reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hejo babeczki

U nas wiosna i mam nadzieje ze juz tak zostanie.Wczoraj Amelka latala po dworze w sweterku i bez czapy.Dzis za oknem tyz pieknie slonko swieci.Trza wyjsc zajarac przed chalupe i ocenic jak sie ubrac.Jeju niech juz tak zostanie bo mam dosc zimy:baffled:

Wczoraj bylysmy na przyjeciu urodzinowym kolezanki Amelki(konczyla 2 latka).Bylo troche dzieci.Ogolnie przyjecie fajne,Amelka sie wyszalala za wszystkie czasy.Oczywiscie robila to co zawsze(zabierala balony hihi:-D)Ale tak sie wymeczyla ze poszla spac przed 19 co sie nam nie zdarza i wstala dzisiaj po 9.;-)
Milego dzionka.

reklama
Witam
Siwucha kope lat...:-)
Ja na antybiotyku -oskrzela,Livka naszczęscie tylko katarzysko,mam dość kaszlu ,plucia i do du...samopoczucia ,ale mi sie rymło:-D

Wiatam

Za oknem nie ciekawie,przez to wszystkim sie udziela zle samopoczucie,a Miki przechodzi dzis samego siebie chodzi po calym domu i wyje bez powodu a do tego mie bierze wscieklosc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bo nic prawie niechce jesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:od soboty z nim walcze i chodze za nim z jedzeniem a on mamnie poprostu w nosie ,wczoraj przeszedl sam siebie zjadl rano 1 kromke chleba i dopiero o 21 zjadl parowke i 1kromke,a dzis wypi mleko i podziubal troche chleba i to wszysko :angry::angry::angry: .

Elmaluszek -zazdroszcze wiosny :-):-);-)
Gingeros-ciesze sie ze Antonkowi juz troszeczke lepiej:tak:

Witam!!!
Całkowity sukces w odsmoczkowaniu mamy!!! Normalnie tak gładko poszło, że nie mogę się nadziwić:szok: I nocki od razu lepsze. Już dwie pod rząd przespaliśmy całe, bez żadnej pobudki...:tak: Dzisiaj nawet do 8:szok: Tylko że teraz nie chce zasnąć. Wojuje już w łóżeczku prawie godzinę.
Ale nic to... W nocy śpimy!!!

Macie jakieś wieści od Szopki? Też coś ostatnio o nich myślę i trochę się niepokoję, że nic nie pisze już tak długo.

Izka nareszcie masz te papiery z głowy. A kiedy dokładnie egzamin? W kwietniu? Znaczy się jakoś niedługo?

Gingeros gratki dla Antka korzystającego z nocnika. Wychodzi na to że dzieci lepiej wiedzą kiedy jest ten odpowiedni czas:tak:

Siwucha witaj i tylko nie znikaj znowu. Zazdroszczę trochę Wiktorkowego uwielbienia do jedzenia... Miło się takie rzeczy czyta. A tą niechęcią do mięsa to się nie przejmuj. Kiedyś polubi... jak każdy facet...;-)

Elmaluszku dawaj wiosny!!! Ja obejrzałam wczoraj pogodę i nic dobrego nie mówili:no: Zima do końca miesiąca.

Gośka zdrówka...

Gusia nie zmuszaj do jedzenia... Dzieci mają takie chwilowe etapy i najlepiej przeczekać. Ja wiem jak to jest jak dziecko pluje jedzeniem, ale wierz mi wmuszaniem nic nie zdziałasz. Trzymam kciuki aby Mikołajowi szybko ten brak apetytu przeszedł.​

Elmaluszku no faktycznie u nas wiosna:-)cuudna pogoda.Dzis Amelka tylko w cieniutkiej chusteczce na glowie i sweterku:tak:Oby tak dalej.Musze jakis lekki plaszczyk jej kupic bo sweterek jedenak przewiewa a wiaterek jeszcze potrafi byc chlodny.Widzisz,jednak dziecie musi sie wyszalec i wybiegac w ciagu dnia.Ladnie spi w tedy i zajada wszystko az uszy sie trzesa.

