reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ja dlugi rekaw i spioszki zakladam malutkiej ale czapusie nie bo polozna zabronila!!!
Temperatura pokojowa jak u Ciebie Kachasku...
W szpitalu polozne nie pozwolily dlugiego rekawka,tylko krotki,tepily mnie srasznie,a ja jak tylko wyszy to sweterek cieniutki malej zakladalam he he :))) bo takie sine lapki miala...

Na razie krotki rekaw niet , bo u nas ziuziu na dworze,wieje i pada,nawet na spacerek nie mozemy isc, a szkoda,mamy tyle ladnych sukienek,zanim sie rozpogodzi to mi Amelka z nich wyrosnie...

reklama
Ja zakładam Zuzi teraz jak jest chłodniej długi rękawek i śpiszki albo pajacyk, ale jak były upały to była ubierana w krótki rękawek i spodeneczki ew. w sukieneczkę i oczywiście skarpeteczki.

Sprawdzam czy jej zimno czy nie dotykając karku - tak kazał mi neonatolog - mówił, że jak kark jest ciepły to niezależnie od tego czy rączki są zimne czy nie - dzieciątku jest ciepło.

Czapeczkę ubieramy na spacerek i zawsze po kąpieli - ale wtedy tylko na ok.15- 20 min.

Ja podobnie jak Luka.

Jak jest zimniej i w nocy ubieram pajacyk. W dzień jak ciepło - body plus skarpetki. Jak bardzo ciepło to body z krótkim rękawkiem. Czapusia tylko na spacerek i zaraz po kąpieli. U nas też położna zabroniła dziecko w czapeczce trzymać.

No i sprawdzam temperature tak samo - na pleckach. Jakby tam było wilgotno to wiadomo że właśnie przegrzaliśmy dziecko. Na szczęście malusia ma zawsze karczek ciepły i suchy - znaczy jest w sam raz :-)

A ja mam dzisiaj dołka. Byliśmy z Maksiem pierwszy raz na ważeniu i okazało się, że przez dwa tygodnie mały nic nie przybrał, a ładnie je, ja mam pokarm, więc położna sama nie wiedziała co z tym zrobić. Kazała przyjść na ważenie w środę i zobaczymy czy jest postęp.

jolu a ważony był na tej samej wadze co wczesniej? jak nie, to nie martw sie na zapas... u nas wyszło 60g przez tydzień, ale może być rozbieżność we wskazaniach wag

Hejka Dziewczyny na poczatku
OGROMNIASTE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH
nie zagladalam do Was bardzo dlugo.
Jak sie macie?Jak dzieciaczki i samopoczucia?
Widze ze juz wszystkie macie swoje pocieszki blisko Siebie;-) ale Wam zazdroszcze
..Mi zostalo pare dni ale nie wiem czy nie przenosze Mojej Corci.
Chcialabym bardzo zobaczyc Zdjecia Maluszkow macie gdzies??
Widze niektore w suwaczkach, a macie oddzielny watek?
Pozdrawiam bardzo goraco i zycze wspanialych niezapomnianych chwil:tak:
Pa
ps. Pamietam ze jak ostatnim razem zagladalam do Was to bylyscie na tym etapie co teraz Ja . ...kilka dni lub godzin do Wielkiego Spotkania.

Kachasek u nas w mieszkaniu jest koło 22-23' więc staram się trzymać zasady Efilo - ważny jest ciepły karczek. Dzisiaj np. wystarczyło body z krótkimi rękawkami i skarpetki. Na noc założyłam mu jeszcze pajacyka, bo on lubi być cieplej ubrany do spania. No i śpi w beciku ale luźno zawiniętym - żeby powietrze docierało.
Oczywiście czapeczka tylko po kąpieli i myciu główki, żeby włoski dobrze wyschły. Chociaż czasem kwęka bez niej i do spania też na chwilę zakładam.

reklama
dzięki za odpowiedzi odnośnie ubranek. ja zakładam body z długim rękawkiem +śpiochy albo samego pajacyka (też z długim), ale właśnie zastanawiałam się nad krótkim rękawkiem. czapeczkę zakładam tylko na spacery i też się zastanawiam, czy jak jest ciepło i nie ma wiatru to jest potrzebna. w nocy nie ubieram małego cieplej, bo w tym, co napisałam jest mu dość ciepło

Do góry