reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Fantazja - slicznowsci jest ta mala. naprawde!!! witamy spowrotem....:-):-):-)

Dziewczyny mam pytanie...jakich lekow przeciwbolowych mozna uzywac przy karmieniu?? - mi od dwoch dni lep odpada...horror

jesli chodzi o rodzinke itp., to jakas nietowarzyska sie zrobilam ostatnio. ale po tych na pol wyspanyc nocach... nie za bardzo mi sie chce wesolo sieziec przy kawce i gawozyc...no .. nie zawsze. ;-)jak na razie

reklama
No niestety dziewczynki, z tymi gośćmi to tak jest właśnie. Ale Wy to i tak macie dobrze, bo jesteście u siebie i jak już macie dość, to możecie dać "subtelnie" do zrozumienia że poszła won!!! A ja co mogę??? Goście do Małej się nie narzucają, bo najczęściej niestety przyjeżdza mój szwagier i siostrzenica Męża z synkiem. Kiedyś chyba ich zapytam czy domu własnego nie mają, bo są u nas conajmniej co drugi dzień (na mijankę, więc prawie codziennie mam gości w domu).:wściekła/y: No a ponieważ zawsze prawie siedzą u Teściowej w pokoju to mogą powiedzieć że do niej przyjechali. A ja niestety nie mieszkam u siebie i nie mogę ich wyprosić. Uwierzcie mi, że często baaaardzo bym chciała, bo niestety nie respektują tego, że w tym mieszkaniu są małe dzieci i kopcą papierochy. Na razie nie ingeruję jakoś gwałtownie, bo jest ciepło i po prostu cały czas jest balkon otwarty, a jak się nie da wytrzymać, to zamykam drzwi do naszego pokoju i gó... mnie obchodzi co oni o tym pomyślą. Ale jak zacznie się jesień i balkon będzie zamknięty, to niestety zrobię się chamska i pogonię towarzystwo. Poza tym, siostrzenica Męża jest tak bezczelna, że ona siedzi u Teściowej, ale jej mały lata wszędzie i najczęściej jest u nas - tam gdzie zabawki, i na mnie spada opieka nad nim. Wpada, robi totalny bałagan, wszystko przewraca do góry nogami, drze się, biega itd. Szlag mnie trafia i też już zaczęłam być niegrzeczna i po prostu wołam jego mamusię i każę jej zająć się dzieckiem. Kiedyś wyobraźcie sobie przyjechała (jak były upały) - a ja akurat wychodziłam na spacer z Madzią. Już prawie wyjeźdzam z domu, i słyszę że ona chyba zamknęła balkon. Pytam ją czy zamykała a ona na to że tak, bo Kuba lubi wychodzić. Wkurzyła mnie totalnie, i kazałam jej balkon otworzyć bo jest upał, a ja potem nie zamierzam się dusić w mieszkaniu, a ona jest od tego żeby dziecka pilnować. Mówię Wam, jak słyszę dzwonek do drzwi, to mi się nóż w kieszeni otwiera.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

Anni, zapomniałam dodać - Apap też możesz. Mnie tak łeb pękał jakiś tydzień po porodzie, myślałam że się wykończę. I oczywiście jak zwykle stwierdziłam że przejdzie bez proszka (nawet nie kupiłam sobie nic, a nie miałam ani pół proszka w domu). Potem w nocy myślałam że zwariuję z bólu i w rezultacie zerwałam Staruszka o 6.00 i kazałam lecieć po Apap do kiosku. Potem położna mi powiedziała że Apap można.

Dziewczyny, otwieracie te zdjęcia Fantazji? Mnie się nie otwierają.:-(

dzagud-tamte sie nie otwieraja bo przez pomylke wykasowalam:zawstydzona/y: ale zamiescilam nowe w watku glownym na staramy sie;-)

Fantazjo Michasia słodka dziewczynka -warto było czekać na takie cudo nie?! Opisuj gdzie rodziliście i jak poród.

Dzagud - współczuję ci z całego serca mieszkania z teściową i wizyt kuzynów, bo ja po dwóch dniach pobytu teściów wymiękam. Mój mały okruszek niestety też wymięka i spać nie może biedactwo. Jeszcze tylko zjedzą obiad, wypiją kawę i pojadą sobie, ale... jutro przyjeżdża moja siostra i mama, no ale z nimi nie będę się cackać gdyby mi chciały nad dzieckiem ciągle tiurlać.

Z leków przeciwbólowych można też brać pyralgin - w szpitalu ginka zezwoliła mi wziąć na ból od szwów. A na stronie w alfabetycznym spisie leków Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi� - Leki
są omówione wszystkie niemal leki i info czy można brać przy karmieniu piersią czy nie.

Dzagud Ty masz istny horror w chałupie! :szok: Podziwiam wytrzymałość - wiem że nie masz wyjścia - ale tym bardziej podziwiam...

Mi wczoraj teściowa podpadła - przyszła do Małego. A że wczoraj kwękał, to go zaraz na ręce i lata po mieszkaniu. No i ok - nic przeciwko nie mam. Ale raptem słyszę jak ta gada do Piotrusia "co, źle cię tu traktują, źle...". Myślałam że rozniosę :wściekła/y: Jak można takie rzeczy dziecku opowiadać - teraz jeszcze nie kuma, ale złe nawyki zostają :wściekła/y: Wiadomo - rodzice źle a babcia najlepsza! :wściekła/y:

dziewczyny co mam robiić? mały prawie cały czas płacze jak jest w łóżeczku, próbowałam z wózkiem i to samo... nie mogę go trzymać na rękach cały dzien:no:

reklama
Witam !!!!
Mam pytanko czy któras bedzie szczepic malenstwo szczepionka skojarzona bo moja lek chwali sobie piec w jednym a słyszałam ze sa i 6 w1

Do góry