reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dzagud nie mogę uwierzyć :szok::szok::szok: To jakaś paranoja... Ręce opadają...
A decyduje wyłącznie kolejność zgłoszeń, czy jeszcze coś? No i pewnie pierwszeństwo mają dzieci kontynuujące?
Ja pierdziu, no cholery można dostać, jak to państwo nam pomaga :baffled:
A teściowej już się wszystko w dupie poprzewracało! :wściekła/y: Powinna siedzieć i się cieszyć, że jej cokolwiek płacicie, bo inaczej żyłaby o suchym pysku :wściekła/y:Już ja widzę tę jej pracę! :wściekła/y:
Współczuję...
No i kciuki, żeby Madzia dostała się do żłobka! :tak:

Ja nie mam siły... Dzieciaki poczuły wiosnę i energii mają aż za dużo :szok: Małgosia spała dziś tylko 2 razy (w tym 1 na spacerze), a teraz właśnie po 25 min. świergoli w łóżeczku :eek: Kuźwa, ja już nie mam tyle siły! Już nie te latka, kręgosłup nasuwa, w łokciu coś strzeliło i napieprza, kolano również - jak ja mam za nimi nadążyć? :szok:
Czekam na odczuwalny dla mnie powiew wiosny, trochę mnie doładuje...

reklama
Hej, hej!!!

No nareszcie wiosna :-) Jacek się spóźnia ze szkoł :nerd: pewnie o plac zabaw zachaczył :-D:baffled:

Dzagud jeśli cię to pocieszy, to przynajmniej macie za czym w kolejce stać, bo u nas na przykład wogóle żłobka nie ma :baffled::crazy:

Z tego co wiem - co zresztą jest na stronie internetowej żłobka - decyduje kolejność zgłoszeń. Choć pewnie jeśli któreś z rodziców nie pracuje, to raczej nie ma szans - na wniosku jest miejsce do wypisania adresu pracy rodziców, do tego potrzebne są stemple zakładu pracy i podpis jakiegoś dyrektora potwierdzający zatrudnienie. Kiedyś podobno brali pod uwagę zarobki i ci co mieli najmniej mieli największe szanse - no wtedy byśmy odpadli na bank (z takimi kokosami!;-)), ale na szczęście na wniosku nie żądają takiej informacji. Jak Wam pisałam mój kolega rok temu składał i był 14ty na liście i dostał się bez problemu. No my jesteśmy 19ci na liście, przy czym do grupy 2giej Tomek jest jako szósty. A dzieci "przedłużające" pobyt w żłobku są przenoszone automatycznie bez stania, więc są jakby poza kastingiem.;-)Te 50 miejsc to na nowe dzieci - podejrzewam że najwięcej - ok. 20 miejsc jest na najmłodsze, bo przecież ta grupa zwalnia się całkowicie, na grupę 2gą jest 18 i pewnie ze 12 na 3cią. Więc mam wielkie nadzieje.
A żłobek żaden full wypas, normalny, państwowy. Tyle że tani i z tego co mówił mi ten kolega o niebo lepszy od prywatnego do którego swojego Synka woził przez ponad pół roku. Tamten był w miarę tani (500 zł wpisowe i 750 zł za miesiąc), i niedaleko nas, ale z tego co Zbyszek mówił opieka okropna. Jego Syn jest alergikiem i było podane czego nie może, a zawsze to dostawał i wracał wysypany. Poza tym tam zostawał za każdym razem z wielkim płaczem, teraz chodzi chętnie.
Dopiero co gadałam z Tomkiem, podobno chętnych na liście jest już 80 osób (na 50 miejsc). I podobno ktoś wezwał telewizję żeby pokazała co się dzieje. Tak że oglądajcie dziś wiadomości - jak mi Tomek powie jaką stację przysłali, to dam znać.;-)Może będziecie mieli okazję obejrzeć mojego Małża.:-D

