reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

hej
serdecznie pozdrawiam Wszystkich z Władysławowa.....hehe fajnie jest ale niestety nie idealnie,pani u której wynajmuję pokój zrobiła mnie trochę w bambuko i dostałam duzo gorszy pokój niz było umawiane telefonicznie,ludzie chcą zarobic rozumiem ,ale bez przesady ...........na pewno nikomu nie polecę tej kwatery ..
coś tam przez ta chwilkę co jestem w kafejce podczytałam
MOndzi cieszę się że wracasz!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobra ,resztę po powrocie....papa :)

reklama
Mondzi Pewnie że cię lubimy!!! Nawet nie ma o czym mówić!!! Pisz tu z nami!!!
A ja się dołanczam do Lileczki i reszty dziewczyn olewających!!! ;)

No i bardzo dziekuje za gratki wagowe!!!

Dzięki za miłe powitanie "po latach"
Zapowiedziany egoistyczny  ;D z fotoreportażem

Całe dwa tygodnie spędziłam u rodziców na wsi. Plany wyruszenia w świat spaliły na panewce z racji - szlabanu na wyjazdy dla siostry-ciężarówki którym dostała znad głowy od swojej giny :( i obawy przed samotnym wypuszczeniem się.
Nie żałuję! Wypoczęłam setnie uszczęśliwiając rodziców rzadkowidywaną i ukochaną (bo jedyną :) ) wnusią. Wypuściłam się jednak na kilka wycieczek:
- nad jeziorko "błotne" - kiedy niosłam wodę w wiaderku do basenika ludziska rzucali dowcipami, ale wątpię, by którakolwiek z Was zdecydowała się wrzucić swoje kochanie do tego syfu...dobrze, że nie śmierdział jeszcze...
- do parku rozrywki, gdzie rozrywki dla nieco starszych pędzli przewidziano ale co się Maj naaapatrzył z szerokorozdziawioną buzią i paluchem w owej to jego, a nasza radocha :)
- do Piwnicznej Zdroju w poszukiwaniu utraconej Megan  ;)
Z radością korzystałam z dwóch conajmniej 2 godzinnych drzemek Mai w ciągu dnia dla własnego błogiego lenistwa - wypoczęłam i z radością do Was wróciłam!
Przepraszam za to rozpanoszenie się na maksa ale czuję się już uprzywilejowana  ::) i uwierzcie, że wybrałam maksymalne minimum  ;D cokolwiek ten dziwoląg słowny oznacza :)

najsampierw (Mad wybaczy?) sielankowałam się na jeszcze większej tzn mniejszej  ::) wsi
01aasielskiewiejskieklimatysx5.jpg

Jeeeest Ala! No musi być i nie ma totamto - jak łopatka Hani :laugh:
01ajeeeeestalaej6.jpg

regularnie uczęszczałam na baby
02babramsiwbabachwg8.jpg

taplając się w baseniku w tzw. międzyczasie - z Alą oczywiście...
03basenikxf9.jpg

wypatrując jednakże ciągle nowych rozrywek...
04basenik2xz1.jpg

doigrałam się - Mama mi prysnęła w dzioba wodą :)
05wkropelkachok5.jpg

nad jeziorem "błotnym"
06grodekds3.jpg

uprzedzałam mamę że się nie wciśnie ale się uparła...
07nahutawcern4.jpg

a tą chusteczkę co mi kurde na oczy ciągle spada...
08pohutawcexk3.jpg

to dostałam od tej miłej cioci! przy okazji prezentuję za krótką grzywkę
09zciociafa9.jpg

