reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Wszystkiego najcudowniejszego dla solenizanow i solenizantek:-)

U nas wszyscy zdrowi tylko ja mialam metlik w glowie.
Chcialam sie zapisac do collegu na jakis kursik ale jedynie radzili mi pojscie na uniwerek a i tak przez pierwsze trzy lata bede uczyla sie tego samego co juz ukonczylam...no i musze sie zareestrowac w Health Profesional Council ale aby moj dyplom byl honorowany w UK a do tego musze miec zdany test angielskiego dla obcokrajowcow IELTS,no i od takiego kursu w collegu zaczne bo to musi byc na poziomie akademickim i musze sie wiele jeszcze nauczyc.Kosztuje sporo sam kurs jak i egzamin koncowy no ale co zrobic,musze zainwestowac w to jesli nie chce do konca zycia na szmacie pracowac :baffled:
No zobaczymy...zaczynam od wrzesnia,jak zdam ten test to rejestrowac sie trza (kupe kasy kosztuje ta rejestracja)weryfikuja czego i ile sie uczylam i ewentualne braki(jesli tok edukacji nie pokrywa sie z ich)musze pozdawac:baffled::baffled::baffled:Dluga droga przede mna;-)
Moze jakas prace na pol etatu zalapie od wrzesnia zeby bylo mnie stac na ten kurs,zebysmy bidowac nie musieli:-p

No i tyle,urodzinek nie robimy,splukani jestesmy przez te wakacje ale i tak przyleza znajomi z prezetami dla malej.Troche mi lyso ale mowilam im ze kasy niet na impreze i zeby sie nie wydurniali ale oni twierdza ze prezenta sie nalezy nawet jak przyjecia nie bedzie,koniec kropka,nie powiedza mi w jaki dzien sie zwalom i ze mam sie wypchac dzemem:-)nie przychodza na imprezke tylkodo Amelki....ale i tak mi glupio....:sorry:

Juz nie moge sie doczekac wakacji ale super bedzie :-)

Wiecie ze mnie znajomi na ulicy nie poznaja :O az tak sie nie zmienilam ale waga swoje robi,tylko miesiaczka mi zwariowala i mam co dwa tygodnie,to chyba przez to odchudzanie i cwiczenia co?Moze przeginam....

reklama
Olla.ja jestem:-)
Ino weny mi brak, bo Misia zamiast spac....cos po chinsku nawija..A my z mezem horror chcemy wlaczyc..wiec czekamy:baffled::rofl2:

Olla no proszę, ambitnie się dzieje :-) Brawo! Ucz się, rozwijaj, dokształcaj i walcz z biurokracją :-) Kciuki będę trzymała mocno :-) A może jakąś fotkę nowej siebie zapodasz? Bo Cię w Kurwii nie poznam i się nie spotkamy :-:)-:)-:)-D
Dzagud jeśli moim dzieciom się nie zmieni i zostaną skowronki, to ja im długiej kariery nie wróżę :baffled: Ja OD ZAWSZE jestem sową, nie sądzę by to się miało zmienic. Cierpię wiec ostro, chodzę na rzęsach i we łbie mi dudni (kuźwa, właśnie dudni dużo bardziej, chyba ciśnienie nagle siadło :baffled:). No masakra...

Bilans załatwiony :-) Żeby było łatwiej, zmierzyłam i zważyłam Piotrka w domu - pediatra była zadowolona ;-) Zaskoczył ją kilka razy, np. pytała o mówienie i jednocześnie osłuchiwała go mówiąc "zadzwonimy do taty?". Na to Piotruś "Taty nie ma. Tata jest w pracy". Kopara jej opadła i stwierdziła, że już nie pyta o mówienie :-D
Młoda zaszczepiona, obmierzona, obważona i chudzinka-kruszynka z niej... No nic, pewnie nie tyje jakoś ostro, bo za bardzo się rusza ;-) W niedzielę usiadła pierwszy raz (na razie nie powtórzyła), śmiga na pełzacza z prędkością światła i podciąga się na łapach. Fajna z niej żyłka :-) I dzisiaj ma imieniny :cool2:

Esia, to Piotrek załatwił lekarkę.:-D:-D:-D
A Małgosia niezła jest, skoro już siadać zaczyna....:szok:
A tu specjalnie dla naszego cudnego kwiatuszka:​

Wszystkiego najwspanialszego Maleńka!!!