DZis pierwszy raz po chorobie wyszlysmy na spacer i do Baby Center pobawic sie z innymi dziecialkami.Zachwyt,szalenstwo,euforia:-D:-D:-Dtak sie radowalo moje dziecko:p
W domu juz, zjadla kluchy z miesem(cala fure) i pada jak sznitka(czytaj zasnela jak kamien heh)Ja tez leiej sie poczulam jak do ludzi wylazlam.Nareszcie nie w dresach,fryzurka,tapeta...od razu czlowiek lepiej sie czuje:)))

Gusia,moze zebole ida bo marudny,placzliwy i apetytu nie ma Miki...no oby to bylo to!

Goska zdroooowia kochana!

Gingeros napewno dzieci o wiele wiecej przyswajaja od rowiesnikow nowych umiejetnosci ,dla tego nie moge sie doczekac az Amela pojdzie do przedszkola.Od wrzesnia nalezy nam sie 12 godzin tygodniowo(za darmo z posilkami dwoma,sniadanko i obiadek)Juz plecaczek kupiony hehe:-)

Siwucha jak super ze nas odwiedzilas.Ja na biezaco ogladam Wasze zdjecia na NK.Synus przeuroczy a Wy siostrzyczki super laski i bardzo podobne do siebie(no chyba z siostrami masz zdjecia na NK)
Prosze zagladaj do nas czesciej!

Dzagud,Esik,Efilo,Anni,Szopka!Co u Was!!!!!I u calej reszty ofkors:tak:

Calije Was mooocniascie :* cmok!

Anielko gratki ogromniaste!!!!Czasem my mamusie nie dajemy dziciom szansy na odzyczajenie od smoczkow ,butelek itp. bo myslimy ze dzieci bez tego zyc nie moga...a tu prosze :D .....
U mnie bylo podobnie zbutelka,wmawialam sobie ze Mela nie chce,nie potrafi z kubka i pchalam butle,w koncu sama sie mala zbuntowala i teraz ani palcem u nogi butelki z piciem nie ttknie:)))

No wlasnie apropos Szopki,tez mysle o niej intensywnie i troche sie juz martwiam jej nieobecnoscia....:((((
Szopka kochana!!!!!Odezwij sie brzuchaczku!!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki

Wpadam jak po ogien życząc miłego tygodnia.

Gusia - u nas problem odwrotny - Zosia to żarłok. Zje niemal wszystko w każdej ilości. A już kromki z wędliną i parówki to na kilogramy. Zresztą owoce, zupki, ciastka, jogurty - do wyboru do koloru. No limits. Także my mamy odwrotną sytuację - staramy się jej ograniczać racje żywnościowe żeby nie przytyła :szok:

UU widzę, że jeszcze o mnie nie zapomniałyście-hihi
Olla Fotki na NK nie są z siostrami:-) to rodzina mojego męża-siostra męża i męża ciotka:-) hihi ale wiele osób mówi że szwagierka i ja to jak siostry
Będę w miarę możliwości tu zaglądac-buziaki!!
Efilo, aż dziw, że trzeba dziecku ograniczac jedzenie no ale ponoc nawyki w dzieciństwie mają skutki w przyszłości-wiec trzymam kciuki aby Zosia nie protestowała i nocą nie zajadała czekolady w ukryciu przed mamusią hihi
Jestem też ciekawa co u Szopki-kiedy mam termin? chyba niedługo...
Buziaki

