reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

hej!!!
Izka szerokiej drogi :-)

Niuni podziwiam, ja tak po nocach bym nie mogła :confused:

Gingeros fajnie masz, że ci chłopaki koło zmienią :tak:

A my dziś na ważenie idziemy, bo jak byliśmy u kardiologa, to mały przyrost masy wyszedł, więc dziś idziemy na "naszą" wagę ;-) i jeszcze jedną sprawę mam zamiar załatwic :tak: zapisujemy Maksa do przedszkola :szok::-) przedwczoraj w gazecie wyczytałam, ze zapisy trawją już od 15 lutego :szok: i tylko do 20 marca :szok: więc czasu mało zostało :sorry2:

reklama
Jolka, to powodzenia na wadze.:tak:
Ale wiesz, to dziwne z tym przedszkolem, to jakieś prywatne jest?:dry:Kurka, a może tylko w Warszawie zaszaleli z tym internetowym zapisem????:szok:
Bo z tego co ja wiem - i z internetu, i z rozmowy z Panią Dyrektor z naszego przedszkola, którą wczoraj spotkałam, to zapisy zaczynają się 23 marca po południu. Od tego dnia można się zalogować do systemu i tam wypełnić formularz. Bzdurą jest to niestety, że i tak wydrukowany trzeba osobiście zanieść do przedszkola, zamiast po prostu wysłać mailowo.:baffled:
No ale życzę Ci żeby Maksa przyjęli.:tak:Miałabyś trochę luzu...;-)

Dzagud przedszkole samorządowe ;-) jedyne w naszej gminie :-D
Papiery oddałam i raczej (odpukac;-)) nie powinno byc problemu z przyjęciem, bo u nas większośc dzieci chodzi tylko na 5h, a pierwszeństwo mają te na 9h :tak: no i te, których oboje rodzice pracują.
Luzu to za bardzo miec nie będę, bo czeka mnie powrót do pracy :confused:

Waży niecałe 5kg :sorry2: ale przez ostatnie cztery tygodnie nawet 300g nie przybrał :confused:

A Maksio ostatnio trochę się wyciągnął w górę i już aż tak baaardzo grubo nie wygląda :-p:-D

Hej!
Ja tylko na chwilkę bo zasiałam trochę zamętu i chciałabym dopowiedzieć co sie dzieje.
Więc wczoraj byłysmy z rana u pediatry, ostre zapalenie krtani. Syropki i nic więcej nam nie przepisała. Dziś znów czekamy na wizyte domową, bo chyba po tych syropkach Zu boli brzuch, no zwija mi sie okropnie, płacze z bólu, do tego gorączka nie spada poniżej 38. Zaczął się kaszel, chyba taki oskrzelowy. Mnie tez dopadło, mówić nie mogę, goraczka, z nosa się leje.
Dziękuję Wam bardzo że o nas pamiętacie...
Ja ciagle jestem z Wami ale z pisaniem się wkręcić nie mogę.
Buziaki dla Wszystkich i miłego zimowego:wściekła/y: weekendu.

anielap współłcuję chróbska i spieszę z radą, Eryk na krtań 4 miechy chorował!!! żadnych syropow na to nie brał! a najskuteczniejsze były inhalacje: ampułka pulmikortu+10 kropli berodualu dopełnione solą fizjologiczną, po zażegbaniu stanu ostrego, odstawialiśmy berodual. Eryk miał już nawrotowe non stop te sprawy krtaniowe i ja sie zaczełam silnmiejszych sterydó domagac zeby swinstwo raz na zawsze przegnać, a zamiast tego pediatra nas w ten zimny kwiecień nad morze wysłała. W deszczu i zawierusze pchaliśmy ten wózek po plaży ale opłaciło się! Eryk na zapalenie krtani już nie zachorował ani razu a w ogóle na pierwszą chorobę po tym wyjeździe mogę się poskarżyć po około 1,5 roku- od przedszkola :p
Tami przy cycu od wczoraj- straszny szok dla niej te szczepienia wczorajsze, i wreszcie zabraliśmy eryka na meningo i zaszczepiony mały zarazek został wywieziony do babci a Kot odsypia:) Tami waży 4190, zaparcia ma od niedoczynnosci... euthyrox juz podajemy plus trilac na te zaparcia,a wczoraj dostała czopek glicerynowy i się cudnie sfajdała!!! i przespała noc bez marudzenia- papu i lulu :D moja pediatra zawłała jeszcze taką satarą emerytowaną pediatre zeby te oczka Tami obejrzeć- obie zgodnie stwierdziły że nie ma sie czym martwic, raczej tego nie ma, ale niech juz zrobię to usg dla pewnosci (dzagudku 19 marca mamy usg) póki ciemiączko duże- generalnie Tamarka wzbudziła same słowa zachwytu :) baaardzo sie uspokoiłam.

jolu to teraz czeka cie "tuczenie Albercika:p - co dwie godziny do obu cycków i szybko nabierze wagi :) buziaki dla tych twoich łobuziaków.

Ja mam masakrę ze swoim tsh- mi wychodzi galopującą nadczynność- mam 0,008 tsh hehehe,.nic dziwnego ze Kot mówi że mam morderstwo w oczach- konsultacja w środę:)
niezły post- pisany jedna reką wiec chwile mi zajelo :p

hejka

Jolka powodzenia w przedszkolu i niech Albercik szybko przybiera,a swoja droga to troszke malo wazy

Anielap zdrowka dla Zu,moja julka tez chora,malz ja przywiozl,gardlo brzydkie,w oskrzelach swiszczey,w brzuchu rewolucja,dostala leki i sie kurujemy

Sorga powodzenia na badaniach

reklama
Do góry