reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

heloł, heloł!

pamiętacie mnie :cool2: jeszcze choć troszkę ... ;-) :-D

Anto rozpoczął miesięczne wakacje ;-) siedzi z babcią i rano płacze, że on też chce do pracy ;-) nie pomagają tłumaczenie, że wszystkie dzieci mają wolne, że są wakacje, bo żłobek na miesiąc zamknięty :sorry2: nic to ...

jutro jadę do Gdyni :-p a na koncercik jedziemy ;-) nie będzie czasu na zwiedzanie, plażowanie i kąpanie :dry: no, ale Faith no more zaliczymy ;-) tylko noclegów nadal nie mamy :angry: nikomu na dobę nie chce się wynajmować, dotego wszystko już zajęte :dry: mówiłam Maćkowi, że trochę za późno się tym zajął :sorry2: no, ale po co słuchać baby :wściekła/y:

dzisiaj będzie kupione łóżko dla Antonka :tak: już nie mogę się doczekać! pościele, kołdry, poduchy i prześcieradła kupimy później, jak zahaczymy o ikeę ;-) a co, rożłoże sobię na rady radość urządzania pokoju antonkowego :-D

nie wiecie dlaczego moje dziecko budzi się o 5:30? :dry: moze pstasiory go budzą? po jego stronie jest bluszcz i w tym bluszczu masa ptasiorów siedzi :dry: i od świtu świergoczą :sorry2:

wczoraj jak jadłam obiad, Anto przytulił się mocno do moich pleców i rzekł: mamusiu, totam cię :tak::zawstydzona/y::zawstydzona/y: łezka w oku ;-) normalnie prawie poryczałam sie ze szczęście ;-) dodam, że jestem jedyną osobą której miłość wyznał ;-)

Amelkę
elmaluszkową całuję mocno w biedny paluszek :tak::tak:

reklama
Elmaluszku, zamarłam po prostu!:-:)-:)-(Jak pomyślę jak się Amelcia wycierpiała to aż mnie skręca w dołku.:-(Ale dobrze że dostaje przeciwbólowe leki i teraz to już będzie tylko lepiej. Trzymam kciuki za szybką operację i dojście do siebie. Buziaczki Kochane.

Anielap, ja gratuluję dzielnej Zu, bo mnie to Magda przy szczepieniu płacze - przy pobraniu krwi pewnie by wszystkich skopała.:baffled: No i trzymam kciuki za wyniki.

Szopka, to Czarek naprawdę już ślicznie mówi!!!:szok: Myślałam że Magda jest gaduła, a tu proszę! Co do rehabilitacji, to ja na Ursynowie w końcu nie byłam na tych rehabilitacjach, bo jakoś nie mieli zgodności co do metody - jedni twierdzili że Vojta, drudzy że nie, pani od Vojty odeszła gdzie indziej itd, itp, potem Magda chorowała. W rezultacie chodziłam prywatnie do Pani urzędującej w Medycynie Rodzinnej na Bemowie - płaciłam za rehabilitację 70 zł. Vojta to nie był na pewno, ale po 4 zabiegach Magda zaczęła raczkować. A czemu pytasz? Tymkowi jest potrzebna rehabilitacja? Coś przeoczyłam? Bo tylko o bioderkach pamiętam...:zawstydzona/y:

Esia, to i ja dołączam do klubu pieluchowych przedzszkolaków.:-(Wygląda na to że Magda nie jest jeszcze gotowa na odpieluchowanie i muszę to trochę przełożyć. Nie chodzi mi o to że leje w majty tylko o to, że bardzo to przeżywa i po każdym zasiusianiu wpada w taką histerię że nie pomagają tulenia, tłumaczenia ni nic.:-(Nie mówiąc o tym, że absolutnie nie chce usiąść wtedy na nocnik.:baffled: Mam wrażenie że zaczyna wstrzymywać siusiu bo boi się zrobić. Przestraszyłam się że wpędzi się w jakąś traumę i wtedy do sądnego dnia Jej nie odpielu****ę. No nic, spróbujemy po wyjeździe, może wtedy będzie lepiej.:-(

A mnie dziś szlag prawie trafił.:angry: Mam do usunięcia jeden ząb - szóstkę. Tak naprawdę to jest to ząb który kilka lat temu leczyłam kanałowo, ale w końcu została mi z niego jedna ścianka plus to co w środku. Kilka lat to siedziało bez problemu, ale niedawno mi dentystka powiedziała że trzeba to wyrwać, a do tego od kilku dni zaczął mnie pobolewać. Postanowiłam więc iść do zębologa i wyrwać chwasta;-) jeszcze przed wyjazdem, coby mi nie zepsuł wakacji. No wyrwanie zęba to mi szkoda kasy u prywatnego dentysty (choć leczyć się wolę prywatnie), a do tego nie będzie to łatwe usunięcie - bardziej spodziewam się dłutowania:baffled:, to zdecydowałam się iść do Wojewódzkiego Centrum Stomatologii. Zapisy przez telefon przyjmują na koniec października, a tak to codziennie można iść i wyciągnąć numerek - rejestracja jest od 7.15. Pojechałam tam dziś, byłam chwilę po 7.00 i ... ostatni numerek zabrał facet przede mną!!!:angry: Kuźwa, gdyby mi nie uciekł autobus, to bym się dostała, a tu dupa blada, w przyszłym tygodniu znowu muszę wstać o 5tej i jechać wcześniej.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zsikane gacie 3
siku na nocnik lub na trwkę 0

Jeszcze się nie poddaję bo był czas ze pięknie na nocnik robiła. Nawróci się chyba...

