reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hejo babeczki

U nas wiosna i mam nadzieje ze juz tak zostanie.Wczoraj Amelka latala po dworze w sweterku i bez czapy.Dzis za oknem tyz pieknie slonko swieci.Trza wyjsc zajarac przed chalupe i ocenic jak sie ubrac.Jeju niech juz tak zostanie bo mam dosc zimy:baffled:

Wczoraj bylysmy na przyjeciu urodzinowym kolezanki Amelki(konczyla 2 latka).Bylo troche dzieci.Ogolnie przyjecie fajne,Amelka sie wyszalala za wszystkie czasy.Oczywiscie robila to co zawsze(zabierala balony hihi:-D)Ale tak sie wymeczyla ze poszla spac przed 19 co sie nam nie zdarza i wstala dzisiaj po 9.;-)
Milego dzionka.

reklama
Witam
Siwucha kope lat...:-)
Ja na antybiotyku -oskrzela,Livka naszczęscie tylko katarzysko,mam dość kaszlu ,plucia i do du...samopoczucia ,ale mi sie rymło:-D

Wiatam

Za oknem nie ciekawie,przez to wszystkim sie udziela zle samopoczucie,a Miki przechodzi dzis samego siebie chodzi po calym domu i wyje bez powodu a do tego mie bierze wscieklosc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bo nic prawie niechce jesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:od soboty z nim walcze i chodze za nim z jedzeniem a on mamnie poprostu w nosie ,wczoraj przeszedl sam siebie zjadl rano 1 kromke chleba i dopiero o 21 zjadl parowke i 1kromke,a dzis wypi mleko i podziubal troche chleba i to wszysko :angry::angry::angry: .

Elmaluszek -zazdroszcze wiosny :-):-);-)
Gingeros-ciesze sie ze Antonkowi juz troszeczke lepiej:tak:

Witam!!!
Całkowity sukces w odsmoczkowaniu mamy!!! Normalnie tak gładko poszło, że nie mogę się nadziwić:szok: I nocki od razu lepsze. Już dwie pod rząd przespaliśmy całe, bez żadnej pobudki...:tak: Dzisiaj nawet do 8:szok: Tylko że teraz nie chce zasnąć. Wojuje już w łóżeczku prawie godzinę.
Ale nic to... W nocy śpimy!!!

Macie jakieś wieści od Szopki? Też coś ostatnio o nich myślę i trochę się niepokoję, że nic nie pisze już tak długo.

Izka nareszcie masz te papiery z głowy. A kiedy dokładnie egzamin? W kwietniu? Znaczy się jakoś niedługo?

Gingeros gratki dla Antka korzystającego z nocnika. Wychodzi na to że dzieci lepiej wiedzą kiedy jest ten odpowiedni czas:tak:

Siwucha witaj i tylko nie znikaj znowu. Zazdroszczę trochę Wiktorkowego uwielbienia do jedzenia... Miło się takie rzeczy czyta. A tą niechęcią do mięsa to się nie przejmuj. Kiedyś polubi... jak każdy facet...;-)

Elmaluszku dawaj wiosny!!! Ja obejrzałam wczoraj pogodę i nic dobrego nie mówili:no: Zima do końca miesiąca.

Gośka zdrówka...

Gusia nie zmuszaj do jedzenia... Dzieci mają takie chwilowe etapy i najlepiej przeczekać. Ja wiem jak to jest jak dziecko pluje jedzeniem, ale wierz mi wmuszaniem nic nie zdziałasz. Trzymam kciuki aby Mikołajowi szybko ten brak apetytu przeszedł.​

Elmaluszku no faktycznie u nas wiosna:-)cuudna pogoda.Dzis Amelka tylko w cieniutkiej chusteczce na glowie i sweterku:tak:Oby tak dalej.Musze jakis lekki plaszczyk jej kupic bo sweterek jedenak przewiewa a wiaterek jeszcze potrafi byc chlodny.Widzisz,jednak dziecie musi sie wyszalec i wybiegac w ciagu dnia.Ladnie spi w tedy i zajada wszystko az uszy sie trzesa.