w parku zabaw - wio wio!
10safarizh9.jpg

na latającym słoniu - wio wio!
11nalatajcymsoniuce9.jpg

dawaj nosa bez dyskusji ty myszo!
12nodawajnosayp9.jpg

zawsze czułam że widoki z wiertalota będą niezłe
13pilotmigowcamk4.jpg

uczeń N~1  - Maja w gimbusie !
14wgimbusiexl2.jpg

TAM!
15tamnk1.jpg

ja też chce TAM sobie klapnąć!
16jatetakchcegr5.jpg

no masz am i nie śliń mi się już bido
17nomaszamyx5.jpg

be-e loło - czyli Piwniczna Zdrój hej!
18beeeloopiwnicznahd6.jpg

kubkowe stereo
19kubkowestereogg2.jpg

boski domek i Ba-a przed nim się pasła!
20boskidomekbl6.jpg

A tak Ci Mamuniu podziękuję za te miłe chwile!
21mamapinokioiq0.jpg

Mondzi - aaaa pójdę w wazelinę - po powrocie pierwsze sprawdziłam kiedy "poszedł do druku" Twój ostatni post i się srodze zawiodłam...tak, że chyba wiesz, że się lubimy  :-[
Frotko - dzięki piękne za SUPER zdjątka! Z porcji N~1 wybieram Rocky w szlafroku! bezapelacyjnie! A ptaszka to Ci kotka przyniosła rozumiem żywego jeszcze, żeby się droga Pani też pobawić jeszcze mogła, nie?
Lila - no ma rację Nenyah - zdjęcie jest jedyne i słusznie w podpisie figuruje!
Nenyah - samodzielność Twojego Syna mimo że godna pochwały mnie przeraziła  ;D
Agast - noooo kobito jesteś wielka - ekonometria - fiu fiu! A ja jak Paula zachęcam do zadymy  ::) ::) Phi co Ci szkodzi?
Świeżynko - kondolencje z powodu śmierci teścia. Fajnie że Wojtuś zaklimatyzowany i musze jeszcze kolejny nowy podpis pochwalić - kocham takie kolory!
Beatko - strasznie mi przykro, że Mati miał wypadek...
Basiu - słodziutki Michaś i jeszcze w moje urodziny się urodził.... :)
Biesy - dzięx, gratuluję serdecznie nowej pracy!
Asia - pochwalam szacunek dla danego słowa nawet szubrawcowi  ::) więc głupot tu nie wymyślaj i się nigdzie nie wybieraj bo Cię i tak nie puścim!
Szkrabiku - ciekawam tej konfrontacji... ;D

Dziś zaszczepiłam dziecię. Niestety po ostatnich częstych wizytach po gabinetach - chirurg 3x, pobieranie krwi, rentgen, nabawiła się awersji do medyków :( Ryczała przy osłuchiwaniu, mimo iż pół dnia bawiłyśmy się stetoskopem osłuchując troskliwie całą majową oranżerię :( Ryczała na widok szczepiącej, choć jeszcze nie wiedziała co jej ta miła pani gotuje, a jak już zgotowała - to był największy ryk jaki w ostatnim miesiącu słyszałam :(
Na szczęście wszystko krótkotrwałe i na zgodę za chwilę podały już sobie z panią łapki i wróciłyśmy do domu. Uff z głowy.

Mag fantastyczny fotoreportaż. A Maja po prostu cudna, fotogeniczną masz córę.

Mondzi witaj i pisz co u Was  :)

bo padnę tu zaraz ze śmiechu :o
pisałam uprzednio o "osłuchiwaniu" i mi wywaliło samewiecieco lub zobaczcie same i nie skapnełam się zrazu i pomyślałam że sama taką autocenzurę zastosowałam  ;D ale to się powtarza...
no to w razie czego będziecie wiedzieć co chciałam napisać, nie??? ::) ;D :-[
Evik - no dzięki, dzięki, Hania też fotokorzystna :laugh:

Hej :) Już posprzątałam :p teraz się obijam :D

Mondzi, co słychać? Napiszę tylko tyle, gdyż Twoje pytanie uważam za czysto retoryczne ;)

MagW, ale zadziobiste foty ;D Maj szczęśliwy, buziaki uśmiechnięte, no i cóż za zapłata! :D Konfrontacji również jestem ciekawa i mam nadzieję, że odniesie zamierzony przeze mnie skutek ;D A korekta owszem, na stałe wbudowana, co by nikt tu mięchem nie rzucał :p Też miałam kiedyś taki przypadek ;D

Dobra. To może ogarnę kuchenkę... ;)

Hejka

Frotko dziękuję za foteczki Totulek piękny jak malowany-taki kandydat na zięcia by mi sie podobal  ;D
Agast gratuluję serdecznie!!
MagW super wypoczywałyscie i Majeczka widać zadowolona.Zdjęcia fajowskie
Mondzi siemka.Pisz co u Was

Teraz się pochwalę co u nas.Oliwia jest coraz dłuższa i nadal chuda  :p.Z zębolami nadal kłopot.Widze je gdzies tam ,ale to cholery leniwe niezmiernie.Poza tym  gada coraz więcej mówi : mama, tata, baba, daj, ma (masz), ama ,opa (jak chce by ją wziąć),oko (i pokazuje),lala ,dada,papa,ide(gada gdy mi ucieka) ,dydy(tak mówi na smoczek) więc myślę ,że już całkiem sporo.Poazuje jak robi krówka,kurka ,piesek,kotem.Pokazuje jak robi myju myju.co do chodzenia to jeszcze sporo czasu minie ,ale za łapki już chodzi ale sama niet

