reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Wiecie co, w myślach mi czytacie. Ja wczoraj wieczorem stwierdziłam, że strasznie dużo osób nam się nie odzywa. Przede wszystkim Elmaluszek właśnie, Olla ostatnio też, Gusia i Gośka zaglądają od wielkiego dzwonu, Sorga zniknęła z horyzontu ponownie, Efilo powiedziała dzieńdobry, pokazała Zosię i poszła dalej dom budować, a Pirzonek, Gingeros i Kingug, to już nie pamiętam kiedy do nas zajrzały, Agik z kolei chyba do pracy się uczy...:-(
Najbardziej martwi mnie milczenie Elmaluszka.... Anni, może Ty coś wiesz, albo możesz do Niej zadzwonić???:sorry:

Izka, prawda że mam dziecko ideał?;-) Sama byłam w szoku, bo przy mnie kijem Jej do spania nie można nagonić.:-D A Alusi "baba jaga" dobra jest.;-)
Dziś do żłobka poszłyśmy prawie ze śpiewem na ustach, zero płaczu.:-D Wprawdzie po wprowadzeniu Madzi na salę poprosiłam Panią na chwilę żeby zapytać o to spanie i potem słyszałam płacz jakby Magdy, ale pewności nie mam...:cool: Pani mi powiedziała, że spanie rozpoczynać najlepiej w piątek, żeby dziecko miało szansę przez weekend otrząsnąć się z szoku.;-)I pierwszy raz odbiera się ok. 14tej. Potem w poniedziałek zostawiamy już do podwieczorku, czyli ok. 15tej, a od wtorku zaczynamy full time.... Ufff, zobaczymy jak to będzie. Na razie pytałam Madzi czy chce spać z dziećmi w żłobku i woła że tak, ale ... przypuszczam że jeszcze nie wie o co chodzi dokładnie.:cool: Zobaczymy, można powiedzieć że najbliższe 1,5 tygodnia będzie "rozstrzygające".:tak:
Co do piosenek, to Magda śpiewa przeważnie to co Ją Weronika nauczy - więc śpiewa "Parasolki" albo "Nie daj się" Dody. Nuci też piosenki z mini-mini. No i wierszyki też mówi jak Ją Weronika nauczy.;-)
No, dziś jesteśmy z Madzią zapisane do fryca - szkoda mi tych Jej piórek, ale ... raz że trochę się wzmocnią, a dwa że bidula nie będzie ciągle sobie tych włosinów z twarzy zgarniać.

Ostatnia edycja:
reklama
Małgosia wylizała mi komórkę i wysiadła :baffled: Ma takie same objawy jak dwa lata temu, gdy wylizał ją Piotrek... Cóż, może pora wymienić...?
Śliniak właśnie skończył poranną drzemkę - czemu to dziecko tak mało śpi???!!!
Mykam.

Esia, skrytym komórkożercom mówimy stanowcze NIE!:-D:-D:-D No wiesz, co te Twoje dzieci tak te komórki lubią? Brakuje im jakiś energetyzerów w diecie czy co???:-D:-D:-D

Hej!!!
Dziś od rana tatuś mnie lekko wkurzył :confused2: zostawiłam z nim na chwilę Maksa, bo musiałam do sklepu skoczyć, a on wyłączył bajki, które oglądał i przełączył na "Kiepskich" :wściekła/y: dostał ochrzan i chyba się obraził :eek: no nie rozumie chłop, że Maks zaczyna wszystko powtarzać i jak będzie takie seriale oglądał, to za chwilę Maks zacznie mówić "kurde" itp :crazy:

Dzagud nie wiem czy dobrze myślę, ale chyba bym nie pytała Madzi czy chce spać w żłobku, bo tym sposobem dajesz jej możliwość powiedzenia "nie", lepiej z nią porozmawiać, że np. jutro będzie spała z innymi dziećmi, a babcia przyjedzie po drzemce :tak:

Hurra Maks pierwszy raz sam przyszedłdo mnie że chce kupona (wcześniej ja to po prostu wyłapywałam ;-)) i zrobił w ekspresowym tempie :-D:-D:-):-)

Hmmm, chyba masz rację, o tym nie pomyślałam.:-(Ja chyba za "mientka" jestem do tych moich dzieci... No, na moje szczęście Madzia powiedziała "tak" a nie "nie".;-)

Gratki dla Maksa.:tak: A Ty wiesz, że jak pytam się Madzi czy ma kolegów w przedszkolu i jak się nazywają, to zawsze odpowiada "Maks".:-D

Hej!
U mnie grobowa atmosfera(dziadek jeszcze z nami,strasznie cierpi) ,nie mam ochoty na nic,przepraszam za nieobecnosci:(
Nie gniewajcie sie prosze:(
Pozdrawiam i caluje:*

Olu nie gniewamy się, no no co ty:sorry: buziakuję i trzymaj się cieplusio
Dzagud to widzę, że Magda twarda sztuka z tym żłobkiem:tak: oby tak dalej:-)
Jola gratulacje nocnikowania:tak:
a co z Kotkiem? wiecie coś????

Sorki że ja tak tylko o tym żłobku, ale wybaczcie...:zawstydzona/y: przeżywam....:zawstydzona/y:
Wyobraźcie sobie, że Babcia poszła po Madzię, Magda wyleciała z sali, dała Babci buzi i powiedziała, że ... dzieci idą spać i Ona idzie z nimi.:szok::szok::szok: I chciała się do sali wrócić....:szok::szok::szok:, Babcia Jej musiała tłumaczyć że jeszcze nie dziś...:cool:

reklama
Sorki że ja tak tylko o tym żłobku, ale wybaczcie...:zawstydzona/y: przeżywam....:zawstydzona/y:
Wyobraźcie sobie, że Babcia poszła po Madzię, Magda wyleciała z sali, dała Babci buzi i powiedziała, że ... dzieci idą spać i Ona idzie z nimi.:szok::szok::szok: I chciała się do sali wrócić....:szok::szok::szok:, Babcia Jej musiała tłumaczyć że jeszcze nie dziś...:cool:
no super:tak: jutro jak tak będzie to może niech ją babcia zostawi...
i pisz pisz, mi nie przeszkadza:-)

Do góry