DZis pierwszy raz po chorobie wyszlysmy na spacer i do Baby Center pobawic sie z innymi dziecialkami.Zachwyt,szalenstwo,euforia:-D:-D:-Dtak sie radowalo moje dziecko:p
W domu juz, zjadla kluchy z miesem(cala fure) i pada jak sznitka(czytaj zasnela jak kamien heh)Ja tez leiej sie poczulam jak do ludzi wylazlam.Nareszcie nie w dresach,fryzurka,tapeta...od razu czlowiek lepiej sie czuje:)))

Gusia,moze zebole ida bo marudny,placzliwy i apetytu nie ma Miki...no oby to bylo to!

Goska zdroooowia kochana!

Gingeros napewno dzieci o wiele wiecej przyswajaja od rowiesnikow nowych umiejetnosci ,dla tego nie moge sie doczekac az Amela pojdzie do przedszkola.Od wrzesnia nalezy nam sie 12 godzin tygodniowo(za darmo z posilkami dwoma,sniadanko i obiadek)Juz plecaczek kupiony hehe:-)

Siwucha jak super ze nas odwiedzilas.Ja na biezaco ogladam Wasze zdjecia na NK.Synus przeuroczy a Wy siostrzyczki super laski i bardzo podobne do siebie(no chyba z siostrami masz zdjecia na NK)
Prosze zagladaj do nas czesciej!

Dzagud,Esik,Efilo,Anni,Szopka!Co u Was!!!!!I u calej reszty ofkors:tak:

Calije Was mooocniascie :* cmok!

Anielko gratki ogromniaste!!!!Czasem my mamusie nie dajemy dziciom szansy na odzyczajenie od smoczkow ,butelek itp. bo myslimy ze dzieci bez tego zyc nie moga...a tu prosze :D .....
U mnie bylo podobnie zbutelka,wmawialam sobie ze Mela nie chce,nie potrafi z kubka i pchalam butle,w koncu sama sie mala zbuntowala i teraz ani palcem u nogi butelki z piciem nie ttknie:)))

No wlasnie apropos Szopki,tez mysle o niej intensywnie i troche sie juz martwiam jej nieobecnoscia....:((((
Szopka kochana!!!!!Odezwij sie brzuchaczku!!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki

Wpadam jak po ogien życząc miłego tygodnia.

Gusia - u nas problem odwrotny - Zosia to żarłok. Zje niemal wszystko w każdej ilości. A już kromki z wędliną i parówki to na kilogramy. Zresztą owoce, zupki, ciastka, jogurty - do wyboru do koloru. No limits. Także my mamy odwrotną sytuację - staramy się jej ograniczać racje żywnościowe żeby nie przytyła :szok:

UU widzę, że jeszcze o mnie nie zapomniałyście-hihi
Olla Fotki na NK nie są z siostrami:-) to rodzina mojego męża-siostra męża i męża ciotka:-) hihi ale wiele osób mówi że szwagierka i ja to jak siostry
Będę w miarę możliwości tu zaglądac-buziaki!!
Efilo, aż dziw, że trzeba dziecku ograniczac jedzenie no ale ponoc nawyki w dzieciństwie mają skutki w przyszłości-wiec trzymam kciuki aby Zosia nie protestowała i nocą nie zajadała czekolady w ukryciu przed mamusią hihi
Jestem też ciekawa co u Szopki-kiedy mam termin? chyba niedługo...
Buziaki

