reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Wkleję Wam jeszcze zdjęcia Tymusia w kombinezonie... Różne wersje ciuchowe wynikają z moich prób zestawieniowych...
Kombinezon aktualny, to ten granatowy, zestawienie niebieskie ma już parę miesięcy...

kombinezonos8.jpg

kombinezon2ll8.jpg

Tylko w takiej pozycji udało mi się w mierę złapać ostrość :-) (nie za wiele widać, ale wreszcie stanął w miejsu)

kombinezon3ei3.jpg

Same spodnie i wypięty brzusio :-)

Dobra, Michał wraca, zatem ja się zbieram do Patrysi. Mam nadzieję, że się tam przy niej nie rozbeczę :zawstydzona/y:

kombinezon4lu5.jpg

reklama
MagW- nie palę! :-)

Coletta- kombinezon mamy w rozmiarze L cokolwiek on oznacza :confused: Na dworek zakładamy 2 warstwy pod kurtkę tzn rajstopki i spodnie + body i bluza a na to kurtka.

Evik- no niestety goraczka jest nadal :( Podobno teraz jakis wirus panuje, który wywołuje taką wysoką gorączkę. Podobno trwa 2 dni. Mam nadzieje ze najgorsze juz za nami:sick:

Aletko- no pewnie ze 11 kilo to super waga :tak:

Mondzi- zimowy Tymek bardzo fajny i super ze polubił obiadki :-D

MagW, ja też nie słyszałam Mai, a to przez to, że nie mam głośników :no: Ale zostawię sobie tego maila, bo będę w weekend u siostry, prześlę Jej i posłucham :tak:

Mondzi, ze spacerem kicha, bo tak wiało, że mnie by chyba przewróciło a co dopiero Wojtka. Nawet nie wyszliśmy poza ogródek a Totul tylko się marszczył jak mu wiało w buzię. Szybko wracaliśmy, brrr. Super dzielny Tymek jest z tym jedzeniem, gratuluję i zazdroszczę. Ehh, Ty masz podejście do dzieci - najpierw z anemii go wyprowadziłaś bez leków, teraz z niejadka zrobiłaś jadka. Ja też tak chcę! :zawstydzona/y: :baffled: Fotki fajowe :) Tymcio zimowo wyekwipowany :tak:

Za to drzemka, w odróżnieniu do spaceru, wychodzi nam świetnie - juz prawie trzy godziny... Ciekawe, czy na noc w ogóle zaśnie :confused:

Może jeszcze coś z przedszkolnego ogrodu, bo po tych kombinezonach, to aż mi się zimno zrobiło :-) Ostatnie słoneczne dni :-(

Tymek starający się o względy miłośniczki "Ab" (MagW, pokaż Mai zdjęcie z "abą", jak rozpozna, to znaczy, że zgadza się być moją synową :-):-):-))

abawe8.jpg

Chwila zadumy

przedszkolehp8.jpg

Wkurzanie matki

przedszkole2uj9.jpg

Na karuzeli

przedszkole3kg3.jpg

Ten pociąg kosztował 5 tysięcy

przedszkole4uu1.jpg

Czytać już umiem

przedszkole5rb6.jpg

Agast - BRAWO!!!:-) :-) Ile to już będzie?
Mondzi - fajno Tymek wygląda i jeszcze mnie ta czapeczka w paseczki zachwyca...:tak:
----------
no teraz dałaś czadu!:-) Rewelacja! Szczególnie wkurzanie mamy;-) i czytanie a co do Mai to tak jest zgadza się:tak: ;-) na pewno...:-) :-) jutro się jeszcze upewnię i Wam dam cynka, bo jak dziś wrócę ma spać...

Czesc kochane!
No dobra teraz nadrobie...Choc jestem szczesliwa,ze tak sie na watku dzieje, ze tak sie udaje,ze tyle tu radosci, to jakos tak gdzies w srodku mi smutno,ze ja jeszcze nie, ze niewiadomo ile bede musiala czekac, starac sie:-( Lipiec bylby akurat,bo skonczylabym juz szkole i moglabym rodzic. Mondzi ja caly czas na powaznie, tylko nie mowie tak o tym, nie mam wykresu i suwaczka z cyklem, przytulamy sie w dni plodne wedlug moich slabych,bo slabych,ale jakichs tam wyliczen i narazie echo,a miesaic po miesiacu mija:-( Mysle,ze w koncu nadejdzie moj czas, czekam, byleby nie za dlugo,bo ile mozna:sick: :confused: Ech...Dziekuje za kciuki MagW, Juciu, Natko, Beatko, Wiolinko, Mondzi ( chyba wszystkie wymienilam??) Takze Aletce, Pauli, Junoce,bo wiem,ze Wy trzymalyscie juz dawno, trzymacie i teraz - buzka!

