reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Wiolinko Co do pępka, to WIki ma bardzo głeboki, że aż trudno czasem go umyć, jeśli zaś chodzi o części intymne, to WIki czasem jak ja przewijam, to łapie się za pipkę np. się drapie, ale sporadycznie, to co robi Agusia myślę, że nie jest niczym szkodliwym, pewnie niedługo o tym zapomni.
Naya Jednak wybieramy concorda ;D Dzięki za rady :)
Beatusku Ale śliczny Iguś w podpisie :)

Ortopeda - tez się wybieramy z Wiki niedługo, szelki chcemy właśnie zakupić.

reklama
Hej, to my zmykamy, będę w kontakcie z Junonką :)
I... czyżbym jechała do słynnej Perły...? Właśnie sie dowiedziałam, że tak się nazywa ośrodek ;) A jest w Stegonie :) Wszystko załatwiała moja siostra, stad moja niewiedza....

No to całuski

Aletko Ja jak wiadomo póki co nie pracuję, więc na brak urpolu nie narzekam ;) ;D, ale mąż niedawno zmianiał pracę a do tego mnóstwo zleceń, więc najwcześniej trochę wolnego dostanie w październiku, no może pod koniec września, a ja do tego czasu mam nadzieję w koćnu znaleźć pracę, choz może sie okazać, że nie, więc z kolei ja bym wtedy nie mogła, zresztą będzie już chłodnawo, a na cieplejsze klimaty nas nie stać, chyba, że góry, nic to zobaczymy.

Aletko to mozemy się minąc niestety bo do 12 raczej nie da rady bo mąz zawalony robota na miejscu  a po 20 mam nadzieję na wizyte Nayi, no i od wrzesnia do roboty. Ale co tam nie ma rzeczy niemozliwych, na pewno jeszcze sie poznamy.

Minko dzieki. Kurcze faktycznie zakręcone u Was z tym urlopem ale na pewno nadrobicie. Dobrze, ze chociaz sama jeszcze pourlopujesz chociaz to nie to samo co razem. To trzymam chociaz za te góry, a moze na Słowacje do wód termalnych? Tam tanio, ładnie a Ty masz blisko w miarę. Na pewno coś wykombinujecie.

Halo :)

Minko, kiepsko z tym urlopem :( Ale Słowacja to niezły pomysł, moja siostra była w takim ogromnym parku wodnym, byłą zachwycona.

Beatusku, mnie nie ma w Wawie między 16 a 30 a przecież obiecałaś, że przyjedziecie :p

Nenyah, gratki dla Natiego :) Fajna taka gadułka ;D

witam
od piątku tylko podczytuje, podczytuje i jeszcze raz podczytuje i już nic nie pamiętam  ::)

sezon urlopowy w pełni bo większośż naszych mam z rodzinkami wybyła poleniuchowac troszeczke.

jak tak czytam o wyjazdac to już mnei nosi i najchętniej bym sie spakowała i pojechała hen daleko nad morze... ale niestety urlop odbyliśmy na przełomie maja i czerwca i teraz inny wypoczywają.  

wiolinko - Roberto od tyg odkrył, zę cos ma międy nogami hihi i w kąpieli tez lubi sobie pooglądac, podotykac ja to traktuję jako poznawanie ciała. A z pępkiem nie wiem ale raczej normalne  ::)

Lila
- myśle,że dobrze zrobiłaś idą na obiad.Przynajmneij spróbowałaś z nia porozmawiac a to tez jest ważne. Ja nie potrafie zbytnio rozmawiac i zamykam sie w sobie.

PaulaC - gratuluje podjęcia decyzji i trzymamy kciuki aby bocian zawitał do was szybciutko.

Minka1- ślicznie wyszłyście na zdjęciu jak z katalogu, jak prawdziwe modelki, bardzo bardzo ładnie wygladacie  :-)

Mondzi - lekarz do pozazdroszczenia ;) fajnie jak ktos na sppokojnie wytumaczy, wyjasni i uspokoi
           życzę oby ten ból szybko dał Ci spokój i już więcej nie powracał

Nenyah - Nati pewnie jakiegos szyfru używa hehe

Pisałyście o całowaniu dzieci - u nas tego problemu nie ma bo Robert jak mu pwoeimy daj dzióbka to nadstawia czółko do całowania. No i na szczęście nikt nie manawyku całowania w usta. Babcia czasami po rączkach pocałuje ale mi to nie przeszkada.

W sprawie spacerówki nei pomoge bo nadl używamy nazego duzego starego wózka

co do zainteresowań to jestem takiego zdania jak Wy,ze nic na siłę ale uważam,że trzeba zapoznac go z różnymi rzeczami aby mógł sobie z nich sam wybrac. Ale nie ukrywam, ze ak tylko bedzie sie nadawąl na naukę jezyka to go wyśle.

Ciesze sie z tymi co podjęli decyzję o ponownym zafasolkowaniu i gratuluję tym co juz sa zafasolkowane. Teraz widac jak ten czas leci i jeszcze tak nie dwano tylo to były plany a teraz są już działania - super ;D Z jednej strony bym już chciała a z drugiej nie umiem sobie wyobrazic jak ja sobie bym poradziła z 2 bobasami.Choć jestem za tym co kiedyś napisał Szkrabik lub Shirleyka - zże trzeba dziecku szybko uświadomić ze nie jest pepkiem świata bardzo - podoba mi sie to stwiedzenie i czesto je męzowi powtarzam.