Do tego moja wspaniała Teściowa jeszcze nie wróciła ze spotkania:wściekła/y::angry:, a wyszła przed 11tą. Nie mam możliwości iść zmienić Tomka:wściekła/y:, nie mogę wyjść do sklepu po zakupy i zjadamy właśnie resztki na obiad, a ja na 17tą muszę iść na zebranie do Weroniki szkoły. Teściowa nie ma telefonu i nie mogę się z Nią skontaktować gdzie jest. W rezultacie zadzwoniłam do siostry żeby przyjechała zostać z dziewczynami, bo przecież ich na zebranie nie wezmę, tym bardziej że Weronika nie powinna wychodzić.:-(Kurwica mnie trzaska, głupia baba nie mogła przełożyć tego spotkania na następny dzień, tak jakby jej ten telemarketing miał uciec, bo to taka intratna robota. Mam ochotę jej przypieprzyć w łeb normalnie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Dzagud, ręce mi opadły na Twoje wieści:szok:, ale kciuki jakoś pozbierałam i zaciskam z całych sił, żeby się udało. Nic więcej Ci nie mogę pomóc.:-( Ale Ci się dzień trafił...
Daj znać jaka stacja, pooglądamy sobie Tomka ;-)

No, Teściowa wróciła (z komentarzem z telemarketingu pt. "oddzwonimy";-)). A ja się zbieram powoli na zebranie. Potem jeszcze pójdę do Tomka zanieść mu bluzę i coś do żarcia.
Jak chcecie, to zajrzyjcie na zamknięty - załączyłam występ Weroniki.:-)

Witam
Nareszcie wiosna ,ja zabiegana-:wściekła/y: nie mam czasu kompletnie na nic
Pozdro dla Wszystkich
Szopka w dwupaku??

Dzagud ale masz dzień dzisiaj:szok:. No współczuję tylko i trzymam kciuki żeby jednak to stanie w kolejce było pozytywne w skutkach.

Gośka co Ci tak czas zabiera? jednak własny biznes;-)​

No kobitki, jak macie TVN Warszawa, to możecie sobie oglądać reportaż z naszego żłobka o 21,30. Chyba już wszystkie stacje i gazety były.:-D Na pewno jutro będą zdjęcia w gazetach, nawet nie wiem czy nas nie złapali, bo zawiozłam żarcie Tomkowi i akurat jak on siedział na czyimś krześle i szamał a ja stałam nad Nim i opowiadałam o zebraniu w szkole stanął jakiś dziad i zdjęcie nam prawie prosto w zęby pstryknął.:-D Jaja są jak diabli. Jak byłam godzinę temu to na liście było 123 osoby. A miejsc jest dokładnie tyle jak wywnioskowałam.:-D

Dzagud może w TVN24 pokażą, bo Warszawy nie mam:no:
A tesciowa jak, zajmie się Madzią zanim podejmie pracę telemarketerki?;-)

Chciałam Was zapytać o rowerki na wiosnę dla dzieciaków. Jakie macie i co polecacie. Zu w ubiegłym roku dostała taki różowy cukierkowy i wstydzę się z nim wychodzić:zawstydzona/y: Poza tym wolałabym coś solidniejszego. Moze HAUCK? Znacie?​

reklama
Hmmm, raczej nie sądzę aby to była AŻ tak ważna informacja że w TVN24 by pokazywali,:-D ale na normalnych wiadomościach to może tak. Poza tym na pewno będą zdjęcia w Superexpresie i podobno w Rzeczpospolitej. Nie wiem czy to jest ogólnopolskie czy regionalne też. Bo w Gazecie pewnie też będzie, ale w dodatku Stołeczna zapewne więc poza Warszawkę nie wyjdzie.

A rowerka takiego nie znam. My mamy ten taki na 3 kółkach i do prowadzenia, ale my mamy żółto-pomarańczowy, więc się nie wstydzimy.:-p:-D

Do góry