reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Witam !!!
Co za pogoda byle nie lało bo mam zamiar do molocha sie wybrac na zakupki
Co tam u Siwuchy i Fantazji???

A moja Livcia ostatni dzien jest noworodkiem,rosnoe jak na drożdzach jest rozkoszna a ciemna jak tatus-jaka szkoda ze nie moze na nia popatrzec:-(

dziewczyny, podejrzewam że ten temat juz się przewinął, ale nie jestem w stanie przesledzić wszystkich wątków w poszukiwaniu, więc... jak jest u was ze smoczkiem? dajecie maluszkom smoczek czy nie? jeśli tak to jaki? mój brzdąc najchętniej wisiałby mi na piersi 24h, a jak tylko go odkładam do łóżeczka to jest krzyk:-( sama nie wiem, czy smoczek jest odpowiednim rozwiązaniem, podpowiedzcie coś...

Kochasek moja mala prawie nie urzywa smoczka bo nawet nie wie jak:szok::tak::-D. Tylko czasem w nocy po karmieniu jak jeszcze "smeci" to wtedy jej go podam i chwilke musze przytrzymac bo inaczej jej wypada. Ona jeszcze tak nie umie ssac. Za to piersi ssa pieknie. W dzien smoczka nie daje bo nie mam takiej potrzeby. Jednak w szpitalu mi jeszcze lekarka mowila ze jak dziecko za dlugo siedzi przy piersi i juz na koncu nie pije tylko udaje ze tak powiem to znaczy ze traktuje cyca jak smoka i trzeba oduczac tego. Zatem ja na twoim miejscu jak maly jest juz objedzony to odlozyla bym go do lozeczka czy gdzie tam go kladziesz i sprobowala dac smoka. Jak juz pisalam czasem dziecko musi sie nauczyc bo na poczatku nie umie go ssac ale jak zalapie to moze to ci ulatwi zycie.

monia to dobrze, że nie wie jak. Misiek też nie wiedział;-) za to doskonale wiedział, jak otwierać buźkę do strzykawki:dry: najgorsze jest właśnie to, że on nie bardzo chce sam spać. czasem zdarza się, że karmię go na leżąco i przysnę:zawstydzona/y: i jak się obudzę to on sobie śpi smacznie i koło mnie mógłby pewnie spać ile wlezie, ale jak tylko ląduje u siebie, zaczyna się bunt:sad: może się nauczy egzystencji bez smoka i spać w łóżeczku, nie bardzo chcę go uczyć "innego" ssania

Kochasek doskonale cie rozumiem dlatego wlasnie staram sie nie dokarmiac malej z butelki bo boje sie ze jak pozan butelke to cyca nie bedzie juz chciala. A ty odkladasz malego do lozeczka na noc? Bo moja mala jeszcze w swoim lozeczku nie byla hihi. Mam ten koszyk gdzie spi w ciazgu dnia bo wszedzie go mozna przeniesc a w nocy spi ze mna w lozku a maz w pokoju obok:szok::-D.

i obawiam się, że u nas będzie podobnie, ze mały będzie spał ze mną w drugim pokoju. na kosz patrzyłam, ale szkoda mi było kasy. odkładam maluszka do łóżeczka, teraz od ponad godziny śpi w nim (przedtem tez spał w łóżeczku), ale zobaczymy, co będzie w nocy...

reklama
Moja mała tez nie umie ssac kora i obawiwm sie ze jak jej brat zrobi go sobie z mojego cycka a wtedy przerabanka bo wisi malec na mamie w nocy i w dzien,a i butelki nie chce zabardzo

Do góry