Jeszcze odniosę się do afery w ,którą niestety zaostała wmanewrowana.Hmmmm...nie chcialam nic już pisać ,ale to wszytsko jakies chore jest -poprostu!!!!Jeśli ktoś pisze ,ze ja cos niby powiedziałam to chcę wiedzieć kto i to chyba jest normalne!!Jeśli nie chce się powiedzieć kto pierdoli takie głupoty to po co wogóle temat zaczynać ?Poza tym ja piszę z niewieloma osobami z forum na gg  i nie sądzę by one coś takiego powiedziały.A szczególnie w czasie kiedy nie było mnie i Lili ani na gg a ni na forum bo browca zimnego piłyśmy nad morzem!! Więc jak dla mnie kupy się to nie trzyma.
Po prostu dziecinada ,zenada i jak kto woli jeszcze.Racji dużo w poście miała easy i agast
Ja to już chyba za nerwowa na takie akcje jestem!! nie życzę sobie by ktoś wkręcał mnie w jakieś obrzydliwe ,chore afery!!Więcej do tematu  rzekomego przeze mnie obgadywania nie wracam!!.I nie rozumiem Asiu dlaczego chcesz odejść?Dlaczego nie mozesz pisac z nami jak dawniej?? Zakończyć sprawę i tyle ! prześpij się z tym i juz.Zrobisz oczywiście jak uważasz. 
Ja wchodzę na forum by się  zrelaksowac i poczytać co u dzieciaczków ,a nie tłumaczyć z czegoś czego nie zrobiłam!! koniec tematu jak dla mnie

Lila a Ty sie przestań wburwiac bo nie ma czym !!!!!! Jak ktoś chce dupe obrabiac to niech se obrabia i kij mu w oko!!!I gratuluję dzielnego Mikołaja.

Pozdrawiam laseczki wszystkie buźka

Frotko część druga zdjątek równie urocza jak pierwsza!
Dziękuję!

MagW o raju ale zdjątek wkleiłaś!
Są śliczne! Suuper, że wypoczeliście!
Wcale się nie dziwię Mai, że ma uraz do lekarzy.
Szymek też się drze jak zobaczy biały fartuch, u nas to sprawka Pani doktor od rehabilitacji, której wręcz nieznosi.

Junonko wcale Ci się nie dziwię, że chcesz wiedzieć kto rozsiewa o Tobie takie ploty. Też bym chciała wiedzieć na Twoim miejscu!
Mnie nerwy też ponoszą czasem i dzięki takim sytuacjom/aferom odechciewa mi się tu zaglądać.
Wcześniej napisałam, że zaglądam tu po to, żeby poczytać o dzieciach i przygodach młodych mam, a nie tracić nerwy na jakieś dziecinne zagrywki i to powtarzam raz jeszcze.
A teraz włączam ignora bo szkoda słów.
Gratuluję Oliwce takiego rozgadania! Brawo! Dużo już potrafi!
Zdolna dziewczyna!

Czarnulko zajrzałam właśnie na Waszego bloga. Super!

Szkabiku no to faktycznie pewnie to ekspresowa Tymkowa przemiana materii winna takiej ilości kup.
U nas są 2-3 dziennie i to jest norma. Co słychać u Amelki?

Lila gratki dla dzielnego Mikiego!
Popieram Junonkę- nie masz się czym przejmować. Daj na luz.

Idę bo mi głowa pęka.
A przede mną jeszcze godzinna gimnastyka.
Czego to się nie robi dla sylwetki? ;)

reklama
Hej, hoł

Kurka...znowu nie wiem o co chodzi, post wymazany i dupa jasiu ze tak powiem nie napiszę nic bo wtajemniczona nie jestem. Aska wracaj, olej sprawę i tyle. Na Twoim miejscu od razu napisałabym kto takie pierdoły roznosi i sruuu!

Mondzi - cieszę sie, że jednak wróciłaś. Wybaczać nie ma czego bo jak wcześniej napisałam takie małe spiecia czasami na forum są potrzebne a nawet wskazane ;) Lubię Cię, lubie czytać Twoje posty więc fajnie ze jesteś. Pisz co u Was i u Tymka i następnym razem gdy zagrzmią pioruny nie uciekaj bo to tak nie wypada ::)

Dziękuję również za pocieszki. Nadal mi źle ale dam radę. Opuchlizna schodzi, ranki sie goją, Mateusz rozrabia więc chyba jest dobrze

Aaaaaaa i muszę dopisać
Mag - zdjęcia czaderskie a Ty chudzinka jesteś. Kurka czy tylko ja mam problem z dojściem do siebie po ciąży???wrrr nic nie jem a z wagą stoję buuu

Do góry