reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No może i to dobry pomysł, ale zrobię tak jak Pani mówiła - w końcu mają doświadczenie. Zresztą Babcia nie dałaby rady tak w te i z powrotem latać - do żłobka jest kawałek drogi.:cool: A tak, jak Magda wyczeka na to spanie, to może jeszcze bardziej będzie chciała....;-)

reklama
Dzagud no mam nadzieję, że tendencja będzie trwała :tak:

Piotrek odebrany i już leży w łóżeczku. Pani bardzo go chwaliła, że chętnie i pięknie śpiewa :-) Bardzo szybko łąpie nowe piosenki i komenderuje, że mają śpiewać wszyscy razem - np. na spacerze :-) KaOwiec mi rośnie :-D
Małgosia padła w aucie już w drodze po Piotrka :confused2: W drodze powrotnej budziłam, i od razu po przyjściu poszła spać. To mam 35-45 minut na cokolwiek będę chciała :confused2: Aż się zdecydować nie mogę, w co ręce włożyć, więc pewnie zostanę przed kompem...

Oluś bardzo mi przykro - trzymaj się Kochana...

Ostatnia edycja:
Oluś przytulaski

Ja już czekam aż dzieciaki spać pójdą, bo zmęczona jestem :confused2: ostatnie szlify z przenoszeniem Jacka do góry trwają ;-)

Dziewczynki, a ja mam wieści....:-D
Dziś napisałam na GG do Sorgi, czemu się tak długo nie odzywa. Okazuje się że i Ona i Ziom byli chorzy. Sorga już drugi antybiotyk dostała a w ciągu miesiąca 3 razy na pogotowiu była - jakieś uszy, anginy i inne przyjemności się plączą. Ale powiedziała mi że dziś ma USG, więc prosiłam aby dała znać zaraz po co i jak. I niedawno dostałam SMS o treści następującej:
"Matko! Będzie na 200% córa! Jejujeju i co teraz? Nawet na imię nie mamy pomysłu. Zdrowa jak byk, jak to baba-twardzielka":-D:-D:-D
Ale się uśmiałam!!!:-D Biedna Sorga, Ona tak strasznie chciała "cokolwiek, byle był zdrowy chłopak" a tu niespodziewanka.:-D Ale wiem, że jak się mała łobuzica urodzi, to Sorga zakocha się jak nie wiem co, czego z całego serducha życzę!:tak:

My dziś byłyśmy u fryzurki i Madzia ma obciachane włosiaki. Super, bo nareszcie nie lecą na buzię.:tak:Jak porobię zdjęcia to wstawię na zamknięty. A najlepsze było jak wróciłyśmy, Madzia poszła do Babci i pyta "ładnie wyglądam?":-D
Ale wiecie co, Magda mnie powala tekstami i powoli zaczynam widzieć wpływ żłobka...:eek:
Tekst nr 1, jak coś o coś Ją proszę lub coś od Niej chcę: "mama, nie śucham cię" lub "nie chcie cie śuchać".:wściekła/y:I zaraz pyta czy będę płakać.:cool:
Tekst nr 2 - załamka normalnie - przewijam Magdę a Ona ze smutkiem w głosie "jeśtem taka gupia":eek::eek::eek::eek: Skąd Ona to wzięła na rany????:eek::eek::eek:
I tekst nr 3 - "to moje, nie ruszaj":szok: - no to to już żłobek na 100%!

Kurcze coś mnie skurcze łapią :confused2: pewnie powoli macica się szykuje :sorry: wogóle jakaś taka wyżemnięta jestem

Fajnie, że Sorga będzie miała córeczkę :-) teraz zaczynam żałować, że ja nie zapytałam kto tam w brzuchu siedzi :-p

Dzagud już widzę Madzię z tymi tekstami :-D:-D

Z Maksem muszę się do fryzjera wybrać, bo nie dość, że z natury ma dużą głowę, to jeszcze te odstające włosy sprawiają, że wygląda komicznie ;-)