Roberto nadal nie rwie sie do chodzenia tylko na 2 nóżkach, choć częściej wstaje przy krześle,łóżku.Najpewniej czuje sie na czworakano i najszybciej sie przemieszcza hehe. Bardzo zabawnie pokazuje "nie ma" gestylkulując przy tym i robąc cudne minki. Oststnio zdarza mu sietrafnie odpowidziec jak zapytam czy pieluszka brudna. Jak nei zdrobi kupki to kiwa głową, że nie a jak ma brudna to leci do mnie i woła mama, mama - oj słodziutki ten mój Roberto. No i jak zapytam czy kocha mamę/tatę to sie mocno przytula.

Kiedyś poruszałyscie temat siedzenia dziecka w wózku.Roberto potrafi np 2 godz przesiedziec na spacerze w wózku nie grymasząc. Nie przeszkadza mu czy wózek stoi czy jedzie, jak ma zajęcie choćby oglądanie kaczek i łabędzi na jeziorze tyo może siedziec i patrzec i podziwac. Ogólnie jest bardzo spokojny choc czasami potrafi pokazac niezadowolenie i bywa czasem przekorny ale pomomo to bardzo bardzo go kocham

no dobra tyle sie pochwale ::)
miłego dnia życzymy

Nanyah gratki dla rozgadanego Natiego.

Aletko damy radę.

Frotko wiem,ze obiecałam, obiecałam tez Dawidkowi. Myslałam,ze bez problemu sie podłaczymy do słuzbowego wyjazdu  Tomka i nic nie wyszło. Teraz jeszcze Ciebie nie bedzie w dodatku. W Łebie też sie minełysmy. Eh, to moze ja juz sobie odpuszcze ten wyjazd, bo tylko się napalam a tu nic nie wychodzi.

Zawadko Robcio faktycznie słodziak. fajnie, ze juz tak sie komunikujecie ładnie. A co do chodzenia u nas tydzien minął jak Igorek postawił pierwsze kroczki i niby robi codziennie po kilka (max 5) ale najlepiej  mu poraczkować albo chodzic trzymając sie za mój palec i ani w głowie mu chodzenie jak nalezy ;)

ALETKO -Gratki dla Korneli,ze ładnie zasypia:-) oby tak dalej i jeszcze lepiej
na razie pieluchowo - kupkowych  bo jak go wczoraj posadziąlm na nocnik aby zrobił siku to mi uciekł z niego a chwilkę potem tak sie wyluzował ze siknął na wykłądzine hihi jednym słowem olał nocnik  ;)

Za kompelenty dziekuje bardzo ;D

Beatusek - u nas jeszcze nie ma mowy o chodzeniu i trzymaniu za palec jeszcze pewnie dużo czasu upłynie. W poniedziałek jadę z nim do Wrocka do pani neurolog aby mi go fachowym oczkiem przeglądneła bo nie podobają mi sie jego podkurczone często palce u nóg nawet wtedy gdzy jest rozluźniony i sie ślicznie bawi.

------------------------------------------------------------------------------
:) jeszcze jedno mam do Was pytanko czy czujecie się po ciązy/ porodzie bardziej zakręcone, jesteście mniej skoncentrowane? Bo odkąd wróciam do pracy (20 marzec) nie potrafie sie skupić na pracy, nie potrafie skupic uwagi jak ktos mówi hmm i tak sie zastanawiam, coraz bardziej mnie to męczy. Na 17.08 zapisalam sie do mojego gina aby z nim pogadc i przegląd techniczny zrobic bo cosik czesto pobolewa mnie dół brzucha. nie wiem moze to wina jakiś hormonów ::)

reklama
Hej,
Zawadko - hmm, moze i racja z tym zakreceniem,bo jak teraz mam usiasc do nauki to az mnie skreca i trzy razy wiecej czasu potrzebuje,chociaz to moze tez przez dziecko, juz nie ma jak kiedys,ze od rana do wieczora. No i super osiagniecia Roberta. Mikuch tez ladnie w wozku siedzi i tez potrafi dlugo, byleby mial cos interesujacego na oku, chrupka albo paluszka i picie ;D Duzo picia ::) :)
Nenyah - dzieki :) Dla matki to wszystko sie liczy, nawet takie cos, i co ja tu czytam!!To dopiero musi super wygladac haha :)
Paulo - gratki decyzji!!!!!Ale fajnie!!!Tez chyba zacznie juz lykac folik :-[ ;D Pewnie cchecie dziewczynke,co?? Ja tez bede chcialaa,ale jeszcze musze nauczyc sie obserwacji,choc troszke ::) A co do buziaka,to ja wiem,ze najlepiej jak nikt nie caluje,ale ja sie oprzec nie moge i juz ;D
Minko - no no!! Ty i cwiczenia!!Ja to dopiero cwiczyc musze ::)
Beatusku - gratki chodzenie Igorka, bo nie wiem czy gratulowalam :) Dzieki !
Mondzi - duzo wiesci przynosisz, dzieki!!Fajnie poczytac!
Frotko - no porsze, jak sie zjawisz we Wrocku to mam nadzieje,ze w koncu uda nam sie spotkac!
Wiolinko!!Gdzie jedziecie!!??Na Majorke!!O mamo!!Toz to swietne wakacje!!Ale przeciez to kosztuje fortune!!Nie zapytam wprost skad macie kase,bo niegrzecznie ;D Ale zapytam tak,co robicie, gdzie rpacujecie,ze Was stac na takie ekstra wakacje??Jesli nie chcesz tu to mozesz mi napsiac na pw ;D I przepraszam za ciekawosc,ale ja juz tam mam ::) :-[ :)

Do góry