reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Dziewczyny - nie chce za bardzo zrzedzic, ale...hmm problem z tymi nosidelkami jest taki ze nozki powinny byc zgiete na 90 stopni, zeby bioderka byly cacy:tak:.
No ja dlatego wlasnie mala nosze w chuscie bo tam tak sa. .Zauwazcie ze w nosidach spadaja swobodnie i nie sa podtrzymywane. No nie wiem, bo w sumie jak dzidzia trzyma glowke to teoretycznie nosidla sa oki - ale moze sprawdzce info o te nozki ;-)

widzę, że nam się na głównym nosidełkowo zrobiło ;-)
Monika podoba mi się to:tak: czemu go nie było jak szukałam????

anni ja chyba mimo posiadania nosidełka kupię chustę. tzn flanelę na chustę (bo na chustę mnie nie stać). nie widziałam elastycznej, ale zwykła przecież też może być (w domu mam tylko 3 m flaneli i nie mam pojęcia jak to zaplątać, widziałam instrukcje tylko do 5cio metrowej)
a co do nóżek to nie miałam pojęcia, dzięki za info

jeszcze to mi się podoba - można nosić dziecko na leżąco i na siedząco. Co o tym sądzicie?
Nosidełko "BIG" - 2 w 1 - by 4baby (248603245) - Aukcje internetowe Allegro
Myślę, że nie jest dobre. Bo przy pozycji leżącej cały ciężar dziecka idzie na jedno ramię - będzie Cię strasznie bolało. W moim rozkłada się na obydwa, a i tak po godzinie już mi prawie odpadły... Jednak te słodkie kilogramy są cholernie ciężkie - zwłaszcza z upływem czasu ;-)

Anni nie zrozumiałam tego o 90' :zawstydzona/y:
W pozycji leżącej moje nosidło podtrzymuje uda dość dobrze, ale nie wiem czy o tym piszesz...

Oki Esiu - jak dzidzia "siedzi" w nosidelku to jej nozki tak "dyndaja" tzn. nie sa przez nic podtrzymywane... w chuscie tak jest to rozwiazane ze dzidzia niby siedzi...ma nozki zgiete w kolanach 90 stopni - hmmm gdzies mam ten artykul na necie i tam sa rysunki hmm kurcze ide poszukac to wam wyjasnie lepiej.

Esiu co do tej opcji to chyba niestety masz rację
właśnie analizuję to nosidełko i patrzę na fotkę - w opcji "leżącej" obawiam się, że nie tylko jedno ramię będzie obciążone, ale też może być niewygodnie właśnie przez to, że oba "ramiączka" są przekładane przez ramię, co za tym idzie - nosidełko jest "krzywo" i może się wpijać

Kachasku moja kolezanka uszyla sama chuste i super jej to wyszlo - ja mialam ja zanim swojej nie kupilam . Jak chcesz to na priva dam ci do niej dane moze da ci jakies wskazowki jak uszyc?:-)

reklama
No właśnie - poza tym, nie mam pojęcia, dzięki czemu ono się nie przesuwa do dołu :confused: Na chłopski rozum, żeby je utrzymać z główką nieco do góry, to trzeba podtrzymywać rękami. Czyli zaprzeczenie idei nosidła.

Anni chyba wiem o czym piszesz - i faktycznie, też czytałam że u małych dzieci to może być problem. Dlatego nie powinno się nosić w pionie...

Do góry