A co do gadania, to mnie też dziś Magda załatwiła. Wykąpałam Ją, wyciągnęłam z szafy świeżego bodziaka i pidżamkę. Ma kilka sztuk, ale do tej pory nie przypuszczałam że ma jakieś preferencje, raczej uważałam że wszystko Jej jedno.:eek: No więc wyciągam taką białą pidżamkę w kolorowe kropki, rzucam na tapczan koło Niej, a Magda na to: "Mamuś, nie, nie chce w kropeczki":szok::szok::szok: Stanęło na pidżamce w owoce.:-D:-D:-D No powaliła mnie normalnie.:-D:-D:-D

Esia - przeslij corci imieninowe buziaki!!!

Jejku, bilans..zapomnialam...ale Misia ostro przenoszona, wiec...ostatnia na bilans pojdzie:-p

Dobrze, ze pediatra ja zna...bo inaczej..juz to widze....waga roczniaka, gadanie po chinsku..tona skierowan:rofl2::laugh2:

Cześć kochaniutkie:-)
Wróciłam wczoraj z wakacji, było super:tak::tak:Więcej napiszę w weekend bo jutro mam gości i na nic nie mam czasu:no:.
Dla Antonka, Maksia i Madzi najserdeczniejsze życzenia urodzinowe, samych radosnych dni i spełnienia marzeń:-)
I to wiadomość od Wiki: bardzo dziękuje za życzenia:tak::-)

Wszystkiego naj naj dla kochanej Madziulki, Antosia i Maksia!!!

Olla-to mozemy sobie rece podac jesli chodzi o papierkologie, kursy, egzaminy...jedziemy na tym samym wozku kochana. Ja z tym walcze juz o roku ale meta blisko. Bylo duzo takich momentow ze mialam ochote pie...to wszystko i wracac ale jakos wytrzymalam. Tez Ci zycze cierpliwosci. Ja sie tez rejestrowalam w UK. Dam Ci mala rade, zrob wszystko bardzo dokladnie, cholery sie czepiaja kazdej pierdolki. Przynajmniej na takich formalistow natrafilam w Izbie Aptekarskiej w UK. Poki co zdalam egzaminy framceutyczne w US wiec chyba zostaniemy, ale jeszcze mi zostal ten upierdliwy TOEFL (odpowiednik Twojego IELTS). No i walcze z tym, egzamin mam w przyszlym tygodniu. Sklada sie z 4 czesci, dwie mam juz obcykane, a dwie caly czas cwicze :nerd:

Życzenia wszystkiego najlepszego dla Antonka i Maksia.

A dla Małgonii z okazji imieninek naj naj naj i co by trochę później wstawała i mamuni pospać dała:-)

Ja ostatnio weny nie mam i tak jakoś maleńko piszę. Co do tej kanapy dla Natalii odpada jednak, tak jak piszecie do zabawy owszem ale nie do spania. Dzięki za rady w tej sprawie.

CIEKAWOSTKA. Ostatnio czytałam o takim przesądzie że wzrost dziecka dwuletniego można pomnożyć przez dwa i będzie wzrost jaki nasza kruszyna osiągnie w wieku dorosłym.
Miłego weekendowania dłuuuuugiego.

reklama
Sto lat dla Magdusi:-)

A mnie młoda dzisiaj zrobiła pobudkę o 4.30:wściekła/y: i kazała sobie bajki czytać, miałam nadzieję że uśnie, więc czytałam. Na szczęście M. przejął pałeczkę o 5.45 i sobie poszli do drugiego pokoju i się bawili:-). A mamusia poszła spać:-D. A teraz ja już nie śpię, a moje oba pieronki odsypiają. Pewnie ja też się znowu kimne:-p.

Do góry