reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Jeste przerażona i wściekła - chyba poszukam jakiegoś rolnika, będę kupować warzywa i będę sama robić Zuzi jedzenie !!!!!:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zobaczcie jeszcze to:

07:13, 02.10.2007 /Dziennik
Fragmenty owadów w preparacie dla noworodków

PREPARAT WYCOFANO Z APTEK

Producent preparatu prowadzi teraz swoje wewnętrzne śledztwo ws. Nutramigenu TVN24

W jednej z partii preparatu dla niemowląt - Nutramigenu - znaleziono liczne zanieczyszczenia. Główny Inspektor Farmaceutyczny o nieprawidłowości poinformował tylko na swojej stronie internetowej - donosi "Dziennik". Lekarze uważają to za skandal.
Nutramigenem karmi się noworodki, które nie mogą pić mleka matki i cierpią na alergię na białko. We wrześniu Narodowy Instytut Leków zbadał jedną z partii gotowego do sprzedaży preparatu. Okazało się, że seria Nutramigenu nr S 701320 nie odpowiadała rygorystycznym normom jakości. Zawierała bowiem "liczne zanieczyszczenia w postaci brunatnych i czarnych cząstek oraz pojedynczych włókien".

- Ta seria została wyprodukowana w naszej fabryce w Holandii. Partia produktu to standardowo kilkadziesiąt tysięcy puszek. Nie wiemy, ile z nich zostało sprzedanych. Z protokołu GIF dowiedzieliśmy się o wykryciu w Nutramigenie zanieczyszczeń, nie wiemy jednak, jakiego były rodzaju i skąd się wzięły - mówi Elżbieta Zawiślak, rzecznik koncernu Mead Johnson Nutritionals Bristol-Myers Squibb Sp. z o.o. z Warszawy.
S 701320 Numer zanieczyszczonej partii preparatu

W zanieczyszczonej partii znaleziono fragmenty owadów i zanieczyszczenia organiczne. Jak poinformował rzecznik resortu zdrowia Paweł Trzciński, GIF zakazał sprzedaży podejrzanej serii Nutramigenu w puszkach po 425 g.

GIF nie wszczął jednak alarmu na szeroką skalę, zamieścił tylko informację o zanieczyszczonym mleku na swojej stronie internetowej. Doc. dr hab. Anna Dobrzańska, konsultant krajowy w dziedzinie pediatrii, szefowa Kliniki Patologii i Intensywnej Terapii Noworodka Centrum Zdrowia Dziecka jest oburzona. - Taka wiadomość powinna dotrzeć natychmiast do wszystkich zainteresowanych: rodziców, lekarzy i aptek. Na moje biurko nie trafiła żadna informacja o wycofaniu z obrotu partii Nutramigenu. Powinniśmy ją dostać, bo przecież podajemy w CZD ten lek dzieciom, a ja jestem konsultantem krajowym - mówi.

Według dziennika, hurtownia farmaceutyczna, która rozprowadza Nutramigen, powiadomiła apteki o partii preparatu, który został wycofany z obrotu. Producent preparatu przeprowadza teraz swoje wewnętrzne śledztwo, które ma wyjaśnić, jak doszło do zanieczyszczenia. Rodzice, którzy podają swoim dzieciom Nutramigen, powinni sprawdzić numer serii na opakowaniu i jeśli jest to seria S 701320, oddać lek do apteki.

reklama
infanrix ma wstrzymane 2 serie, ta to już kolejna:wściekła/y:
nie powiem, co mnie trafia, jak czytam o tym wszystkim
bebilon pepti też wstrzymany (1 seria)
debridat też ma wstrzymaną serię (niestety nie wiem jaką mieliśmy, bo wyrzuciłam dawno opakowanie)

hej dziewczyny:)
dalej nie mam komputera ;(ale stesknilam sie za Wami więc podwędziłam lapka mężowi... było troche cyrku z podłączaniem ale grunt ze moge zerknąć co u was.
Niedługo bede spowrotem tu zagladała - czekam na przesylke z allegro z plyta glowna, bo po kupnie zasilacza okazalo sie ze poszla jeszcze plyta.

osoby ktore czekają na ciuszki prosze o troszke cierpliwosci lub kontakt na pw - bo ciuszki juz gotowe tylko na nieczynnym kompie dane do wysylki zostaly.

teraz ide poczytać co ciekawego pisalysciue jak mnie nie bylo.

reklama
Do góry