 lipca, tak wychodzi, co do suwaczka tez nie bardzo wiem jak sie go robi,a zreszta nie wiem czy to nie za wczesnie:zawstydzona/y:

Teraz juz wiem,ze te objawwy nie objawy to mogly byc objawy, to czestsze siku, wczesniejsze chodzenie spac, a wczoraj maz z rana spojrzal na mnie i mowi: wiesz co Lila, Ty w ciazy jestes, spojrz na swoje piersi, jakie one duze!Ja mowie mu przestan,a on i ani jednego pryszcza przed okresem cna buzi,a zawsze masz :roll: A potem sie cieszyl juz po tescie, haha wiedzialem, pierwszy!Wariat :tak: ;-)

Nenyah - wielkie gratki kochana!!!
Mondzi - o wlasnie takiego samego konia mamy,tylko czerwonego. Oj sama nie wiem jak z tym moim spokojem, juz sie schizuje jakimis 50 procentami, bede sie starala byc spokojniejsza;-)
Asioczku gratuluje zostania ciocia!
Easy - no fotki po prostu boskie, haha, modleka pierwsza klasa!!!:-D

reklama
Cześć

Troszkę nas nie było ,ale Oliwia chorowała potem ja dołączyłam się do niej a ,potem to szczerze mówiąc nie miałam wogóle weny na pisanie ,chociaż podczytywałam.

Najpierw moze napiszę co u nas:
Tak więc: od 2 tygodni Oliwia chodzi sama,a właściwie to biega.Wiem ,że tu dzieciaczki wszytskie chodzące ,ale dla nas to duży postęp.
Poza tym zębów ma 8 lub 9 sama nie wiem dokładnie.Torszkę marudzi bo czwórki jej wychodzą to cierpi dziecko biedne.
A tak to bez zmian.Mąż ciągle w pracy a my ciągle same.Ale da się przeżyć-wyjścia nie ma!!

Co do zabawek na płozach to Oliwia ma super konia i uwielbia go ,ale stoi on u moich dziadków bo to Oni jej sprezentowali.A ja się ciesze bo u mnie nie ma miejsca na niego.
Mamy też huśtawkę taką rozstawianą jak ktoś tu zdjęcie wkleił,ale chcę ją sprzedać bo to tylko zbędny mebel -Oliwia buja sie raz na ruski rok przez chwilkę.
Prezenty GWIAZDKOWE my już Oliwi kupiliśmy.Jest to taki zestaw:
http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/13/1373/137374/13737473/137374730
Mam nadzieję ,ze jej się spodoba bo ona kocha te swoje lale ,ze hej.
A moja mam dala na początku tygodnia kasę na ten stolik co wkleiła Mondzi ten z biedronki.I będziemy na niego polowali,bo Oliwki kuzynka ma taki i mała chętna do zabawy na nim.
A co teście kupią to nie wiem jeszcze.I nie wiem co kupimy Oliwi od moich dziadków bo oni kasę napewno dadzą ,zebyśmy sami kupili.Ale pomysłów mam dużo wiec coś się wybierze.
Na razie tyle a po śniadanku jakieś foty wkleję mojego dzieciaczka.
I chciałam napisać jeszcze Easy ,ze jej Mary jak zwykle do schrupania.

Nenyah wielkie gratulacje dla Natiego!!!
Junonko gratulacje dla Oliwii !!! ależ prezentów !

Moje dziecię na początku października samo zaczęło śmigać a teraz zapitula, że trudno nadążyć:tak:

Aletko dziękuję za zdjęcia:-) widać, że dzieciaki się świetnie bawiły!!!

Szkrabiku no no ale z Ciebie laska! A Tymek przy maleńkiej Amelce wydaje się już taki dorosły, że szok!!!

LILA JA CIĘ, BABO GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!JEZZZU ALE SIĘ CIESZĘ, ŻE WY SIĘ CIESZYĆ ZNOWU MOZECIE!!!!SPOKOJNEJ CIAŻY ŻYCZĘ!!BUZIAKI!!!

Nenyah, Junonko gratuluję chodzących juz dzieci!!!!
Easy śliczna ta Twoja Marry. Bardzo lubię oglądać jej zdjecia bo jest po prostu słodka, boska i bombaśna:tak:

Kurka lecę sprawdzic pocztę bo chyba Szkrabika zdjecia krążą

I dziękuję baaaardzo za odpowiedzi w sprawie zabawek na biegunach
Myślę, że ta zabawka u nas sie sprawdzi bo Mateusz naprawdę jak już usiądzie na jakimś bujaku to szaleje jak dziki dzik.

A huśtawkę mamy, mocowaną na hakach, wisi w drzwiach Mateusza pokoju. Jest plastikowa ale niestety Mateusz nie lubi się huśtać więc leży i się kurzy jak większość rzeczy mu kupionych:wściekła/y:

Aletko ale zajefajną sale zabaw macie. Szkoda, ze u nas takiej nie ma. A moze jest a ja nic nie wiem:confused:
SZkrabiku wow, wyglądasz naprawdę dobrze

I nie napisałam najważniejszego bo jak przeczytałam, ze Lila jest w ciąży to mi wylazło z łba
Mateusz jest cały zasmarkany i zaczyna kaszleć. Możliwe, że był wburwiony przez to, ze sie źle czuł. Mam tylko nadzieję, że mi sie znowu nie rozchoruje.
W poniedziałek byłam z nim u kumpeli bo jej córa miała roczek i niby Kaśka mówiła, że Ola ma lekki katarek ale najwyraźniej za lekki to on nie był. Ehhh.Mogłam go nie brać ze sobą ale mnie zapewniała, ze to nic takiego i masz!

