reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Przepraszam ze i tu się wypowiem na waszym wątku.
Dziewczyny uczcie swoje pociechy spać w własnym łóżeczku czy kołysce
najgorsza rzecz jest nauczyć dziecko spać ze sobą później to tylko na tym cierpi mąż/partner.Niech dziecko samo zasypia w łóżeczku bez cycusia czy smoczka.niech wie gdzie jest jej/jego łóżeczko.
Bo jak nauczycie dziecko aby zasypiało koło was to później będzie wam trudno nauczyć samodzielnego zasypiania.

reklama
Czesc kochane mamuski! Ja juz w domciu...napisze jak tylko odespie ... mala super,je i spi...ma wzmozony odruch ssania...alllllaaaaa!!!ssie wszystko,wszystkich,jak popadnie hheheheheh...

Pozdrawiam,niebawemsieodezwe!

Olla, witaj! Odpocznij i odezwij się.

Dziewczyny, ja już mam 3 smoki - dwa silikonowe (prosty i profilowany) a wczoraj kupiłam profilowany lateksowy. Na razie z tego co widzę ten lateks Magdzie najbardziej podpasował. Ale to nie znaczy że daję smoka i luz blus - possie ze 2 minuty i fruuu. No nic, ale wciąż próbuję, bo ona też już zaczyna traktować cyc za smoka. A ja to przeszłam z Weroniką i nie chcę drugi raz.

Rybcia ja właśnie nie chcę, żeby mąż ucierpiał z powodu grymasów maluszka:no:
Olla witaj!

widzę, że nie ja jedna próbuję smoka. tyle, że mam wyrzuty sumienia, że daję go małemu. ale z kolei nie dam rady żyć z dzieckiem przy cycku prawie całą dobę:no: sama nie wiem, co jest lepsze:-(

Wszystkim tatusiom życzę samych sukcesów wychowawczych
Olla witaj :-)

Ja mojemu Maksiowi daję smoczka i nie mam żadnych wyrzutów sumienia, w końcu i on spokojniejszy i ja :tak: oczywiście dostaje go tylko w syuacjach awaryjnych ;-)

reklama
Kochasek mysle ze smoczek jest lepszy ...A to z tego wzgledu ze szybciej dziecko od niego oduczyc...Smoka mozna schowac,wyrzucic itd.a kciuka nie odetniesz...:no::-DNiektore dzieci ssace palucha potrafia to robic nawet do czasu szkoly podstawowej:szok:

My od poczatku uzywamy smoczka Nuka...Kilka dziewczyn chcac "dopomoc" sobie smoczkiem u nas na czerwcowkach wlasnie kupilo Nuka i bylo oki...Bo innych smokow dzieci nie chcialy...
A Wy jakie uzywacie?

Do góry