Mondzi - no super z tymi obiadkami!!Coz za sliczny zimowy Tymcio!!Napisz co i jak po wizycie U Patrycji,ciesze sie,ze u niej juz lepiej, ja u nas chodze i pytam o ta ciastoline,ale u nas to drogie,ze hej:baffled: A wczoraj smutny dzien fakt, ja jakos caly dzien myslalam o tej Monice, nawet znicza kupilam dla jej Aniolka i zapalilam:-(
Cola - kombinezon mamy po kuzynie, nie wiem na ile on jest,ale tez jest za duzy. Co do warstw ubrania to rajtuzki, spodenki zwyczajne, dzis byly dzinsy, butki zimowe, kurteczka zimowa, pod spodem bluza i body z dlugim. Pod szyjke chustka polarowa i czapa z polarkiem pod spodem, rekawiczki. Na wozek juz ma nalozony spiwor na nogi, ten jesienny,a pod nim cienki kocyk na nozki. Wczoraj jak szlismy na cmentarz mial posmarowana buzke kremem. To chyba tez Ty pytalas o krem, taki za 5zl, to bardziej masac, robiona, bardzo tlusta,ale nazwy nie znam:baffled:
Agast - zdroweczka slicznej Hani zycze!
MagW - u nas smoczek tylko do spania, potem wypluwa, albo na sniezce,zeby byl i zeby czasem Miszkowi nie zachcialo sie wyc na szczycie Sniezki:-D Bardzo mi sie spodobalo Twoje stwierdzenie,ze test,a potem juz nigdy nic nie bylo takie same...To prawda...Ale jakie cudowne bylo:tak:
Easy - zdroweczka dla slicznotki Marysienki!!
Tilli - nie ma za co dziekowac!! Ciesze sie,ze lepiej sie czujesz!
Beatko - takie cos powiedziec mlodej dziewczynie???O mamo!!Straszne!!Co wtedy czulas??Jak wyobrazalas sobie przyszlosc??
Biesy - pozdrawiam!
Rito - Miko nie oddycha przez buzie, chyba,ze ma katar,no albo w nocy, czasami, tez czasem charczy jak TymusMondzi. Podaje cebion sama, teraz na jesien, czasami, nie codziennie. W kapciach bryka caly czas, czasami chwile w rajtkach, po spacerku, przed kapiela. Na oczko sol fizjologiczna ( tak to sie zwie??). Co do kup to nie mam pojecia,ale na odparzona pupe Clotrimazolum, dziala rewelacyjnie! Najbardziej Miszko lubi omlety, parowki, kotleciki, zupy,no ogolnie duzo rzeczy lubiale nie wszystko.
Wiolinko - wow!!Gratuluje odwagi, ja bym sie baal,chociaz jak Mik raz otworzyl bramke to nie schodzil sam,tylko stal i czekal, no ale jak ja nie mam sie bac, jak ja sama dobrze po schodach schodzic nie potrafie:baffled:
Evik - Mikolaj czasami za mocno zadlubie w nosku to mu krew troszke zaschnie w nim,ale odrobine, nawet nie cieknie.

Mondzi - swietny Tymek!!

Jakies zdjecia na poczcie sa??Ide ogladac:-)

Lila- ja tez kciuki trzymam :tak:

Mondzi- zdjęcia z przedszkolnego placu zabaw bardzo fajne :)

MagW- chyba 2 miesiące, albo 3 :confused: nie wiem, nie licze juz.

Rety, mam tyły, a tu takie nowiny!!!

Megan, PauloC, serdecznie Wam gratuluję!!!!!!!!!! No szok, aż mi coś na klawiaturę kapnęło, tak mnie wzruszyłyście :zawstydzona/y: Życzę Wam cudownych ciąż!!! :-D

Widziałam, że MagW pytała o Amelkę. Otóż wszystko gra, Amelka zdrowa, ja też :tak: z wdzięczności za pamięć o nas napiszę Ci o smoczku: odstawiłam Tymka od smoczula kiedy skończył 11 miesięcy. Od tej pory nie używa ;-)

Resztę nadrobię w późniejszym terminie, gdyż obowiązki mnie wzywają, i to dosyć głośno i jednoznacznie :cool2:

Mondzi zdjęcia super. Najbardziej podoba mi sie Tymek czytający, ma takie skupienie na twarzy jakby czytał ze zrozumieniem ;-)

Mag Maj na filmiku rozkoszna, ale niestety głosu nie mam :-( za to z ruchu warg wszystko odczytałam :-)

Agast mam nadzieję ze ta noc dla Hani będzie dobra a jutro juz gorączka zniknie.

Tak sobie myślę, ze jak teraz wszystkie będziecie miały fasolki w brzuszku, to z kim ja sie będę starać na wiosnę?!

reklama
Evik- no mam nadzieje ze dzisiaj w nocy goraczka bedzie mniejsza albo nie bedzie jej wcale. Co do staranek to może ja bedę Ci towarzyszyc a teraz spadam do domu bo ile można pracować ;/ :laugh2:

Do góry