Fajny gratulacjowy dzień!
Gratuluję serdecznie Natiemu i Nenyah wielkiego wydarzenia! Cieszymy się z Wami!!!
Junonko - jak miło Cię wreszcie widzieć! Przykro, że się wychorowałyście bidule:-(Oliwii wielkie gratulacje! I to biega mówisz od razu...to Ci Pędziwiatr Stuś:-D Piękny komplecik na prezent dla Oli - będzie zachwycona!
Easy - fantastyczna sesja! Profesjonalna.
Szkrabiku - bardzo bardzo ładna głowka:tak:w nowej fryzurce, że o reszcie nie wspomnę - naprawdę doskonale wyglądasz moja pani! Gratisik z rodzeństwem superek!
Aletko - dzięki za fotki, szczęśliwce rozbrykane! Fajnie miały! Stoliczek bardzo bardzo.
Cola - zero cogli-mogli, śmietany też niet
Asioczku - dzięki! A problem z prezentami to ma z głowy mój mąż ze mną i to na własne moje życzenie :zawstydzona/y:Kupił mi 2 lata temu na urodziny dość drogi naówczas aparat i tak mnie tym zszokował, że powiedziałam, że przez 10 lat może mi już nic nie kupować...ech głupia...a on pamięta...
Mondzi - czuję się zobowiązana zameldować, że wczoraj wieczorem zakupiłam ciastolinowy zestaw quickbar i jak na dziś nie żałuję:tak:
Choć początek był dość kiepski...Maj się rozpłakał jak prasa zaczęła wypluwać z siebie nitki makaronowe...no taka wrażliwa dziewczynka z niej jest...Za to zachwyciły ją plastikowe nożyczki, którymi chce kolejne cin cin na włosach moich praktykować, kółeczkiem do wykrajania jeździ i brumbruje, na szczęście na jednej z foremek jest ABA. I tak mamy 5 AB w różnych kolorach jako Mai cenne medaliony, którymi się stroi. Tak pewnie będę teraz tylko te ABY wykrajać, bo nic ją innego nie interesuje...nawet jak odcisnęłam zająca to mówi, że to ABA. Chyba czas Mondzi, na trzecie podejście do Tymkowej zdjęciowej ABy, co?:-)
I jeszcze powiem - miałaś rację, ta ciastolina to zupełnie inna bajka jak parszywa plastelina, czy modelina. Nie klei się do łap, jak zasycha na kocyku to wystarczy strzepnąć, super sprawa.

Beatko - przykro mi, że Ci sie Mateuszek rozchorował:-( Dużo dużo zdrówka, żeby mu szybko przeszło!

MagW fajnie ,zę Maji podoba sie zestawik,a co do włosów to hmmm moze rośnie Ci fryzjer w domu ;-)
Dzięki z agratki za chodzenie,no i fakt pędziwiatr to napewno z niej.Zwiewa i sie cieszy myśli z,ę ja stara matka mam kondychę ja gonić:eek:
Beatko duuuuużo zdrówka dla Matiego!!!!! i Tobie równiez dzieki za gratki.
Aletko dzięki za foty.SLiczne dzieciaczki na nich widzialam!!!.I zazdroszczę takich miejsc do zabawy
super włoski masz zrobione!!

Teraz Was pomeczę kobitki zdjęciami póki mam chwilunię małą.

Beatko - sliczne dzieki i zdrowka Mateuszkowi!!
Aletko - bardzo ci dziekuje za suwaczki, ech Ty!!!!!Sliczne sa:tak: :tak: I oby nie zapeszyly:zawstydzona/y:
Junoko - gratki chodzenia, zestaw superasny,ale to ja juz ci mowilaam i zdjecia sliczne!!

Lila MOJE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale super! :-D:-D:-D
To Ty, Megan i ja będziemy wszystkie z terminem na Lipiec. Już jesteśmy! :laugh2::laugh2::laugh2:

Nenyah moje gratulacje dla Natiego! Brawo dla chodziarza!

Junonko gratulacje dla chodzącej Oliwki!!! Brawo!
Fotki super! Rany jak ja dawno Oliwki nie widziałam, zmieniła się, wyrosła.

Szkrabiku czy ja też mogę prosić o zdjątka? Do mnie nic nie doszło...:-(

Beatko zdrówka życzę dla Mateuszka.

Easy foty Mary super!

MagW gratuluję udanego ciastolinowego debiutu.

Nenyah moje samopoczucie dzisiaj dobre, nie narzekam. Nudności brak. :-)

Coletta nie daję kogla-mogla bo to surowe jajko i boję się salmonelli, za to śmietanę i inne mleczne przetwory Szymek je.

W zasadzie to przyszłam pogratulować Lili bo ja wiedziałam już wczoraj ;-)
Dzięki Lila za sms-a, ale przy okazji tyle nowych wydarzeń, że nie mogłam nie odpisać.
Na dziś się odmeldowuję.
Do juterka!

reklama
Dzieki Paula:-)

Zdjatka ze spotkania sliczne, i znowu jakies fantastyczne miejsce??Bomba!!

Szkrabiku - slicznie wygladasz, o rety, ja to i teraz fajnie nie wygladam i po porodzie pewnie szybko fajnie wygladac nie bede,ale bede pracowala bardziej sumiennie nad powrotem do dawnej sylwetki niz to mialo miejsce teraz,po tej ciazy :baffled:

Ja w tej ciazy chcialabym przytyc z 10-15 gora, w tamtej bylo za duzo, 10,ktore zostalo to zostalo i teraz zaczynam z wyzszej wagi,ale po porodzie oj musze schudnac, czas najwyzszy,a i teraz nawet w ciazy jakas taka delikatna dietka, co by tyle nie przytyc:eek: !!

Do góry