reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dzagud-to jest normalnie jak z tej komedii Bareji "co mi zrobisz jak mnie zlapiesz" tyle ze tam za meblami stali.Przesada ze dochodzi do takich sytuacji.Biedny Tomek sie nastoi i namarznie.Buziaki i zdroweczka dla Weroniki

reklama
Wiecie co, ja się musiałam zwolnić w dodatku do domu, bo moja Teściowa szuka sobie roboty.:wściekła/y:Wymyśliła sobie "telemarketing", który wczoraj w gazecie znalazła i dziś miała się zgłosić na jakąś rozmowę. Niby to po to żeby dorobić w godzinach 16.30-22.00, taaa, już widzę jak ją przyjmą.:angry: Tylko najgorsze jest to że akurat dziś musiała tam jechać, a Tomek nie może się ruszyć z tej kolejki, bo co jakiś czas sprawdzają "listę obecności" i jak ktoś się nie odezwie 2 razy to go z listy skreślają. Dobrze choć że się okazało że do grupy do której Magda ma iść jest 18 miejsc, a on wg listy jest do tej grupy 6ty.
No i w rezultacie ja się znowu zwolniłam z roboty, poleciałam mu zanieść kanapki i picie, teraz jestem w domu, a Teściowa pojechała "za robotą". Jak wróci za jakieś 3 godziny to dopiero będę mogła wyjść i zastąpić Tomka w kolejce, żeby choć ze 2 godziny odpoczął. Szlag mnie normalnie trafia.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzagud - te cale przedszkolne zapisy to chore poprostu. Chore na maxa!:angry::angry:

aa w ogole wspolczuje Ci strasznie obecnej sytuacji. Ja bym nie wytrzymala....
pomysl o Anglii ;-);-):tak::-D

Witajcie. Dzisiaj tak jakby juz trochę lepiej, wczoraj Nati wcale nie wymiotowała ani kupek nie robiła, za to płakała jak ją zawierciło w brzuchu. Byliśmy u lekarza przepisał leki no i powiedział że taka osłabiona może być nawet przez tydzień:-(. Chociaż dzisiaj już się trochę uśmiechała, pobawiła i kanapeczkę zjadła i parę łyżeczek zupki.
No a mnie wczoraj też już zaczynało brać:baffled:, dobrze że mąż wziął sobie opiekę na dziecko to ja trochę poleżałam leka zażyłam i dzisiaj tylko trochę mnie muli.

Dzagud ale was złapało współczuje, ja po dwóch tygodniach chorób już nie mogę a co dopiero Ty. Mam nadzieję że już te choróbska wszystkie się skończą. A telemarketing hmmm. No i przedszkole:szok::szok::szok::szok:
Anielap zoo... też bym chciała kiedyś młodą zabrać, ale dla nas to wycieczka na calutki dzień jak nie dwa. Mamy kawałek drogi.
Kingug o kurach też słyszałam, staram się jak najmniej dawać, a po za tym mamy swoje króliki, a Natiś je lubi. Zazdroszczę zapału doo sprzątania. ja może się wezmę gdzieś około soboty lub wcześniej jak już młoda będzie się lepiej czuć.

A dzisiaj takie ładne słoneczko za oknem, a my mamy zakaz wychodzenia, aż żal. Niech leje i wieje:-)

DZAGUD :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
to jest jakiś super kosmiczny i wypasiony żłobek, czy co? :szok:
jednak dobrze mieć znajomości ;-)
i dobrze, że się ciepło zrobiło ;-)

a ja znalazłam sobie przedszkole dla Antonka ;-) kolegi z pracy żona w nim dyrektoryzuje :-D

Zuzia coś musiała przeskrobać i podpaść Antkowi ;-) od wczorajszego popołudnia jest tylko Julia :laugh2: oj ten mój mały Casanova ;-)

Ostatnia edycja:
Wiosna, huuuuraaaaa:-)

Dzagud:szok::szok::szok: Nie mogę wyjść z szoku jaką mamy politykę prorodzinną. A teściowej życzę żeby roboty nie dostała;-)
Jeśli chodzi o żłobek to mam totalnego doła. Wyjdzie na to że wychowawczy mi się przedłuży:-(

Aniajw dobrze że już u Was lepiej:tak: Tylko Ty się nie wyłóż...

Zuzia coś musiała przeskrobać i podpaść Antkowi ;-) od wczorajszego popołudnia jest tylko Julia :laugh2: oj ten mój mały Casanova ;-)
:-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

A dzisiaj takie ładne słoneczko za oknem, a my mamy zakaz wychodzenia, aż żal. Niech leje i wieje:-)
NIEEEEEEEEEEEEE. Niech będzie słońce:-):-):-)
Dobrze, że Nati już lepiej:tak:

Dzagud a to stanie w kolejce gwarantuje, że dziecko dostanie się do żłobka?:baffled: Nie dziwię Ci się, że jesteś wkur...., ja bym chyba wyszła z siebie:wściekła/y::wściekła/y:
U nas też nie jest za fajnie, bo jest tylko jeden żłobek i jeden klub malucha, który będzie otwarty od czerwca. I dzisiaj pojechałam do tego żłobka, kartę przyjęli, ale jest tyle zgłoszeń, że czarno widzę dostanie się tam mojego dziecka. Druga opcja to klub malucha, tam mam dzwonić po 2 kwietnia. I jeszcze pisałam Wam kiedyś o takim przedszkolu, co przyjmuje takie małe dzieci. Dzisiaj tam byłam i dyrektorka mi powiedziała, że Wiktoria napewno odpadnie na komisji (bo za mała, a wcześniej mówiły mi nauczycielki co innego:szok:) i że mam przyjechać na początku czerwca i ona zobaczy ile będzie dzieci i może ją przyjmie na próbę jakby było miejsce. Dochodzę do wniosku, że pewnie nigdzie się nie dostananie:no: Na wychowawczym jestem do końca roku, ale chciałam wrócić już od września. Byłam nawet u siebie w pracy i też by chcieli żebym wróciła. I też myślę, że jak dziecko ma 2 latka to potrzebuje kontaktu z innymi dziećmi. Czasami to mam wrażenie, że Wiki nudzi się ze mną w domu:-( I jeszcze mam pytanie: ile u Was kosztuje czesne w klubie malucha? U nas miesięcznie 800zł, bez wyżywienia:baffled:

reklama
Do góry