Gingeros udanego koncertowania... Miłej zabawy i cobyście nie musieli w aucie nocować;-)
Antek przesłodki...

Dzagud ja byłam się dzisiaj zapisać na usuwanie kamienia, tez na fundusz i muszę powiedzieć że w szoku byłam bo wolne terminy mają już na przyszły tydzień. Tyle że rano, a ja nie mam rano z kim Zu zostawić. A popołudniowe godziny to za dwa tygodnie.
A z ta służbą zdrowia to mnie cholera bierze. Od trzech tygodni już próbuję mamę zarejestrować na mammografię. Rejestracja jest tylko dwa razy w tyg od 14-15.30. I dzwoń sobie człowieku.... Mi już to zajeło jak pisałam 3tyg:wściekła/y:

Jak tylko pogoda się nie zepsuje to idziemy po południu z dzieciakami na basen.​

Olla my bierzemy 2 łóżeczka turystyczne, 2 materace piankowe (bo to co jest w łóżeczku się do niczego nie nadaje :dry:), 2 krzesełka ikeowskie do karmienia i Bóg wie co jeszcze :sorry2:
Może niech ktoś z rodziny weźmie dla Was łóżeczko? Bo faktycznie ciężko będzie upolować Małą :sorry2:
Gingeros udanego weekendu! :-)
Dzagud no to zdecydowanie dla Madzi za wcześnie :tak: Mądrze robisz odkładając, naprawdę nie ma co bez sensu stresować :tak:
A z tą rejestracją niezły pech... "Publiczna" służba zdrowia :baffled:
anielap my zapisujemy Małgosię na przetykanie kanalika łzowego - w szpitalu jest 1 numer na wszystkie poradnie i przychodnie :baffled: BEZ PRZERWY zajęty :baffled: Małż musi tam pojechać, no ale wiecie jak łatwo jest wyrwać się z pracy rano :baffled: I tak nam schodzi już prawie miesiąc :baffled:

2,5h biegania po lesie zaliczone ;-) Piotrek tak się zmordował, że nawet nie protestował wsadzony do wózka ;-) Za to Małgosia przekimała się ładnie w cieniu i przy lekkim wiaterku :-) A teraz cisza u nich :-) I oby tak jak najdłużej ;-)

Esia, ale Ty masz dobrze z tym lasem pod nosem.:tak:Dzieci przynajmniej na świeżym powietrzu są. No i trzymam kciuki za dłuuuugie spanie.

A zapomniałam Wam się pochwalić, że mój "przyszywany" brat - Ojciec Chrzestny Madzi (ten co ma tę szkołę jazdy) wczoraj mi powiedział że będzie Tatą po raz drugi.:-) Wprawdzie to dopiero początki, bo termin na marzec, ale już się cieszę. Wiem że planowali drugiego dzidziusia już od dłuższego czasu (Karolina ma już 5 lat) a tu taka niespodziewanka.:-D Cieszy mnie to tym bardziej, że przynajmniej od Niego jestem "ciocią", bo moja Siostra jakoś się nie spieszy....

DZiewczyny!Melduje ze Elmaluszkowa Amelka juz po zabiegu!!!!
Wszystko sie udalo i Elmaluszek juz tuli Kundzika w ramionach! :)))
Taaak sie ciesze.Bardzo sie denerwowalam....
Elmaluszek prosila zeby podziekowac wszystkim bardzo i serdecznie za wsparcie!
Tak tez czynie :)DZIEKUUJE KOCHANE :)))

:-D Super Dzielna Amelka:-) Tulam obie babeczki mocno.
Ja dopiero teraz przeczytalam cala historie, bo Misia krosty ospowe drapac chce i jej pilnuje non stop:baffled:

Gingeros - Misia od jakis 2 tygodni wstaje miedzy 5-6:wściekła/y: Wiec jabym pore wschodu slonca obstawiala a nie ptaszki:cool2:

reklama
Ja z innej beczki...wiecie Amelka jest juz mistrzynia nocnika!!
Dzis ,za przeproszeniem,nasrala do takiego malutkiego nocniczka dla lalek.
Kupa cala sie zmiescila choc po brzgi bylo a nawet wiecej,jak lod z automatu heheheh!
To sie nazywa precyzja :DDDD

Do góry