reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

hehe dziewczyny dobre jesteście z tymi uspokajaczami:-D jak tak czytam, to normalnie jak spisek z jakiegoś kryminału - co dosypać, żeby zadziałało a żeby nie poczuł:rofl2: ja swojemu to musiałabym dosypać jakąś guaranę, żeńszeń czy cuś jeszcze mocniejszego, żeby się w końcu z miejsca ruszył:cool2::-D i mega uspokajacze, żeby się przestał czepiać:/
idę sobie podłubać
miłego wieczorku

reklama
jejuuuuuu, Kachasek, ale Ci zazdroszczę, że o tej porze mogłaś już coś podłubać, ja dopiero teraz uspałam Młodego i mam "czas dla siebie" hehe :-/ jak Ty to robisz, poradź!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ło matko, jeszcze tyle roboty przede mną, mocna herbatka i fruuuuuuuu, już mnie nie ma :-)

buziaki!!!

Brrrr..... ale paskudna pogoda za oknem:szok:
Zuzka nie tknęła mi śniadania.... Apetyt po tej jelitówce miała ostatnio że hej....A tu nagle rano nic.... mam nadzieję że to nie żadne kolejne choróbsko....

Dzagud znowu życzymy powodzenia w żłobku. Myślę że teraz Magda Was próbuje, ale chyba odpuści i będzie juz lepiej.... A jeśli chodzi o męskie deprechy to coś o tym wiem... Ale ja znam przyczyny u mojego. Od zawsze był bardziej nerwowy gdy miał za mało seksu...;-)
A na wizytę u fryzjera zachęcam:tak:

Jolka zadroszcze tego urządzania domku. Ja mam mnóstwo pomysłów jak odświeżyć nasze mieszkanko, ale niestety nic nie robimy dopóki sprawa z tesciówką się nie wyjaśni. Bo bo co jak możemy już wkrótce tu nie mieszkać:-( A na gwałt potrzebne nam jest nowe łóżko, ostatnio wylazła pode mną jakaś sprężyna i podarła mi całe prześcieradło... A jak trzeszczy:szok:

Kachasku Michał sam zakłda skarpetki:szok: Moja cholera to tylko ściagać potrafi... I lata na boso po tej zminej podłodze:wściekła/y:

Anni nic tej mojej teściowej zrobić nie mogę, tak jak Esia pisała; zatłuczesz ście*** a odpowiadasz za człowieka....:tak: Liczę ze sąd będzie przychylny i może ją na jakieś badania psychiatryczne skieruje.... bo ona napewno ma z tym problem;-)

Szopka Czarek może schudł po przeziebieniu...

Esia wytrzymałaś tydzień z dzieciakami w domu:szok: Zdrówka dla Was. No i bądź dzielna... Zawsze będzie jakieś rozwiązanie.... Cierpliwości....

No Kachasku, też zazdroszczę tak szybkiego usypiania Miśka - moje małpy to wczoraj poszły spać dopiero ok. 22giej.:eek: A też mi się marzy czas dla siebie...:-(
Anielap, to mówisz, że to może być przyczyna....:-D:-D:-D No, wcale nie od rzeczy gadasz.;-)Ale ja wczoraj z Tomkiem gadałam i u Niego problem jest taki że On już zaczyna bardzo mocno odczuwać mieszkanie z Mamusią.:wściekła/y:Chyba ja to lepiej przechodzę niż On. On ma dość Jej gadania, ględzenia, wtrącania się, zmieniania co chwilę decyzji itd. No fakt, to jest wkurzające, ale... Ona też ma rację. No cholera, ile można chłopa prosić żeby zrobił porządek na balkonie? U nas zawsze ten balkon był zawalony, a po remoncie to już w ogóle masakra - wyjść się nie da. A Jego można prosić i prosić i prosić. No więc jak Ona w końcu się wkurza i Go opieprza to ma rację, a On z kolei się wkurza że Ona na krzyczy i Mu coś nakazuje. No i błędne koło...:baffled: Dlatego Tomkowi tak zależy żeby Magda się przyzwyczaiła do żłobka, żeby "uniezależnić" się od Teściówki. Tak czy siak, o jakimś uspokajaczu pomyślę.
A nie pamiętam czy Wam mówiłam, ale dostała propozycję "pracy" i to takiej, że jak dla Niej to żyć nie umierać. Nasza sąsiadka z poprzedniego mieszkania spytała Teściową czy nie mogłaby zająć się Jej Matką, która ma prawie 80 lat, robi w pampersy i ma zaniki pamięci. Chodziłoby po prostu o pilnowanie Jej w domu jak reszta domowników jest w pracy, nakarmienie itd. Praca - nie dość że ten sam blok, to nawet to samo piętro - tylko przejść po korytarzu i za to 1000 zł do ręki.
Teściowa powiedziała że da odpowiedź jak się dowiemy czy Magda się przyzwyczai do żłobka czy nie. Więc jeśli Magda chodziłaby do żłobka normalnie, to i dla mnie byłaby to duża ulga - zwłaszcza finansowa.;-)

Nie chcę się chwalić, ale dziś poszłyśmy do żłobka bez płaczu.:szok::cool2: W samochodzie było ok, nawet sama podeszła i wsiadła, całą drogę jechała spokojnie. Trochę pokwękiwała po przebraniu i przed wejściem na salę, ale Ją "przekupiłam", bo powiedziałam że Babcia po Nią przyjdzie i kupi lizaka. I Magda weszła sama grzecznie do sali bez płakania.:szok: Jupiiiiiiii, oby tak dalej.
A do frycka chyba pójdziemy dziś jak się uda, bo już nie mogę patrzeć jak Magda się ogania od tych kudełków.

Jolka, a najważniejszego nie mówisz!!!! To jednak Zyguś??????

No wiesz co???:szok::szok::szok: Podstawowa sprawa a Ty nie zapytałaś????:-D Ja to już do tej pory bym z ciekawości umarła.:-D

Nasze plany nie wypaliły - komisja odrzuciła podanie Teściowej, bo po pierwsze od zamiany mieszkania minęły dopiero 3 lata, a po drugie Teściowa na Tomka przepisala to mieszkanie w którym jesteśmy niecały rok temu. A od takich ruchów musi minąć 5 lat żeby w ogóle się ubiegać o mieszkanie socjalne. Więc dupa...:-(

reklama
ech jakoś tak po tym jak zachowały się siostry M odeszła mi ochota na kompletowanie wyprawki, więc już nie muszę się martwić czy kupować różowe czy niebieskie :confused2:

Dzagud szkoda, że nie wypaliło, u nas też gonimy z remontem, bo dopiero jak skończymy, to rodzice mogą przepisać dom na mnie :sorry:

Do góry