Net ma kaprys i działa :szok: Ciekawe jak długo... Jeśli nie zdążę wysłać posta, to mnie szlag trafi ;-)
efilo witaj Córo Marnotrawna ;-) I nie znikaj już :-) Zosia urocza...
Dzagudku wreszcie mogę odpisać :zawstydzona/y: Ciuszki piękne i jak najbardziej się przydadzą :tak: Zostajesz Ciocią-Sweterkiem ;-), bo gdyby nie Ty, to Małgosia by nie miała żadnego - a ulubiony na spacerki to właśnie od Ciebie ten niebieski w białe paseczki :tak: Czapeczka na razie za duża troszkę, może na jesieni będzie dobra :confused: A, i da się ją spokojnie uprać, bo to 100% coś sztucznego (chyba poliester, ale teraz nie mogę sprawdzić) :tak: Bluza fajnusia i z jaką historią! :-) Może zachować ją i oddać Ci na pamiątkę? Ja zostawiam sobie dla każdego z dzieciaczków po pudełku najsłodszych i najbardziej lubianych rzeczy :sorry2:
Nurofen Migren sobie zapamiętam na zaś :tak: Dziękuję. Głowa nasuwa mnie prawie codziennie - uroki pory przejściowej i wahań ciśnienia... :dry:
agik i jak obrona? Ustaliłaś coś?
pirzonku a ile Ty masz wzrostu, że tak obcesowo zapytam ;-) Bo 58kg to już waga dość piórkowa ;-)
toska no pięknie! Świetny pomysł z tym urlopem - zazdroszczę i trzymam kciuki, żebyście odpoczęli i zresetowali co trzeba :tak::-)
Gingeros Piotruś też uwielbia tran :-) A Małż nieco mniej, bo Młody dostaje po kolacji, a po kąpieli, podczas piżamkowania 9/10 razy beka Małżowi tranem prosto w nos :-D
agik ale auto :szok: Nie pokażę Małżowi, bo mi spokoju nie da :-D Teraz tylko kask i wio! Ale dziadkowi odbiło... :sorry2: Jeszcze by się dla Ciebie rolki przydały, żebyś miała szansę Synka na spacerze dogonić :-D
My planujemy Piotrusiowi kupić taki rowerek bez pedałów - podobno świetnie uczy łapania i utrzymywania równowagi, jest zdecydowanie korzystniejszą alternatywą dla dodatkowych kółek przy zwykłym i ułatwia późniejszą naukę jazdy normalnym dwukołowcem :-) No i bajerancko wygląda :-D
izka strasznie się cieszę!!! Super, że biurokratycznie z głowy, teraz już "tylko" egzamin i zaczynasz pracę :-) Kciuki odpalone :-)
siwucha fajnie, że tak Wam się dobrze układa :-)
anielap gratuluję! zazdroszczę! no sama nie wiem ;-) U nas bez "koke" nie idzie usnąć... :baffled:
Olla cieszę się, że ze zdrówkiem lepiej :-) No i że z chałupy wychynęłyście, bo wiem aż za dobrze, jak tak kisnąć trudno ;-)
elmaluszku i jak domek? Kiedy fotki zadaszonego? :-)
Też się martwię o szopkę... Mam nadzieję, że to tylko leń trzyma ją z dala od kompa :sorry2:

Uff... Net wytrzymał. Bo już miałam syndrom odstawienia od bb ;-) Teraz mam nadzieję, Małż szybko załatwi co trzeba i będzie bardziej przewidywalnie - bo źle mi to robi na uzależnienie ;-)

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Elmaluszek zazdroszczę wiosny:zawstydzona/y: i trochę tego jarania:tak: Ja rzuciłam jak zaszłam w ciąże, ale bardzo mnie ciągnie, ostatnio to codziennie myślę o fajkach:szok: Z drugiej strony tyle nie paliłam, to głupota zaczynać...
Olla też tak mam, że jak się "zrobię" to lepiej się czuję;-)
Goska życzę zdrówka:-)
Gusia Wiki tak miała w tamtym tygodniu, że nic nie chciała jeść:wściekła/y: Ona płakała i ja też, w końcu odpuściłam i dzisiaj już obiad ładnie zjadła:tak:
Anielap wielkie gratulacje dla Zu i dla Ciebie za cierpliwość:-):-):tak::tak:
Efilo u nas kromka chleba z wędliną jest nie do przełknięcia:szok::szok: Ja bym z kolei chciała żeby Wiki więcej jadła bo ciągle słyszę czy ja ją wogóle karmię, bo ona taka chuda:angry::angry:
Jejku dziewczyny chciałam podziękować bo zauważyłam, że jestem na Waszej liście Czerwcówek. Bardzo, bardzo dziękuję, jest mi bardzo miło:zawstydzona/y::-)
Moje dziecko mnie dzisiaj zadziwiło, bo usnęło w ciągu 15min:szok: Zawsze trwa to minimum godzinę. Poszłam aż sprawdzić czy nie ma gorączki, ale nie. Może godzina skakania na łóżku przed kąpielą ją tak zmęczyła:-D
Dobranoc wszystkim:-)

Do góry