Net ma kaprys i działa :szok: Ciekawe jak długo... Jeśli nie zdążę wysłać posta, to mnie szlag trafi ;-)
efilo witaj Córo Marnotrawna ;-) I nie znikaj już :-) Zosia urocza...
Dzagudku wreszcie mogę odpisać :zawstydzona/y: Ciuszki piękne i jak najbardziej się przydadzą :tak: Zostajesz Ciocią-Sweterkiem ;-), bo gdyby nie Ty, to Małgosia by nie miała żadnego - a ulubiony na spacerki to właśnie od Ciebie ten niebieski w białe paseczki :tak: Czapeczka na razie za duża troszkę, może na jesieni będzie dobra :confused: A, i da się ją spokojnie uprać, bo to 100% coś sztucznego (chyba poliester, ale teraz nie mogę sprawdzić) :tak: Bluza fajnusia i z jaką historią! :-) Może zachować ją i oddać Ci na pamiątkę? Ja zostawiam sobie dla każdego z dzieciaczków po pudełku najsłodszych i najbardziej lubianych rzeczy :sorry2:
Nurofen Migren sobie zapamiętam na zaś :tak: Dziękuję. Głowa nasuwa mnie prawie codziennie - uroki pory przejściowej i wahań ciśnienia... :dry:
agik i jak obrona? Ustaliłaś coś?
pirzonku a ile Ty masz wzrostu, że tak obcesowo zapytam ;-) Bo 58kg to już waga dość piórkowa ;-)
toska no pięknie! Świetny pomysł z tym urlopem - zazdroszczę i trzymam kciuki, żebyście odpoczęli i zresetowali co trzeba :tak::-)
Gingeros Piotruś też uwielbia tran :-) A Małż nieco mniej, bo Młody dostaje po kolacji, a po kąpieli, podczas piżamkowania 9/10 razy beka Małżowi tranem prosto w nos :-D
agik ale auto :szok: Nie pokażę Małżowi, bo mi spokoju nie da :-D Teraz tylko kask i wio! Ale dziadkowi odbiło... :sorry2: Jeszcze by się dla Ciebie rolki przydały, żebyś miała szansę Synka na spacerze dogonić :-D
My planujemy Piotrusiowi kupić taki rowerek bez pedałów - podobno świetnie uczy łapania i utrzymywania równowagi, jest zdecydowanie korzystniejszą alternatywą dla dodatkowych kółek przy zwykłym i ułatwia późniejszą naukę jazdy normalnym dwukołowcem :-) No i bajerancko wygląda :-D
izka strasznie się cieszę!!! Super, że biurokratycznie z głowy, teraz już "tylko" egzamin i zaczynasz pracę :-) Kciuki odpalone :-)
siwucha fajnie, że tak Wam się dobrze układa :-)
anielap gratuluję! zazdroszczę! no sama nie wiem ;-) U nas bez "koke" nie idzie usnąć... :baffled:
Olla cieszę się, że ze zdrówkiem lepiej :-) No i że z chałupy wychynęłyście, bo wiem aż za dobrze, jak tak kisnąć trudno ;-)
elmaluszku i jak domek? Kiedy fotki zadaszonego? :-)
Też się martwię o szopkę... Mam nadzieję, że to tylko leń trzyma ją z dala od kompa :sorry2:

Uff... Net wytrzymał. Bo już miałam syndrom odstawienia od bb ;-) Teraz mam nadzieję, Małż szybko załatwi co trzeba i będzie bardziej przewidywalnie - bo źle mi to robi na uzależnienie ;-)

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Elmaluszek zazdroszczę wiosny:zawstydzona/y: i trochę tego jarania:tak: Ja rzuciłam jak zaszłam w ciąże, ale bardzo mnie ciągnie, ostatnio to codziennie myślę o fajkach:szok: Z drugiej strony tyle nie paliłam, to głupota zaczynać...
Olla też tak mam, że jak się "zrobię" to lepiej się czuję;-)
Goska życzę zdrówka:-)
Gusia Wiki tak miała w tamtym tygodniu, że nic nie chciała jeść:wściekła/y: Ona płakała i ja też, w końcu odpuściłam i dzisiaj już obiad ładnie zjadła:tak:
Anielap wielkie gratulacje dla Zu i dla Ciebie za cierpliwość:-):-):tak::tak:
Efilo u nas kromka chleba z wędliną jest nie do przełknięcia:szok::szok: Ja bym z kolei chciała żeby Wiki więcej jadła bo ciągle słyszę czy ja ją wogóle karmię, bo ona taka chuda:angry::angry:
Jejku dziewczyny chciałam podziękować bo zauważyłam, że jestem na Waszej liście Czerwcówek. Bardzo, bardzo dziękuję, jest mi bardzo miło:zawstydzona/y::-)
Moje dziecko mnie dzisiaj zadziwiło, bo usnęło w ciągu 15min:szok: Zawsze trwa to minimum godzinę. Poszłam aż sprawdzić czy nie ma gorączki, ale nie. Może godzina skakania na łóżku przed kąpielą ją tak zmęczyła:-D
Dobranoc wszystkim:-)

Do góry