reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Shirleykowy Łukaszu, życzymy Ci zdrowia, uśmiechu, twardego snu, smacznych posiłków, suchej pieluchy, góry zabawek i wszystkiego co Smocza fantazja zapragniei. Citka Rita z Wojtkiem

Trzeci dzień bez smoczka. Żeby nie zapeszyć, jest nieźle. Nic więcej nie napiszę, zeby nie zapezsyć. Pochwlę się dopiera jak już wszystko będzie cacy.

A moj tata się przypadko wygadał i stąd wiem, ze Wojtek dostanie huśtawkę od dziadków pod choinkę. :)

Pytanie o materacyk. mam materac kokosowo- piankowy (przekładaniec kokos na wierzchu a painka w środku). W miejscu gdzie Wojtek kładzie główkę zrobiło się wgłębienie. przekładałam juz materac na druga stronę ale efekt był tylko chwilowy bo i tam zrobiło się to wgłębienie. Wkurza mnie to okropnie i chyba będzie trzeba kupić nowy materac a to jakieś 70 zł.  :mad:  Czy Wy tez tak macie z materacykami. jaki inny materac polecacie???

Asia - oj Waneska miała dziś kiepski dzień widzę. Z tego co obserwuję u moich dzietatych znajomych to faktycznie wychowanie dzieci jest trudne, trzeba umieć je skutecznie poskromić przy ataku "wścieklizny" i być przy tym opanowanym. Nie łatwa sztuka. W końcu dziecko choć małe, ma takie same emocje jak dorosły i nie potrafi ich jeszcze do końca kontrolować. I to my rodzice musimy je tego nauczyć. Jestem przekonana, ze dajesz sobie świetnie radę. Złe dni się niestety zdarzają, ale pomyśl jak tak przyjdzie do Ciebie i Ci powie, ze Cie kocha, czy to nie jest nagroda za wszystkie trudy wychowania. A poza tym w mądrych ksiązkach piszą, ze to u dziecka wiek buntu, zanim dorosnie będzie ich jeszcze kilka więc trzeba uzbroić się w cierpliwość ;)

Yariva - kurcze jakaś malo spostrzegawcza jestem. Powinam się połapać, ze to Janka we własnej osobie. A ostatnio się o Ciebie pytałam hehe. Buziaki dla Kuby.

Mondzi, pytałaś o mycie zabawek. Ja nie myję ich za każdym razem, jak upadną na podłogę i nic się z Wojtusiem nie dzieje. Nie chcę, żeby był wychowywany w zbyt sterylnej atmosferze, choc przyznam, że na początku miałam takie zapędy. :-[ Za to uważam za konieczne umycie zabawek, kiedy inne dziecko się nimi pobawi i wylądują u niego w buzi.

Rito, jaki przystojny Wojtek w podpisie! :D

I jeszcze pytanie do doświadczonych czerwcówek ;) : czy Wasze dzieciaczki też miały kłopoty z kupka po rozszerzeniu diety o produkty niemleczne? Czy coś im dawałyscie i czy to pomagało? Mój Wojtus troszkę dziś się męczył z kupka po swojej pierwszej marchewie, dostał herbatki koperkowej i po drzemce było kupsko jak sie patrzy. ::) Wiem, że to jest normalne, ale...

A tak Wojtek wyglądał po tej pierwszej konsumpcji:

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO,NAJSMACZNIEJSZEGO ORAZ NAJWESELSZEGO Z OKAZJI PÓŁROCZA DLA  WIKUNI-czarnulki oraz ROBERCIKA asi24

reklama
Wszystkiego najlepszego dla naszych Półroczniaków.

Oj, strasznie tu pusto dzisiaj.

Któraś pytała o mycie zabawek. Ja nie myję jak upadną na podłogę, tylko raz na jakiś czas porządnie piorę (ok. dwa razy w miesiącu). Chyba że ewidentnie są brudne to częściej. W dodatku mamy kota i nic Maciusiowi się nie dzieje.

Do góry