reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

możesz podać:tak: mam kilka stronek (niestety angielskojęzyczne, a z moim angielskim trochę kulawo jak na takie opisy) i na oppamama jest dosyć prosto opisane. pisałam też do dziewczyny, która ma tą stronkę i jak coś to ona zawsze służy pomocą:-) ale im więcej porad tym lepiej -zawsze można wybrać którąś opcję (tzn w kwestii chusty);-)

reklama
Dzięki za uwagi Anni, bardzo cenne zresztą - ja nawet nie zwróciłam na to uwagi.
Ale z drugiej strony - czy myślicie, że noszenie dziecka przez godzinę dziennie raz na tydzień może negatywnie wpłynać na bioderka? Boję się o to, ponieważ bioderka Karolini są super, extra cool :-D i nie chcę, żeby to się zmieniło. Już raz przesłam "bioderkowy koszmar" z Adą i dziekuję - nie chcę tego więcej:baffled:

o ile mi wiadomo, można nosić dziecko do 2 godz dziennie, ale też nie za często
tylko to jest tak - producenci swoje, pediatrzy swoje, fizjoterapeuci swoje itd

Monika - nie wiem. No jakos nie moge znalesc tego artykulu. Moze warto zapytac o to lekarza:confused: U mojej tez bioderka super - a poniewaz mam chuste i nam w niej dobrze, nie spieszy mi sie z nosidelkiem choc takowe mam. Wiec, nie wiem kiedy jest juz na tyle bezpiecznie ze nie ma to znaczenia. Hmmm...

no wiem ze mialam taki fajny artykul na ten temat kurcze no , ale moze poszperam na necie i cos znajde.

Kachasku juz sie robi. Dam jej znac ze ci wysle i juz wysylam. Powodzenia!!! koniecznie nam sie pochwal jak skonczysz. I wiesz co instrukcje mam jak wiazac - bede sobie kserowac bo to nie moja - wiec tobie tez moge.

OO no to dobrze ze sie rozumiemy... a w poziome mozna:confused:...nie wiedzialam. Ide popatrzyc na te nosidla z ciekawosci.:sorry2::tak:
Nie no, generalnie nie powinno się nosić z dyndającymi nogami - ale w poziomie łatwiej je podtrzymywać :tak: No i pion jest zły dla kręgosłupa - ale to każdy wie...

Monika powiem szczerze, że nie wiem. Ale myślę, że z umiarem to wiele rzeczy można. Chyba :confused:

Esiu chyba ty się dziwiłaś, że do chirurga potrzebne skierowanie
powiem więcej - najbliższy termin - przyszły poniedziałek:angry: bo to nie wypadek

reklama
jestem w szoku
mój skarb nie chciał, żeby go usypiać jak zwykle na boczku:shocked2: leżał na pleckach, chwycił mnie za palce od ręki, przekręcił się troszkę na boczek ipowolutku spokojnie odpłynął:tak: teraz śpi na pleckach, co mu się w dzień nie zdarza, bo wtedy się budzi
może to "muzyka bobasa" pomogła mu się wyciszyć:confused: jak tak, to ekstra:tak: zobaczymy innym razem

a co do snu - na staraczkach znalazłam ten oto link - biedactwo

Do góry