reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No melduję się i ja...

Anni z tą @ to :szok::szok::szok:. Mam nadzieję że do piątku dasz znać co i jak żebym się całe wakacje nie denerwowała???:-D A Su się nie dziw - dzieci mają "kryzysy". No i powiedz co u lekarza.:tak:
Anielap, współczuję przeżyć lekarskich. A po coś Ty do szpitala szła się zarejstrować???:szok: Mam nadzieję że wszystko ok z Tobą????:sorry: A co do tej lekarki to normalnie załamka. I taka niby świetna lekarz???? Uwielbiam jak lekarze krzyczą na rodziców, albo robią takie uwagi.:eek::baffled: No nic, olać trzeba i znaleźć porządnego fachowca.
Esia, gratuluję pierwszego od 3 lat z hakiem kacyka.:-D Ale tą pogodą to mnie przerażasz!:szok:
Elmaluszku, super że palunio się goi. Gratuluję sikańca nocnikowego, a za Ciebie kciuki trzymam na egzaminie. No i nie przepracowuj się tak, bo Ci zapał szybko minie.:-p
Gingeros, witaj z powrotem, ale z tego co rozumiem jedziecie dalej????

A my dalej w lesie z pakowaniem.:baffled: Wczoraj w ramach "ruszenia" sprawy, wyciągnęłam z szafy wielki wór z prasowaniem i wśród ok. 20 kg ubrań wynalazłam te, które planujemy zabrać - nie ważne prasowane czy nie.;-)I do by było na tyle w ramach postępów wyjazdowych.:-D A dziś są Madzi imieninki, pod wieczór Weronika wraca od Babci, damy prezent i coś czuję że obie panny szybko spać nie pójdą.:-D Może wezmę się na sposób i deskę do prasowania w kuchni ustawię i się tam zamknę przed nimi.:laugh2:

reklama
Aaa i miałam się was jeszcze poradzić :happy:
Co właściwie powinnam wziąć na plaże dla chłopaków???
Wiem na pewno, że krem z filtrem i okrycia na głowę, ale co poza tym ???????
Nie wiem czy Maskowi nie przyjdzie do głowy drzemać na kocyku ;-) to może jakiś parasol przeciwsłoneczny???

Słuchaj, jak masz parasol i masz gdzie go włożyć to go weź - przyda się do osłonięcia basenu.:-pAle my mamy taki pół namiot plażowy - kupiony kilka lat temu i przynajmniej 2 razy większy od tych co teraz są sprzedawane. Mieści się w nim cały duży ręcznik plażowy i jeszcze jest kupa miejsca, więc i Maks i Madzia jakby co to będą mieć gdzie pokimać w cieniu. Do tego bierzemy też basenik pompowany - nie za duży, ale zawsze i materac w kształcie krokodyla.:-pNa pewno musisz mieć krem z filtrem wysokim, kąpielówki i coś na głowę. Ewentualnie też jakieś koszulki cienkie dla osłonięcia jakby już za dużo było słoneczka.:tak:Kocyki plażowe to pewnie będą na wyposażeniu pokoju, ale na pewno przyda się ręcznik kąpielowy duży. Ja w efekcie prócz ręczników dla nas wszystkich to będę mieć jeszcze kąpielowy i dwa takie poncza dla dziewczyn - nie wiem czy pamiętacie, w zeszłym roku kupiłam.
Z zabawek ja na pewno biorę karty do gry UNO (mam nadzieję że Jacek lubi grać?), książkę jakąś dla Weroniki i pewnie coś do rysowania, a dla Madzi klocki i pewnie coś jeszcze. No i obowiązkowo zabawki do piasku.:tak:

Dzięki za życzonka. :-*

hihi Jacek jak usłyszał, że jest telewizor to stwierdził, ża bierze playa :-D chociaż sama się zastanawiam czy nie lepiej gry planszowe :-p
Na plażę to praktycznie nic nie mam, ale może mama ma i mi pożyczy ;-) muszę podpytać ;-)

No Fantazja, ale kombinujecie!:-D Ale bardzo ładne miejsce. Choć ja wole morze.:-p A ten namiar do Mrzeżyna muszę sobie zostawić i koniecznie tam kiedyś pojechać.:tak:Mam sentyment do tego miejsca, bo graniczy z miejscowością Rogowo, w której mieścił się tylko i wyłącznie wojskowy ośrodek wypoczynkowy i kolonie wojskowe. A ponieważ moja Mama w wojsku robiła to byłam tam 2 razy na wczasach i 2 na koloniach. Do Mrzeżyna było stamtąd jakieś 2-3 kilometry i pamiętam jak tam łaziliśmy sobie na spacery - a zwłaszcza do wesołego miasteczka.:tak:Kurczę, przejechałabym się tam, tylko to tak daleeeeeeeko.....:laugh2:
Jolka, no więc o nic się nie martw. Ja właśnie dzwoniłam na kwaterę i wszystko jest - koce, parawany i leżaki na plażę są na wyposażeniu pokoju. To samo z talerzami, sztućcami, szklankami czy czajnikiem. Jest w pełni wyposażona kuchnia z garami i patelniami, więc ewentualnie można zagotować mleko, parówki czy jajecznicę zrobić. Pani nie kazała absolutnie nic brać. Do tego nie wiem czy Wy w końcu braliście pokój z osobną łazienką czy ze wspólną, bo my mamy wspólną. No i nie dość że jest wspólna na 2 pokoje, to jeszcze jest oddzielnie łazienka z kibelkiem i odzielnie jeszcze kibelek, więc nie ma co się martwić.:tak:
A Jacek niech nie kombinuje z żadnymi grami - niech się nastawi na bieganie i spacerowanie. Mam nadzieję że będzie się dobrze bawił z Weroniką.:-p

Dzagudku - no ja tez wole morze...ale wyobrazasz sobie byc nad morzem i chodzic nad nie po zachodzie slonca?:-p

A do Mzerzyna za rok pojedziemy sypialnym. Teraz to Misia pewnie oka by nie zmruzyla:rofl2:

Dzagud super :-) czyli jakieś jedzonko mogę zabrać ;-) bo wiesz ja się ostatnio nigdzie bez jedzenia nie ruszam :-D
A gry lubimy mieć na wieczór lub w razie deszczu :-p
Jutro jadę na zakupy przedwakacyjne ;-) mam zamiar rozejrzeć się za jakąś grą plażową, no i może uda mi sięlatawiec zakupić na wypadek wiatru ;-)

Fantazja udanych wakacji :-)
Ja tam za morzem nie przepadam :-p

reklama
Jolka, to co Ty zamierzasz tam robić????:szok::-D
Fantazja, wyobraź sobie że z ciekawości wpisałam sobie Rogowo w Google i ten mój ośrodek ciągle jest, ale go odpalantowali na tiptop, tylko ceny takie że ....:eek: Za takie pieniądze to bym sobie na 2 tygodnie z rodzinką wyjechała za granicę!:baffled:

Do góry