reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Gosiu trzymam kciuki, żeby małej nic nie było
zauważyłam, że Michał nie lubi jak się nie zwraca na niego uwagi, albo nikogo nie ma w pokoju... wielkość łóżeczka chyba też ma jakieś znaczenie, bo na przewijaku mógłby sobie leżeć ile wlezie (o ile się nie majstruje przy pieluszce). w wózku też jest lepiej (zwłaszcza na spacerze, ale dzisiaj zostawiłam go po spacerze w pokoju w wózku i spał jak zabity)
Mam nadzieję, że w nocy misiek będzie spał, bo mniej więcej od godz 8 do 17tej spał w sumie może ze 2 godz. później od 19tej do 21 z małą przerwą w trakcie na pieluchę i jedzenie (w międzyczasie w dzień przysypiał, ale tylko na chwilkę). czy wasze maluchy też tak mało śpią?

reklama
wytargałam właśnie płytkę "Klassik-Hits für Kids" - Mozart, Bach, Schumann (mama kiedyś kupiła i tak leżała) może maluszek będzie spokojniejszy. póki co śpi:tak: jak się obudzi to mu włączę i zobaczymy jak zadziała;-)

Ja również gratuluję wszystkim mamusiom którym jeszcze nie gratulowałam.

Kachasek moja mała śpi w łóżeczku bardzo chętnie, chyba że w nocy za długo marudzi to z wygody zostawiam ją w łóżku obok mnie. Szczerze mówiąc najchetniej spałabym z nią cały czas ale nie chce jej do tego przyzwyczajać bo wiem że jak podrośnie może być problem.
Dziewczyny odkąd mam moje szczęście obok nie włączam telewizora, na necie też mało kiedy siedzę po prostu szkoda mi tego czasu, wole poświęcić go skarbowi. Aż trudno uwierzyć jak taka mała istotka zmieniła moje życie, teraz naprawdę jestem szczęśliwa bo mam dla kogo żyć. Dziś wyjechał mąż przyjedzie dopiero za miesiąc, na pewno mala sporo się zmieni przez ten czas.
Acha jeszcze pytanie do was kiedy mniej więcej u dzieci kolor oczu sie unormuje, tzn. w którym dniu lub tygodniu źycia?

My śpimy z Piotrusiem.
Z kilku powodów. Pierwszy to wygoda - gdybym musiała do niego wstawać za każdym razem gdy zakwęka, to bym wcale nie spała. A tak, przytulę go, pogłaszczę i pomaga, śpi dalej. No a drugi powód jest bardziej nietypowy - nie mamy jeszcze drzwi wewnętrznych (zabawnie się bez nich żyje ;-)), mamy za to dwa koty. A koty uwielbiają włazić w różne miejsca - do łóżeczka także. I nie wygramy z tym inaczej niż zamykając drzwi. A na wspólne spanie 2 kotek z noworodkiem nie jestem jeszcze gotowa ;-)

Zosia grzecznie śpi w łóżeczku. Odpukać...
Ale często na rękach zasypia - głównie dlatego że po jedzonku trzymamy ją do odbicia.

Dobrze wiedziec...choc nie jestem pewna czy jeszcze nawet pozniej sie dzieciom oczka nie zmieniaja - a mowie tak ze swojego przykladu... Mialam niebieskie oczy i nawet nie wiem kiedy (chyba gdzies w zerowce) zrobily mi sie ewidentnie zielone.
chyba ze ja jakas opozniona jestem ;-)
hehehe

Mala w nocy ładnie spała choc nie mogła zasnac kaszlneła chyba pare razy i kichneła kataru nie ma, goraczki tez ładnie pije ale zaraz idziemy do lekarza i zobaczymy co i jak

reklama
mam pytanie z innej beczki - jak ubieracie maluszki (długi czy krótki rękaw)?w domu mam cały czas ok 22st i mały ma długi rękawek i śpiochy. położna mówiła, że nawet jak jest ciepło, to powinien mieć długi rękaw i nogawki (+czapka + skarpetki). kiedy można założyć krótki rękawek? (wiem, że nie jak jest zimno) jedna dziewczyna pytała lekarki to powiedziała jej (a były wtedy upały), że już może, mi pielęgniarka powiedziała, żeby nie przegrzewać dziecka, a ona swojemu maleństwu nawet czapki nie zakładała (a też urodziła latem) - ile osób tyle opinii:confused:

Do góry