Olla-przykro mi bardzo, trzymaj sie kochana.
Dzagud-teskty Madzi rozwalaja...Alusia tez czasem jak cos palnie to szok, dzis rano gadalam na skype z mama a ta sie wtraca: "Ala chudi, mama chudi, baba chudi a dziadzia gluuuuuubi". Normalnie zalamka. dzieci sa takie szczere...ale skad sie Madzi wzielo "jestem taka gupia...???"
Sorga-GRATULACJE. coreczki sa przeslodkie!
Jolka-ja tez nie wiem ja sie moglas nie spytac o plec :-) Ja bym po prostu nie wytrzymala, taka wscibska jestem.

padam, zamknelam gielde na 3 kwartal :-) zrobilam zdjecia ciuszkom-trwalo to kilka godzin normalnie wymiekam, chcialam zdazyc w swietle dziennym ale sie nie udalo i musialam przy wieczornym swietle. Alusia w miedzy czasie wymalowala kanape, podloge i sciane w salonie, nie wiem kiedy, P sie wsciekl jak wrocil z roboty. Najgorsze jest to ze ona robi taka smutna minke i mowi "psiepasiam mami" i zaczyna plakac, normalnie serce mi peka, bo wiem ze nie chciala zle tylko glupiutkie to to jeszcze. Wlasciwie to moja wina bo jej nie dopilnowalam...

jak będziesz wiedziała co i jak z usg Sorgi to daj znać:tak:

:eek::eek::eek: Chiba nie rozumim:-D przecież przepisałam sms od Sorgi - nie doczytałaś????:-D

Izka, Magda też mówi "psieplasiam, nieciałam" i też mnie rozwala tym dokumentnie. Ale jeszcze nie przyszło Jej do głowy malować ścian czy kanapy.;-)Wiesz, tak sobie wczoraj myślałam skąd Magda wzięła ten tekst "jestem taka głupia", bo trochę mnie to zaskoczyło i zdenerwowało. I doszłam do wniosku że są dwie opcje:
1. Weronika jest teraz w wieku takiej strasznej egzaltacji i jak coś Jej nie wychodzi to właśnie siada z załamaną miną i mówi że czegoś nie umie bo jest głupia.
2. Wersja chyba bardziej prawdopodobna - Weronika ogląda namiętnie taki serial "Nie ma to jak hotel", który jest parodią na Hiltona i Paris Hilton (a Magda siedzi i ogląda razem z Nią). I tam pamiętam jest odcinek w którym dziewczyna oszukała chłopaka że jest bogata, wyszło to na jaw i ona płacząc rozmawia z taką kobitą i mówi właśnie "jestem taka głupia". Coś mi się wydaje że to z tego się wzięło.:tak:

Doniesienia z frontu - dziś od rana Magda wołała że idzie do żłobka.:szok:

Dzagud teksty Magdy powalają. I to "jaka jestem głupia" też myślę że z filmu.

Moja Natalia bardzo dużo zabaw i tekstów właśnie z bajek czerpie. Nawet ostatnio trochę się z nią przedrzeźniałam i jak zauważyłam że już sie trochę złości to mówię do niej "aj żartuję sobie tylko", a ona na mnie patrzy uśmiech na twarzy i mówi "jesteś oklopna":-)-jesteś okropna - to załapała z "Charli i Loli"-ulubiona bajka.
W ogóle ma tych tekstów ostatnio zaczęłam zapisywać bo się mi później zapomina. Np, dałam jej cukierka a ona odpakowała i mówi "mama dawaj mi ja się upaćkam".
Jak będę mieć chwilę to później napiszę co ona tam sobie gada.

Dzagud fotki Madzi proszę.
Iza Alusia słodziak z tym psiapsiam, a jak kanapa dała sie wyczyścić?:eek:
Sorga gratki córeczki.
Esia fajnie że Piotruś lubi przedszkole i ze taki chłonny nowych doświadczeń. Kaowiec?:-D
Jola gratki dla Maksa za kupona.
Olla :-(

Nasza ulubiona piosenka "Małe pieski dwa poszły laz a rzeczkę, znalazły kadećkę, była zła kąpały pieski dła"

reklama
Do góry