reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Wiecie co, w myślach mi czytacie. Ja wczoraj wieczorem stwierdziłam, że strasznie dużo osób nam się nie odzywa. Przede wszystkim Elmaluszek właśnie, Olla ostatnio też, Gusia i Gośka zaglądają od wielkiego dzwonu, Sorga zniknęła z horyzontu ponownie, Efilo powiedziała dzieńdobry, pokazała Zosię i poszła dalej dom budować, a Pirzonek, Gingeros i Kingug, to już nie pamiętam kiedy do nas zajrzały, Agik z kolei chyba do pracy się uczy...:-(
Najbardziej martwi mnie milczenie Elmaluszka.... Anni, może Ty coś wiesz, albo możesz do Niej zadzwonić???:sorry:

Izka, prawda że mam dziecko ideał?;-) Sama byłam w szoku, bo przy mnie kijem Jej do spania nie można nagonić.:-D A Alusi "baba jaga" dobra jest.;-)
Dziś do żłobka poszłyśmy prawie ze śpiewem na ustach, zero płaczu.:-D Wprawdzie po wprowadzeniu Madzi na salę poprosiłam Panią na chwilę żeby zapytać o to spanie i potem słyszałam płacz jakby Magdy, ale pewności nie mam...:cool: Pani mi powiedziała, że spanie rozpoczynać najlepiej w piątek, żeby dziecko miało szansę przez weekend otrząsnąć się z szoku.;-)I pierwszy raz odbiera się ok. 14tej. Potem w poniedziałek zostawiamy już do podwieczorku, czyli ok. 15tej, a od wtorku zaczynamy full time.... Ufff, zobaczymy jak to będzie. Na razie pytałam Madzi czy chce spać z dziećmi w żłobku i woła że tak, ale ... przypuszczam że jeszcze nie wie o co chodzi dokładnie.:cool: Zobaczymy, można powiedzieć że najbliższe 1,5 tygodnia będzie "rozstrzygające".:tak:
Co do piosenek, to Magda śpiewa przeważnie to co Ją Weronika nauczy - więc śpiewa "Parasolki" albo "Nie daj się" Dody. Nuci też piosenki z mini-mini. No i wierszyki też mówi jak Ją Weronika nauczy.;-)
No, dziś jesteśmy z Madzią zapisane do fryca - szkoda mi tych Jej piórek, ale ... raz że trochę się wzmocnią, a dwa że bidula nie będzie ciągle sobie tych włosinów z twarzy zgarniać.

Ostatnia edycja:
reklama
Małgosia wylizała mi komórkę i wysiadła :baffled: Ma takie same objawy jak dwa lata temu, gdy wylizał ją Piotrek... Cóż, może pora wymienić...?
Śliniak właśnie skończył poranną drzemkę - czemu to dziecko tak mało śpi???!!!
Mykam.

Esia, skrytym komórkożercom mówimy stanowcze NIE!:-D:-D:-D No wiesz, co te Twoje dzieci tak te komórki lubią? Brakuje im jakiś energetyzerów w diecie czy co???:-D:-D:-D

Hej!!!
Dziś od rana tatuś mnie lekko wkurzył :confused2: zostawiłam z nim na chwilę Maksa, bo musiałam do sklepu skoczyć, a on wyłączył bajki, które oglądał i przełączył na "Kiepskich" :wściekła/y: dostał ochrzan i chyba się obraził :eek: no nie rozumie chłop, że Maks zaczyna wszystko powtarzać i jak będzie takie seriale oglądał, to za chwilę Maks zacznie mówić "kurde" itp :crazy:

Dzagud nie wiem czy dobrze myślę, ale chyba bym nie pytała Madzi czy chce spać w żłobku, bo tym sposobem dajesz jej możliwość powiedzenia "nie", lepiej z nią porozmawiać, że np. jutro będzie spała z innymi dziećmi, a babcia przyjedzie po drzemce :tak:

Hurra Maks pierwszy raz sam przyszedłdo mnie że chce kupona (wcześniej ja to po prostu wyłapywałam ;-)) i zrobił w ekspresowym tempie :-D:-D:-):-)

Hmmm, chyba masz rację, o tym nie pomyślałam.:-(Ja chyba za "mientka" jestem do tych moich dzieci... No, na moje szczęście Madzia powiedziała "tak" a nie "nie".;-)

Gratki dla Maksa.:tak: A Ty wiesz, że jak pytam się Madzi czy ma kolegów w przedszkolu i jak się nazywają, to zawsze odpowiada "Maks".:-D

Hej!
U mnie grobowa atmosfera(dziadek jeszcze z nami,strasznie cierpi) ,nie mam ochoty na nic,przepraszam za nieobecnosci:(
Nie gniewajcie sie prosze:(
Pozdrawiam i caluje:*

Olu nie gniewamy się, no no co ty:sorry: buziakuję i trzymaj się cieplusio
Dzagud to widzę, że Magda twarda sztuka z tym żłobkiem:tak: oby tak dalej:-)
Jola gratulacje nocnikowania:tak:
a co z Kotkiem? wiecie coś????

Sorki że ja tak tylko o tym żłobku, ale wybaczcie...:zawstydzona/y: przeżywam....:zawstydzona/y:
Wyobraźcie sobie, że Babcia poszła po Madzię, Magda wyleciała z sali, dała Babci buzi i powiedziała, że ... dzieci idą spać i Ona idzie z nimi.:szok::szok::szok: I chciała się do sali wrócić....:szok::szok::szok:, Babcia Jej musiała tłumaczyć że jeszcze nie dziś...:cool:

reklama
Sorki że ja tak tylko o tym żłobku, ale wybaczcie...:zawstydzona/y: przeżywam....:zawstydzona/y:
Wyobraźcie sobie, że Babcia poszła po Madzię, Magda wyleciała z sali, dała Babci buzi i powiedziała, że ... dzieci idą spać i Ona idzie z nimi.:szok::szok::szok: I chciała się do sali wrócić....:szok::szok::szok:, Babcia Jej musiała tłumaczyć że jeszcze nie dziś...:cool:
no super:tak: jutro jak tak będzie to może niech ją babcia zostawi...
i pisz pisz, mi nie przeszkadza:-)

Do góry