reklama
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Dorotko witaj i wklejaj zdjatka
juz jedno jest
kachasek
matka-wariatka :)
dziewczyny, podejrzewam że ten temat juz się przewinął, ale nie jestem w stanie przesledzić wszystkich wątków w poszukiwaniu, więc... jak jest u was ze smoczkiem? dajecie maluszkom smoczek czy nie? jeśli tak to jaki? mój brzdąc najchętniej wisiałby mi na piersi 24h, a jak tylko go odkładam do łóżeczka to jest krzyk:-( sama nie wiem, czy smoczek jest odpowiednim rozwiązaniem, podpowiedzcie coś...
Kochasek moja mala prawie nie urzywa smoczka bo nawet nie wie jak. Tylko czasem w nocy po karmieniu jak jeszcze "smeci" to wtedy jej go podam i chwilke musze przytrzymac bo inaczej jej wypada. Ona jeszcze tak nie umie ssac. Za to piersi ssa pieknie. W dzien smoczka nie daje bo nie mam takiej potrzeby. Jednak w szpitalu mi jeszcze lekarka mowila ze jak dziecko za dlugo siedzi przy piersi i juz na koncu nie pije tylko udaje ze tak powiem to znaczy ze traktuje cyca jak smoka i trzeba oduczac tego. Zatem ja na twoim miejscu jak maly jest juz objedzony to odlozyla bym go do lozeczka czy gdzie tam go kladziesz i sprobowala dac smoka. Jak juz pisalam czasem dziecko musi sie nauczyc bo na poczatku nie umie go ssac ale jak zalapie to moze to ci ulatwi zycie.
kachasek
monia to dobrze, że nie wie jak. Misiek też nie wiedział;-) za to doskonale wiedział, jak otwierać buźkę do strzykawki najgorsze jest właśnie to, że on nie bardzo chce sam spać. czasem zdarza się, że karmię go na leżąco i przysnę i jak się obudzę to on sobie śpi smacznie i koło mnie mógłby pewnie spać ile wlezie, ale jak tylko ląduje u siebie, zaczyna się bunt może się nauczy egzystencji bez smoka i spać w łóżeczku, nie bardzo chcę go uczyć "innego" ssania
Kochasek doskonale cie rozumiem dlatego wlasnie staram sie nie dokarmiac malej z butelki bo boje sie ze jak pozan butelke to cyca nie bedzie juz chciala. A ty odkladasz malego do lozeczka na noc? Bo moja mala jeszcze w swoim lozeczku nie byla hihi. Mam ten koszyk gdzie spi w ciazgu dnia bo wszedzie go mozna przeniesc a w nocy spi ze mna w lozku a maz w pokoju obok.
kachasek
i obawiam się, że u nas będzie podobnie, ze mały będzie spał ze mną w drugim pokoju. na kosz patrzyłam, ale szkoda mi było kasy. odkładam maluszka do łóżeczka, teraz od ponad godziny śpi w nim (przedtem tez spał w łóżeczku), ale zobaczymy, co będzie w nocy...
reklama